Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מחשב נייד סביב מחיר של 1500 ש"ח.

אין כמעט AMD, וגם כשיש - הם זולים יותר מהמקבילה האינטלית - השאלה היא האם יש לי ממה לחשוש ברכישה כזו או שזה רק טעם ישראלי מקובע?

המחשב שאני מחפש נועד בעיקר לגלישה, אופיס, קצת ואולי מידי פעם כתיבת קוד קצר בפייתון.

שאלה נוספת?

האם CELERON נופל משמעותית ממעבדי ה-I של אינטל או ה-A של AMD (בהנחה שהמחשב מכיל SSD + 8GB RAM)?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בכללי לפטופי AMD לא נמכרו מאוד טוב גם בשאר העולם,

אני ממליץ לבדוק איך המעבד שמעניין אותך מתפקד ביחס למעבד אינטל שתקבל במחיר דומה.

אני לא נאמן לאף אחד, המחשב הנוכחי שלי (שולחני) עם מעבד אינטל, שני המחשבים הקודמים היו עם מעבדי AMD, אני אקנה מה שנותן לי את ה-VFM הכי טוב עבור התקציב שלי והדרישות שלי.

לשימושים שלך אין צורך במחשב מאוד חזק, אבל כן הייתי מחפש משהו סביר.

סלרון נופל משמעותית ממעבדי i, לא יודע איך הוא מול מעבדי A של AMD, אבל סלרון היא אחת מהסדרות הכי נמוכות של אינטל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המעבדים של אינטל מציגים יחס ביצועים להספק טוב יותר מאשר AMD, ולכן ניידים בעלי מעבד AMD פחות נפוצים למרות בעיות ההספקה הקשות של אינטל.

מעבדי סלרון ופנטיום המסתיימים באות U (למשל Celeron 3965U) הם מעבדים שנגזרו ממעבדי Core i, ולא הייתי פוסל שימוש בהם לשימושים פשוטים כל עוד יש חסכון מורגש במחיר. מעבדי פנטיום וסלרון המתחילים באות N (למשל Celeron N3350) הם חיות אחרות לגמרי שמבוססות על מעבדי ATOM, ומהם הייתי נמנע בכל מצב.

פורסם

בסקטור המחשב השולחני AMD נוסקים והייתי בוחר בהם לבילד היום,

לנייד הם פחות חסכוניים בסוללה באופן ניכר ולכן הייתי נשאר עם מעבד מתוצרת אינטל

פורסם

לפני 20 שנה כש AMD נכנסו לשוק הנייחים בישראל - המחירים היו תחרותיים מאוד ביחס ל INTEL אבל היתה להם בעיה דיי רצינית של התחממות (המעבדים דרשו מאווררים מאוד חזקים ודיי גדולים). דווקא אז הראו כי במבחני ביצועים אתה מקבל יותר ביחס ל INTEL, אבל כמעט כמו כל מבחן כזה - ברור שהוא מוטה לכאן או לשם ובא להציג את המעבד בפרסומת כאחד שהוא יותר חזק.

מאז עברו מספיק מים בנהר ולדעתי, היום, צריך פשוט לעשות את ההשוואה הנכונה של ביצועים ויחס תמורה-למחיר ובהתאם לקנות.

חוכמת ההמונים גם יכולה לסייע, וכדאי לחפש במרשתת מידע על ה AMD שאתה מעוניין לקנות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי נטבוק כזה עם מעבד סלרון כונן SSD, שמחובר לטלויזיה שמשמש אותי לצפייה בסדרות, קצת יוטיוב, יישומי אופיס וגלישה. מעט מאוד פעמים קרו שהמחשב התעכב או נתקע מעט.

אז לשימוש כזה - הוא בסדר

פורסם

העניין הוא שאפשר לקנות לפטופים עם מעבדי i3 במחירים די נמוכים היום, אמנם דור או שניים אחורה, אך אלו עדיין מעבדים טובים לשימוש שלו וטובים יותר מסלרון.

מעבר לכך, הוא מתכוון לתכנת במחשב, אפילו מדי פעם, עדיף שיהיה משהו סביר, לא צריך משהו מטורף בשביל להריץ קוד בפייתון, אבל צריך משהו סביר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מסכים, SSD זה חובה היום. לא הייתי מוותר על זה.

פורסם

או, מה שעשיתי לפני מספר שנים, מוציא את -HDD לפני הפעלת המחשב ומתקין במקומו SSD. כמובן במחשב שמסוגל לבלוע את זה. כמובן בתהחשבות במחיר של מחשב עם SSD מול מחשב עם HDD ו-SSD שנרכש בנפרד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא הייתי קונה מחשב בלי ssd, לא משנה מה המחיר.

חובה במיוחד עם ווינדווס 10, הדיסקים הרגילים עם 10 עובדים זוועה.

Mazda 3 2.0 SPIRIT

פורסם

אפשר להחליף ל SSD במהירות ובמחירים נמוכים במיוחד היום בקניית SSD מאמזון...

לגבי AMD - אני הרכבתי לא מזמן מחשב נייח באדג'ט, קראתי לא מעט על AMD ובהתחשב בזה שהמחירים נמוכים מאינטל התמקדתי בAMD, לבסוף לקחתי אינטל כי זה יצא לי יותר משתלם , צריך לוח אם מתאים וכד' ואז מתחיל הסיפור. בכל מקרה גם אני שאלתי את עצמי האם שווה לקנות את המעבדים שלהם וראיתי שגם מבחינת אמינות וכמובן מבחינת עוצמה הם נותנים פייט מעולה לאינטל, אז אם אתה מוצא מחשב משתלם של AMD לא הייתי מהסס.

Miata ND2

פורסם
חובה במיוחד עם ווינדווס 10, הדיסקים הרגילים עם 10 עובדים זוועה.

גם עם לינוקס מורגש הבדל.

הלפטופ שלי חלש מהמחשב השולחני שלי, גם מעבד חלש יותר וגם חצי מכמות הראם שיש בשולחני (16GB בשולחני ובלפטופ 8GB) ועדיין לינוקס רץ יותר מהר בלפטופ מאשר בשולחני, כי בשולחני הלינוקס מותקן על הרדיסק רגיל ובלפטופ על SSD.

• תוכן חדש...