Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

כבר זמן מה שאני מחפש לקנות רכב ג'ולייטה תלתן ירוק. ידנית מן הסתם. מצאתי בחור שמוכר אחת, בורדו מטאלי. הרכב עם 111 ק"מ. יד שלישית. בעל הרכב טוען שהוחלף טיימינג לפני חודשיים ובלמים חדשים ובוצע טיפול גדול. הלכתי לראות את הרכב, יש כמה ריגקטים שהבעלים אמר לי מראש: הדשבורד התנפח והתפוצץ, שזו מחלה ידועה. (ראה תמונה מצ"ב). לי אישית זה לא מפריע, השאלה אם זה יחמיר. למיטב הבנתי עלות תיקון 10,000 ש"ח. בנוסף אמר לי שכנראה יש צורך בהחלפת תושבת מנוע ימנית עליונה. למיטב הבנתי תיקון כולל עבודה 1500 ש"ח. הלכתי לראות את הרכב, נראה ממש טוב חיצונית לדעתי,חוץ מכמה נקודות בפרונט של הרכב (ראה תמונות מצ"ב). חוץ מזה הכל נראה טוב. יש מערכת (סאב + מגבר ומערכת מולטימדיה.) נסעתי עליה קצת, לציין כי אני עם רישיון קצת יותר משנתיים ולא נסעתי על רכב ידני מאז שיעורי הנהיגה. העברתי הילוכים במקום מראשון לשישי ובחזרה והכל נראה טוב. התחלתי נסיעה ומשום מה במעבר מראשון לשני ומשני לראשון הרגשתי כאילו צריך לדחוף שמאלה בחוזקה כדי להעביר הילוך. יכול להיות שלא לחצתי על הקלאץ עד הסוף באמת אבל זה שווה בדיקה. יש על המסגרת של השמשה בפנים בקצוות מן משהו שנראה כמו דבק. חוץ מזה הבעלים אמר שהרכב אצלו תשעה חודשים בלבד והוא לא יכול להתחייב שמנוע גיר ושילדה תקינים כי הוא לא יודע אם מסתתר משהו שהוא לא יודע. לכן הוא לא מתחייב על דבר אך טוען כי לפני קניית הרכב בזמנו עשה בדיקה במוסך של חבר וחוץ מצביעה בחזית לא עלה דבר. הבעלים עשה טיפול אחד כפי שציינתי מעלה. יום רביעי אנחנו הולכים לעשות בדיקה. דיברתי עם מוסך איציק אלפא ברחובות (המוכר מרחובות), איציק אמר שהוא עושה בדיקה אך לא מוציא טופס. כמו כן הבנתי שהוא לא עושה בדיקת שלדה. ההתלבטות שלי היא האם ללכת למכון בדיקה שמוציא טופס וחוברת מפורטת (קומפיוטסט) או ללכת למוסך של איציק שמתמחה ומבין באלפא כמו איציק למרות החיסרון. בכללי מה דעתכם על הרכב? 2c5ad1c6ddf89968862e75cf39738a0b.jpgfca268f57a96c87f375117f2c338dbee.jpg8359606514e20f5dc261904a1a2b8095.jpg2b37ed31abeff38d977c03693130e698.jpge0081f6131f411e75438c18a8f2710f5.jpgcce5cc126ff82fb6dfb2ed215bab3d98.jpg28c99bfde84b9121ef473a2a7337c85f.jpg0f4b74e83db33c409a504ccf1be1ff38.jpgaed39bef1f067469e2834daca95234f0.jpgd480f04af81e83a3bfff0f65a24f9fad.jpgcce51e7d131ebfd905d14e3ea33c0c1a.jpgf1fce6a01f442df43acf583136997d47.jpg17d61e0ff3335061b71a5e4383bc6731.jpg0e80ad8944ffabf5eab617e26b447a89.jpgea678fc34211520b2581e9269de60884.jpg

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

פורסם

בס"ד

לפי דעתי, או שתלך לפחח מומחה או ללכת למכון בדיקה, בדיקת שילדה זה חובה בייחוד שהמטכר לא מתחייב לכלום.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

ללכת לאיציק - זה טוב, מהבחינה המכאנית, שמישהו שמכיר את הרכבים האלה והבעיות שלהם - שיחווה דיעה (הוא אינו מכון בדיקה - אז טופס בדיקה הוא לא יוכל לתת לך).

עדיף - עם התחברות לסורק ייעודי (מה שלא יעשו לך בשום מוסך שאינו מתמחה בדגם וגם לא במכון בדיקה).

את השלדה - אתה יכול לבדוק במכון בדיקות (לבקש אפילו בדיקת שלדה בלבד).

אישית - אותי החור העצום בדאשבורד היה מרתיע מלרכוש את הרכב.

מניח שהיו דיונים (על פיאט 500) על השרות שניתן במקרה כזה (דאשבורד -כרית אויר פגומים) ע"י היבואן. אולי כדאי שתברר אם יש מצב להשתתפות חלקית בתיקון (לדעתי הוא חובה, בטיחותית וגם קוסמטית).

