Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אפשר לדעת האם קיים חיישן לחץ אוויר פנימי בגלגל? או שהמחשב מעבד נתונים דרך חיישן ה abs

מדובר עם מרצדס Ml320 cdi שנת 2008

הרכב עבר שיפוץ מסרק הגה במוסך כשפירקו את המסרק שברו את החיבור של הסלנוייד שנמצא על המסרק שתפקידו להקשיח את ההגה מעל מהירות מסוימת (טוענים שהיה שבור ודבוק בקומבינה)

ונדלקה נורת ה esp

באותו הזמן בפנצ'ריה תיקנו פנצ'ר

אחרי התיקון שמנו לב להודעה שגיעה של לחץ אוויר בגלגל

בפנצריה אמרו שלא היה חיישן אך הניפל נראה די חדש מבחוץ

פירקנו את הסלנוייד תיקנו אותו ההגה שב להסתובב בחופשיות

אבל שגיעת הesp נשארה

הגיעהש לפני התיקון של הסלנוייד שהמוסך שלך לבעל הרכב היא 5994 מה שאומר שהסלונייד לא תקין

אז לפני שמאשימים את הפנצ'רייה בדקתי ויש רכבים שבאים ללא חיישן והמערכת עובדת על חיישן הabs מהירות סיבוב הגלגל

הרכב של אחותי ואישית לא יצאה לי לבדוק את חיווט החיישן או לבצע סריקה חדשה לרכב

פורסם (נערך)

אין ספר

ולא חושב שבספר יהיה רשום איזה מערכת יש בדיוק ברמת גימור זאת

עריכה אחרונה על ידי vic1234
פורסם

בספר הרכב בדרך כלל קיימת אזהרה לגבי תיקון פאנצ'ר ברכב עם חיישני לחץ אוויר בצמיגים וגם קיים הסבר לגבי צורת העבודה של המערכת. חיווט חשמלי לא קיים ואין מה לחפש.

אפשר להגיע לתחנת הדלק הקרובה ולהוריד אוויר באחד הצמיגים ללחץ של כ-20PSI ולבדוק האם מנורת התראה נדלקת גם ללא נסיעה. ברכבים ללא חיישנים מנורת ההתראה לא תדלק אלא לאחר נסיעה ארוכה יחסית.

* לא לשכוח למלא בחזרה את הצמיג ללחץ הנכון.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אז זהו שיש רמת גימור שמגיע עם חיישנים פנימיים

לכן אמרתי שהספר כנראה לא יעזור כי זה בטח ספר כללי ולא לרמת גימור ספציפית

לא יעזור ניפוח או הורדה של אוויר בצמיג כי המערכת מציגה שגיעה כללית tire pressure monitor inoperative

ולא הודעה רגילה של תבדוק לחץ אוויר

עריכה אחרונה על ידי vic1234
פורסם

תסתכל על הניפלים בגלגלים.

אם ישנם חיישנים - הניפל ניפוח כולו ממתכת ומהודק לג'אנט עם אום.

אם אין חיישנים - בסיס הניפל מגומי ורק ההברגה ממתכת. אין שום אום שמהדק את הניפל לג'אנט.

בנוסף, כאשר אין חיישנים בגלגלים, מערכת ניתור לחץ אויר שמישה כל עוד אין תקלת ABS.

לכן על פי השגיאה שאתה מקבל הייתי אומר שיש חיישנים בגלגלים.

יום טוב גם לך

פורסם

וואלה איך לא חשבתי על זה

בדקתי באינטרנט איך נראה חיישן פנימי מקורי והוא באמת ממתכת עם אום

אצל אחותי לפי מה שאני זוכר הם מגומי נראים רגילים לגמרי

לפי מה שראיתי חיישן ה abs או בשמו המדויק Wheel Speed sensor נמצא תחת מחשב ה ESP והתקלה מופיע כESP

פורסם

בנוסף, כאשר אין חיישנים בגלגלים, מערכת ניתור לחץ אויר שמישה כל עוד אין תקלת ABS.

לכן על פי השגיאה שאתה מקבל הייתי אומר שיש חיישנים בגלגלים.

אצלי אין חיישנים באוטו, המערכת מבוססת על מהירות סיבוב גלגל. עדיין אם פותחים וסוגרים סוויץ' כמה פעמים בלי להניע ובדיוק הקודנית נדרכת, מופיעה לפעמים הודעה Tire monitoring system unavailable.

הכוונה שיכולה להיות הודעה בסגנון גם במערכת בלי חיישנים.

• תוכן חדש...