Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתמש במכשיר מדידה המתחבר למחשב בעזרת חיבור USB.

במחשבים המריצים חלונות 7 החיבור תקין, יש העברת נתונים הלוך ושוב והכל תקין.

במחשב נייד של לנובו המריץ חלונות 10 קימת תופעה מוזרה. אם מכשיר המדידה (מדגיש, מכשיר המדידה ולא הנייד) מחובר לחשמל הכל תקין, הקשר נוצר ונתונים עוברים.

אם מכשיר המדידה לא מחובר לחשמל המחשב לא מזהה את מכשיר המדידה למרות שנניח דיסק און קי מזוהה מיד במחשב.

יותר מזה, אם מכשיר המדידה מנותק ממתח לאחר שהקשר הראשוני נוצר, התקשורת תקינה.

התופעה נבדקה עם מחשב נייד אחר של לנובו תחת חלונות 10, מכשיר שבשימוש רק כשבוע, והתופעה קיימת גם בו.

במחשב החדש לא נגעו כלל בביוס או בקונפיגורציה אחרת.

למישהו יש רעיון, קצה חוט או משהו?

תודה מראש, יוסי

פורסם

האם המחשבים המריצים חלונות 7 ו 10 הם מדגם זהה?

האם כשלא מחובר ספק למכשיר המדידה, הוא ניזון מה - USB, או שיש לו סוללה?

הניחוש שלי הוא שהמחשבים שונים, ונבדלים ביכולת אספקת הזרם שלהם (בלי קשר למערכת ההפעלה) - ומכשיר המדידה מסוגל לפעול מכח ה USB רק במחשבי ה - 7.

:turn-l:
פורסם

המחשבים המריצים חלונות 7 ו-10 שונים לחלוטין אבל למכשיר המדידה סוללה פנימית תקינה המאפשרת לו לפעול עצמאית שעות על שעות ובמצבים בהם לא רק שהוא מפעיל את עצמו אלא גם מספק זרם לסנסור חיצוני.

למה המכשיר נזקק להזנת מתח מה-USB של המחשב כשיש לו מקור כוח חזק משלו?

וחוץ מזה נניח שזהו המצב, למה התקשורת נמשכת גם לאחר שמכשיר המדידה מנותק ממקור המתח החיצוני?

הזנת המתח הראשונית נדרשת רק ל'לחיצת היד' הראשונית ולאחריה הקשר נמשך ללא תלות אם מכשיר המדידה מחובר או לא מחובר למתח.

תעלומה.

יוסי

פורסם (נערך)

האם מכשיר המדידה מוטען דרך USB?

מהו דגם המחשב (חלונות 10)?

האם ניסיתם את כל החיבורים שבמחשב (חפשו חיבור USB שלידו סימן של סוללה - always on)? נסו לחבר את מכשיר המדידה כשהמחשב כבוי, ואז להדליק אותו.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם
האם מכשיר המדידה מוטען דרך USB?

מהו דגם המחשב (חלונות 10)?

האם ניסיתם את כל החיבורים שבמחשב (חפשו חיבור USB שלידו סימן של סוללה - always on)? נסו לחבר את מכשיר המדידה כשהמחשב כבוי, ואז להדליק אותו.

מכשיר המדידה אינו מוטען מהמחשב אלא מספק קיר 12 וולט.

ניסינו את כל החיבורים בשני המחשבים.

המחשב של יוסי הוא לנובו e480 והמחשב שלי לנובו t480. התופעה זהה.

ביטול usb suspend בהגדרות power של הוינדוס לא עזר כלל. גם ביטול power control בהגדרות הדרייבר של בקר הusb דרך מנהל ההתקנים לא עשה שום הבדל

יום טוב גם לך

פורסם

תנסה להשתמש במפצל USB,

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מה לגבי מחשב נייח עם חלונות 10? האם גם שם התופעה קיימת?

הניחוש שלי, "עז" עם מתח הסוללה של הניידים מול המתח של הכלי, והשראה או "ניסיון של הכלי להטעין את הנייד" או משהו בסגנון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בדגם של יוסי שקע הUSB-C משמש לטעינה (יש אחד בלבד), לדעתי לא כדאי לקפוץ לשם ועדיף לעבוד עם מפצל רגיל, אם זה אכן יפתור את הבעיה

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

לא רק לטעינת המחשב.

ה- USB-C שלו יכול לשמש לטעינה (לשני הכיוונים, אפשר להטעין דרכו את הלפטופ, ואפשר להזין/להטעין דרכו התקן חיצוני) לחיבור התקני USB3.1 וגם להתחבר ל DOCKING ולהעביר וידאו (thunderbolt 3). מבחינת הספק, הוא מסוגל להגיע ל-100 וואט!

היום ברוב המחשבים התומכים ב USB-C יש פורט יחיד (בגלל מחיר החומרה הגבוה) אבל בעתיד יהיו כמה, והם יחליפו בהדרגה את ה USB הישנים.

אני בספק אם HUB על USB (מה שאתם קוראים מפצל) יפתור את הבעייה, שנשמע לי שהיא OVERCURRENT על ה USB. אבל אפשר לנסות.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם
לא רק לטעינת המחשב.

ה- USB-C שלו יכול לשמש לטעינה (לשני הכיוונים, אפשר להטעין דרכו את הלפטופ, ואפשר להזין/להטעין דרכו התקן חיצוני) לחיבור התקני USB3.1 וגם להתחבר ל DOCKING ולהעביר וידאו (thunderbolt 3). מבחינת הספק, הוא מסוגל להגיע ל-100 וואט!

אבל אם מחובר מטען באותו רגע, הפורט הזה הופך לא שמיש, נכון?

איך מחברים מטען ורכיב USB-C כשלהו במקביל?

אני בספק אם HUB על USB (מה שאתם קוראים מפצל) יפתור את הבעייה, שנשמע לי שהיא OVERCURRENT על ה USB. אבל אפשר לנסות.

אני לא חושב שמדובר בovercurrent שכן במחשבים ישנים יותר, עם power budget קטן יותר בUSB, אין בעיית חיבוריות.. אבל הכל יכול להיות.

יום טוב גם לך

פורסם

נכון, אם מחובר מטען ויש פורט TYPE-C יחיד, אז הוא לא רלוונטי. אבל אני יוצא מתוך הנחה שאם מחובר מטען למחשב, אז אין בעייה גם לחבר ספק כח למכשיר המדידה.

יכול להיות הבדל ניכר בין רמות ה OVERCURRENT במכשירים שונים - בסוף מדובר על מדידת מתח על נגד טורי קטן.

פורסם

אם זו אכן בעיית משיכת זרם, כדאי לנסות לחבר בעזרת כבל Y. כלומר כבל שמתחבר לשני פורטי USB במחשב וכך יכול למשוך יותר זרם.

יש לי אחד כזה לכונן נייד ישן (שלושת החיבורים שלו הם טייפ A זכר). לך אולי יתאים כזה או שני חיבורי זכר בצד אחד ומיקרו/מיני USB בצד השני בהתאם לחיבור במכשיר שלך.

• תוכן חדש...