ד"א - אני רואה חשבונית של מיכאל אלפא + התלתן - אם הרכב היה מטופל אצלם - זה טוב, אפילו טוב מאוד !

**תוספת 2 - המוכר אינו מתחייב על כלום - חכם מצידו (המוכר לא צריך להתחייב על כלום. תמיד כשקונים רכב משומש - יש ספק בנוגע לתקינותו - לכן יש לבדוק זאת !)

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם
בס"ד

לפי דעתי, או שתלך לפחח מומחה או ללכת למכון בדיקה, בדיקת שילדה זה חובה בייחוד שהמטכר לא מתחייב לכלום.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

תודה.

ללכת לאיציק - זה טוב, מהבחינה המכאנית, שמישהו שמכיר את הרכבים האלה והבעיות שלהם - שיחווה דיעה (הוא אינו מכון בדיקה - אז טופס בדיקה הוא לא יוכל לתת לך).

עדיף - עם התחברות לסורק ייעודי (מה שלא יעשו לך בשום מוסך שאינו מתמחה בדגם וגם לא במכון בדיקה).

את השלדה - אתה יכול לבדוק במכון בדיקות (לבקש אפילו בדיקת שלדה בלבד).

אישית - אותי החור העצום בדאשבורד היה מרתיע מלרכוש את הרכב.

מניח שהיו דיונים (על פיאט 500) על השרות שניתן במקרה כזה (דאשבורד -כרית אויר פגומים) ע"י היבואן. אולי כדאי שתברר אם יש מצב להשתתפות חלקית בתיקון (לדעתי הוא חובה, בטיחותית וגם קוסמטית).

ד"א - אני רואה חשבונית של מיכאל אלפא + התלתן - אם הרכב היה מטופל אצלם - זה טוב, אפילו טוב מאוד !

**תוספת 2 - המוכר אינו מתחייב על כלום - חכם מצידו (המוכר לא צריך להתחייב על כלום. תמיד כשקונים רכב משומש - יש ספק בנוגע לתקינותו - לכן יש לבדוק זאת !)

זה בדיוק מה שחשבתי. השאלה היא מה עלות בדיקת שלדה בלבד במכון בדיקה (אם עושים זאת בכלל)? כך שאפשר לעשות את הבדיקה המכאנית אצל איציק ובדיקת שלדה בנפרד.

בנוגע לדאשבורד, הבנתי שזה קוסמטי בלבד? מה שכן זה כנראה יחמיר. בנוסף למיטב הבנתי בסמל"ת אין יותר מדיי עזרה שלא באחריות.

ראיתי עוד ג'ולייטה תלתן, שנראית מעולה על הנייר ובפרטים, אבל בצבע לבן, שזה מבאס מאוד כי אחרי שראית את הבורדו מטאלי לא חושב שאני יכול להסתכל על אחרות.

בכ"מ, מה אתה היית עושה?

פורסם
האם זו הג'ולייטה שמפורסמת ביד 2 ללא תמונה וללא מחיר?
אתה מדבר על זו עם 123 ק"מ? אם כן, אז זה לא אותו רכב. דיברתי גם איתו, שלו אדומה רגילה.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

פורסם (נערך)

כן, דיברתי על זו, רשום במודעה תלתן ירוק :shock:. בכל אופן אם זה לא אותו הרכב, אז אין לי מה להעיר בנושא, בהצלחה.

לגבי הבדיקה, ניתן לבדוק רק שילדה במכונים שאני נתקלתי בהם, העלות כמובן מופחתת, אבל אני לא זוכר את המחיר.

לגבי הבדיקה במוסך, בקש שיתחברו למחשב הרכב שם תוכל לבדוק (ראה תמונה מצורפת):

ק"מ שצרוב במחשב, מספר הפעמים שהרכב עבר את הסל"ד המותר, מה הערך המקסימלי ולכמה שניות, האם צרבו את מחשב הרכב וכמה פעמים.

בדוק גם שהרכב לא עבר "שיפורים", האינדיקציה הראשונה היא מספר צריבות המנוע, אם צרבו את מחשב הרכב בעבר, זו נורה אדומה.

הרכבים האלו מושכים אנשים לבצע מגוון של "שיפורים", הורדת ממירים, החלפת טורבו (הרבה פעמים לטורבו שאינו תואם את המקורי אך גדול יותר), ושלל קומבינות כאלו ואחרות. באופן אישי הייתי מחפש רכב שלא עבר שינויים.

programing_count.PNG

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

מוסיף לך נקודה למחשבה, רשמת שיש לך רשיון קצת יותר משנתיים.

לא יודע מה הגיל שלך, אבל קח בחשבון שהביטוח על הרכב הזה לא זול לנהגים צעירים ויכול להגיע לאזור ה 8 - 10 אלף בקלות.

תברר את העניין מול סוכנות ביטוח אם לא חשבת על זה עד כה.

