Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פנצ'רמאכר מרוויח בדיוק כמו מכונאי .

פשוט נח לך לתת למי שנראה לך... ובגללך ירד מעמד הפנצ'רמאכרים .

מספיק עם הצביעות , וגם לרופאת ילדים של הבן שלי קניתי בקבוק יין לחג .

הרגשתי רצון עז לעשות כך .

איפה כתבתי שאני מכונאי מומחה?

ואם לקחת בחשבון שזה פורום רכב ויהיו פה הרבה תלונות על מוסכים , אז היחס עוד לא כזה נורא ורוב הלקוחות מרוצים .

ורכבים נוסעים בכבישים והכל טוב...

בדיוק כמו הסבירות שבמוסך טויוטה תתקל בהכי הרבה תקלות בטויוטה.

לגבי הנהוג?

מעמד של מלצרית שירד לא אכפת לך? והמכונאי כן? למה?

לא כל טיפ צריך לתת ברעש וצלצולים , אפשר בצניעות וענווה "לתת מחווה" .

פראייר שכמותי... גם בתחנת דלק משאיר טיפ.

אולי זוכר איך זה להיות אחרי צבא עם עיניים גדולות...

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי הפנצ'רמאכר מרוויח כמו במוסך, אבל העובד שלו לא. טיפ אני נותן לעובד שלו, לא למנהל שם. אם היית רואה אותו גם אתה לא היית טוען שהוא משתכר כמו המכונאי במוסך קיה שהייתי בו לאחרונה, שעבד עם כפפות ואפילו טיפה של לכלוך לא היתה על הבגדים שלו. אבל לא זו הנקודה. אני נגד זה ומעדיף לשלם עבור השירות במסעדה בתוך החשבונית ולא טיפ. אבל לא אני קובע את הכללים במסעדה.

יותר מכך אני אגיד לך, אחרי שהייתי רואה את החשבוניות במוסך המורשה שם טיפלתי, עם ההרגשה שפשוט עשקו אותי (למשל שסתום שעולה 300 שקל שילמתי 3000 שקל), לא היה עולה בדעתי לעולם לתת גם טיפ. זה בכלל לא בכיוון. בפנצריה אני משלם 30 שקל עבור התיקון, אומר תודה רבה מכל הלב גם למנהל שם וממש לא מרגיש שמישהו הכניס לי יד גסה לתוך הכיס, כמו שאני מרגיש במוסך.

פורסם

הרגשה זה סובייקטיבי .

תלמד להפריד .

בחברות נאמר .

יתרה מכך -

למה אתה מחשיב חלק של המוסך ב3000 שקל כרווח של המוסך ולא של היבואן שמוכר למוסך ?

אני נותן טיפ בהתאם למצב הרוח שלי ולא בהתאם לכל מיני שיטות שכלול של כתמים על בגדים .

מכונאי שקורע את התחת על הרכב שלי - למה לא ?

כנ"ל גם מלצרית - נתקלתי במלצרית שעשתה פרצופים לאשתי מהרגע הראשון והתעלמות .

אמרתי לה שטיפ ממני זה רק בכח , הגיע אחראי מטעם המסעדה ופינק גם בקינוח .

שהשארתי על השולחן .

טיפ זה עניין של בחירה ורצון , כשיש יש...

אבל להתחיל לספור טיפות שמן על הבגדי עבודב כשיקול אם לתת טיפ או לא?

אולי נתחיל טרנד חדש, להגיע לעבודה מלוכלך כדי לקבל טיפים.

עבדתי כמכונאי , ויצא לי גם לסרב לקבל טיפים שבאו עם דרישות .

שם לי בכיס 20 שקל ומבקש במתנה מגבים שעולים 30 .

" מצטער,אסור לי ... הוראה של המנהל" .

פורסם (נערך)
הרגשה זה סובייקטיבי .

תלמד להפריד .

בחברות נאמר .

יתרה מכך -

למה אתה מחשיב חלק של המוסך ב3000 שקל כרווח של המוסך ולא של היבואן שמוכר למוסך ?

אני נותן טיפ בהתאם למצב הרוח שלי ולא בהתאם לכל מיני שיטות שכלול של כתמים על בגדים .

.

שוב, אמרתי לך כמה פעמים, אני נגד טיפים ומעולם לא קיבלתי טיפים על העבודה שלי. בשביל זה יש משכורת. וכשאני נותן טיפ, או שזה כי כך נהוג באופן קטגורי, או שזה תלוי בהרגשה שלי או מצב הרוח שלי אחרי העבודה. במוסך מעולם לא יצאתי משם עם הרגשה טובה. מה לעשות? תמיד יצאתי עם הרגשה שעשקו אותי. אגב, היתה פעם אחת שממש עשקו אותי, גם לפי החוק, אבל זה לא קשור.

למזלי אני כמעט כבר לא צריך לחוות את התחושה הזו, כי אפשר גם אחרת. היום, גם אם יגידו לי בוא לטיפול שיגרתי (שאני יודע לעשות לבד) חינם במוסך, לא הולך. מעדיף לשלם על החומרים, לעשות לבד, ולחסוך את התחושה המגעילה שיש לי כשאני מגיע למוסך ואת חצי היום-יום שלם המבוזבז שם.

נ.ב: זה ממש לא משנה לאן הולך הרווח מהמחיר המופקע על החלק. ממש לא מעניין אותי. הכסף יורד לי מהכיס בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי shha
פורסם

מסכים אתך .

אבל גם במוסך עניין של גישה .

ואם כבר באת אל תלמד אותם לעבוד .

גם אני טבח חובב, ויצא לי סטייק לא משהו... לא רצתי למטבח להרביץ לטבח .

נתתי הערה ולא אחזור למסעדה שוב .

לעשות לבד זה מבורך - לעשות נזק לבד, לבוא עם רכב מפורק למוסך וללמד אותם לעבוד ממש לא .

ואת זה ראיתי אישית כמה וכמה פעמים.

פורסם

חובבני DIY או טיפים זה כלל לא הנושא.

חוזר ואומר, אין מספיק בעלי מקצוע מוסמכים לעומת הדרישה.

היחס רק הולך ונעשה חמור יותר עם השנים ועם הטכנולוגיה וביחס לכמות שהרכבים שנמכרים ונכנסים למוסך לטיפול או תיקון.

בלית ברירה יש כאלו שמעסיקים כל אחד שיש לו רצון לעבוד וידיים טובות.

מכיר כאלו שהחלו בתור מכונאים ללא שום תעודה או השכלה בתחום, לאחר כמה שנים החליטו כי מתאים להם להמשיך לעבוד במוסכים, הלכו ללמוד לימודי ערב וקיבלו תעודות.

• תוכן חדש...