Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אציין שקראתי הרבה באינטרנט אבל נראה שהדעות ממש חלוקות.

יש חדר שינה שבו ויטרינה גדולה שפונה לרחוב יחסית סואן, במסגרת שיפוץ הויטרינה כולה מוחלפת (שלבים + אלומיניום וזכוכיות) וברצוני לקבל בידוד אקוסטי כמה שיותר טוב מהכביש בחוץ, האם עדיף להשתמש בזכוכית בידודית\טריפלקס\סוג אחר ואם כן האם יש מפרט מומלץ?

תודה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

נראה לי שעל הנייר טריפלקס מבודדת מרעש טיפונת טוב יותר. אני אישית לא אוהב, ומעדיף את החלון הכפול - זכוכית, אויר, זכוכית.

שני אלו הם פתרונות סטנדרטים. אם אתה מחפש משהו מקצועי, מדובר על זכוכית כפולה, שבינהן יש ואקום, וכל זכוכית בעובי שונה. אני מניח שיש עוד קונפיגורציות.

בפועל, הרעש עובר גם דרך הקיר, כך ששקט לגמרי זה לא יהיה. עוד דבר חשוב, ההתקנה צריכה להיות סופר מקצועית. גם המוצר הכי טוב לא יעבוד כמצופה אם המתקין התרשל.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מחזק את מה שכתב המקטר. אצלי עם זכוכית בידודית וכו' מה שמשתיק את פרויד הוא התריס הכבד ודלת די מקלחת הורים די מזופתת, אבל מבודדת אקוסטית נפלא. מחייב אותי למזג את החדר מרבית לילות השנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החוצץ הראשון שנוצר בין התריס (במצב סגור) לחלון (במצב סגור) יספק לך בידוד דיי טוב.

כן, טריפלקס נחשב למבודד רעשים מעט יותר טוב מבידודית, אבל בסה"כ שניהם עושים עבודה נהדרת.

כמו כן - בידוד רעשים מצויין שייך גם לרמת האיטום של החלון ביחס למסגרת, ולכן גם אם תיקח חלון פשוט (כמו למשל: חלון "קיפ") בלי שום בידודית או טריפלקס, אתה תגלה דיי מהר שהוא מבודד אקוסטי מעולה, בגלל שיש לו 2 שלבים של איטום בגומיה מסביב לכנף (אחד פנימי יותר ואחד קרוב יותר לחלק החיצוני).

בפרופילים יקרים יותר יש שלושה סטים של גומיות (נפוץ בעיקר בדלתות שחשוב שיתנו סגירה הרמטית לרעשים מבחוץ).

המברשות שיש מסביב לכנף חלון זהה אינן מאפשרות בידוד אקוסטי מעולה, ולכן לא משנה איזה חלון תשים - עדיין רעש מסויים חודר דרך המברשות. עם גומיות אין את זה.

אני יכול להעיד ממקור ראשון שבבניה מודרנית (קיר בטון מזויין) עם בידוד של צמר סלעים (על גבי הקיר) ופלטת גבס, אתה מרוויח גם בידוד טרמי וגם בידוד אקוסטי מעולים, ואם יש לך תריס מודרני (אלומיניום\פלסטיק עם קצף בפנים) וחלון בידודית - במצב ששניהם סגורים אתה חד משמעית לא תסבול.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

בסופו של דבר אפשר לקבל בידוד אקוסטי טוב משני סוגי הזיגוג (פירוט בהמשך).

בלי להתייחס לעניין האקוסטיקה, לרוב האנשים עדיף להתקין זיגוג כפול. זיגוג כפול מצויין לבידוד תרמי בזכות האוויר אשר כלוא בין שכבות הזכוכית.

היתרון של זכוכית טריפלקס הוא העמידות שלה לשברים. למעשה מדובר בשתי שכבות זכוכית אשר מודבקות באמצעות שיכבה של חומר פלסטי שקוף.

כאשר מנסים לנפץ זכוכית כזו היא מתרסקת אך לא נוצר בה חור והזכוכית נשארת במקומה.

היתרון הזה רלוונטי רק למי שחושש מפריצה ומעוניין לעכב עד כמה שניתן את הפורצים.

כדי להוות בידוד אקוסטי מוצלח, שני סוגי הזיגוג צריכים להיות מיוצרים בדרך מסוימת.

בזיגוג כפול צריך להשתמש בזכוכיות בעלות עובי שונה כמו 3+4,4+5 וכו'. אם הזכוכיות בעובי זהה, הזכוכית הפנימית מושפעת מהתהודה של הזכוכית החיצונית ונעה באותו תדר וכמעט באותה עוצמה.

גם בטריפלקס צריך זכוכית בשני עוביים שונים, אך כאן גם צריך שכבת ביניים בעלת עובי גדול מהסטנדרט אשר תבלום את גלי הקול במעבר בין השכבות ותאפשר לזכוכיות לא לנוע כמקשה אחת.

אני לא יודע עד כמה זמינה זכוכית טריפלקס כזו. מה שאני כן יודע זה שבחלונות עם זיגוג כפול פשוט מאד ליישם זאת, מכיוון שהם גם כך מיוצרים ע"פ הזמנה במידות מסוימות וניתן לשלב עוביי זכוכית שונים בקלות.

עריכה:

כמו שציינו כאן, אפשר פשוט לסגור את התריס. מה שמתקבל זה שתי שכבות בעלות מסה שונה עם אוויר כלוא ביניהן. התהודה של השכבה החיצונית משפיעה על השכבה הפנימית הרבה פחות מאשר במקרה של שתי שכבות בעלות מסה זהה (כמו בזיגוג כפול רגיל).

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Ctzvi

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תוכן חדש...