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם
כן, דיברתי על זו, רשום במודעה תלתן ירוק :shock:. בכל אופן אם זה לא אותו הרכב, אז אין לי מה להעיר בנושא, בהצלחה.

לגבי הבדיקה, ניתן לבדוק רק שילדה במכונים שאני נתקלתי בהם, העלות כמובן מופחתת, אבל אני לא זוכר את המחיר.

לגבי הבדיקה במוסך, בקש שיתחברו למחשב הרכב שם תוכל לבדוק (ראה תמונה מצורפת):

ק"מ שצרוב במחשב, מספר הפעמים שהרכב עבר את הסל"ד המותר, מה הערך המקסימלי ולכמה שניות, האם צרבו את מחשב הרכב וכמה פעמים.

בדוק גם שהרכב לא עבר "שיפורים", האינדיקציה הראשונה היא מספר צריבות המנוע, אם צרבו את מחשב הרכב בעבר, זו נורה אדומה.

הרכבים האלו מושכים אנשים לבצע מגוון של "שיפורים", הורדת ממירים, החלפת טורבו (הרבה פעמים לטורבו שאינו תואם את המקורי אך גדול יותר), ושלל קומבינות כאלו ואחרות. באופן אישי הייתי מחפש רכב שלא עבר שינויים.

כשרשמתי אדומה רגילה, התכוונתי לצבע, כשהכוונה היא בהשוואה לרכב שאותו אני שוקל לקנות, שהוא בצבע בורדו מטאלי. היא כן תלתן ירוק.

בכל מקרה, הרכב שדיברתי עליו, המודעה נעלמה, יכול להיות שמכר כבר.

תודה על העזרה!

מוסיף לך נקודה למחשבה, רשמת שיש לך רשיון קצת יותר משנתיים.

לא יודע מה הגיל שלך, אבל קח בחשבון שהביטוח על הרכב הזה לא זול לנהגים צעירים ויכול להגיע לאזור ה 8 - 10 אלף בקלות.

תברר את העניין מול סוכנות ביטוח אם לא חשבת על זה עד כה.

כן, ידוע לי. תודה.

פורסם

קח בחשבון שהפיצוץ בדשבורד, גם אם לך לא מפריע, סיכוי טוב שיפריע לקונה הבא ואז יהיה קשה להפטר מהרכב.

לדעתי אנשים שמחפשים רכב כזה הרבה פעמים מאוד מתענינים במצבו הקוסמטי.

לא אומר שצריך לפסול את הרכב בגלל זה, אבל כדאי לבקש הנחה יפה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
קח בחשבון שהפיצוץ בדשבורד, גם אם לך לא מפריע, סיכוי טוב שיפריע לקונה הבא ואז יהיה קשה להפטר מהרכב.

לדעתי אנשים שמחפשים רכב כזה הרבה פעמים מאוד מתענינים במצבו הקוסמטי.

לא אומר שצריך לפסול את הרכב בגלל זה, אבל כדאי לבקש הנחה יפה.

אתה יודע, לא חשבתי על זה בכלל. זאת נקודה מאוד טובה.

פורסם

טוב, עשינו בדיקה ולהלן הממצאים:

מיכל עיבוי סדיק - יש להחליף בדחיפות

2 צמיגים קדמיים - צריך להחליף

משולשים - צריך להחליף

תושבת מנוע עליונה - צריך להחליף

ויש עוד קטע של מכסה שסתומים או אטם שצריך להחליף.

חוץ מזה, הכל בסדר. הבעלים דורש 65.5. מחיר הוגן לדעתכם?

פורסם
כמה המחירון ?

מה עלויות התיקונים ?

למיטב הבנתי זה לא רכב שנמכר במחירון, במיוחד כשמדובר בצבע כזה...

בכל מקרה,

מיכל עיבוי 300 ש"ח

2 צמיגים קדמיים - 400 ש"ח צמיג?

משולשים - 2400 ש"ח

תושבת מנוע עליונה - 1300 ש"ח

מכסה שסתומים עם אטם בערך 2000 שח לדעתי אבל לא דחוף כרגע.

פורסם
למיטב הבנתי זה לא רכב שנמכר במחירון, במיוחד כשמדובר בצבע כזה...

בכל מקרה,

מיכל עיבוי 300 ש"ח

2 צמיגים קדמיים - 400 ש"ח צמיג?

משולשים - 2400 ש"ח

תושבת מנוע עליונה - 1300 ש"ח

מכסה שסתומים עם אטם בערך 2000 שח לדעתי אבל לא דחוף כרגע.

איזו דעה כבר יכולה להיות לך על אטם ומכסה?

אם יש הזעה קלה אולי המכונאי אמר שאפשר למשוך,אם לא אז לא.

חבל לייצר פתח לתקלות גדולות בגלל אי טיפול בבעיה ידועה.

לא הייתי קונה רכב עם דשבורד סדוק,ואם כן מברר כמה עולה להחליף ומקזז את המחיר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...