Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סוף סוף קבלתי תשובה מתומך של יצרן מכשיר המדידה.

הוא טוען שהתופעה קיימת בלא מעט מחשבים.

לדבריו יש מצבים בהם טעינת מכשיר המדידה מאפשרת תקשורת דרך ה-USB ויש מצבים בהם הפסקת הטעינה של מכשיר המדידה (אם כבר מחובר לספק חיצוני) מאפשרת תקשורת.

הוא הציע לנסות את מה שהציע 'סולל הדרך', שימוש ב-USB HUB ׁׁ(ולא בכבל Yׂ). טען שלעתים זה עוזר.

אצטייד בכזה וננסה.

אם זה לא יועיל אנסה להציע למחשב הנייד הארור קצת שמן סינטטי עתיר מוליבדניום דו-סולפיד........במקרה כזה השאלה תהיה האם לבצע עיסוי חיצוני למקלדת או להזריק ישר לווריד (חיבור ה-USB).

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

אפשר, אבל רק רגע.

ה-USB HUB ודווקא הזול וכזה שמתאים לדור 2 עובד כמו קסם. מתקשר ופורק נתונים.

אולי אטרח לבדוק גם את השני שקניתי היום (מתאם מהיר יותר לדור 3).

ולשאלתך. זה אנלייזר המודד רעידות, מרובה כניסות (הכל יחסי, כן?) ומאפשר גם לבצע איזון דינמי חד/רב מישורי.

הוא עובד עם רגשי תאוצה להם הוא מספק מתח או חישנים אחרים בעלי מקור כוח עצמאי.

הוא גם מודד ומציג חתימת רעידות במישור הזמן (כמו אסצילוסקופ) אבל השימוש העיקרי הוא ביצוע FFT המאפשר הבנה קלה יותר של התופעות הפיזיקליות הנמדדות.

יש לו אוסף תוכנות מובנות למדידות במנועי חשמל, מדידת רעשים יעודית לבדיקת גלילים של מסועים ועוד תעלולים.

הכי נחמד הוא היכולת להבין איך (במגבלות מסוימות וללא עצירת הציוד הנבדק) המכונה או בסיסה מתנועעים או מתעוותים במרחב. זה סופר שימושי בבדיקת ציוד שאינו קשיח מספיק ומכאן תופעות חולניות המופיעות בו.

אין לך מושג כמה בורויות בתכנון בסיסי מכונות נחשפות בשימוש מושכל ביכולת הזאת, במיוחד היום כש'גונבים' בעוביי דופן או בגודל הפרופילים הנושאים ציוד תעשייתי.

הניסיון המתמיד להוזיל ולהקל במשקל מול דחיפה מתמשכת להגדלת ההספק והתפוקה יוצרים המון בעיות.

הוסף לזה את המנטליות המודרנית של קיפוץ בין מקומות עבודה ללא התמחות של 30 שנה באותו סוג ציוד ויש לך מתכונת בדוקה לבעיות וכשלים.

רק לפני 3 שבועות יצא לי לעבוד עם בחור שווצרי שעובד בתעשייה מגיל 14. לא להאמין כמה הוא יסודי וחרוץ, וזאת למרות שהוא לא העפרון הכי מחודד. הלוואי שהיו רבים כאלה בארץ, אבל בשם 'הגשמה עצמית' ומנטליות 'הקפצת' זה כבר לא קיים בארץ, אלא אם תרפד כל דקה באלפי שקלים. חבל.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

תודה, נשמע מעניין.

הכי נחמד הוא היכולת להבין איך (במגבלות מסוימות וללא עצירת הציוד הנבדק) המכונה או בסיסה מתנועעים או מתעוותים במרחב. זה סופר שימושי בבדיקת ציוד שאינו קשיח מספיק ומכאן תופעות חולניות המופיעות בו.

אין לך מושג כמה בורויות בתכנון בסיסי מכונות נחשפות בשימוש מושכל ביכולת הזאת, במיוחד היום כש'גונבים' בעוביי דופן או בגודל הפרופילים הנושאים ציוד תעשייתי.

הניסיון המתמיד להוזיל ולהקל במשקל מול דחיפה מתמשכת להגדלת ההספק והתפוקה יוצרים המון בעיות.

אתה מדבר על ציוד של חברה מקומית במקרה? (אני מאמין שציוד של יצרן כמו Svedala למשל לא היה בעייתי).

פורסם
תודה, נשמע מעניין.

אתה מדבר על ציוד של חברה מקומית במקרה? (אני מאמין שציוד של יצרן כמו Svedala למשל לא היה בעייתי).

האנלייזר של יוסי הוא של חברה קטנה בשם skf

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, למרות ש-SKF היא מוביל עולמי בנושא מיסבים כולל היברידיים וכדומה, האנלייזר לא באמת שלהם. הם קנו חברה שפיתחה אותו. הוא נחמד אבל לטעמי אוטומטי מדי. הלוואי ויכולתי להשתמש בציוד של CSI האמריקנית אבל היא נקנתה ע"י חברת אחזקות וכיום אין לה נציגות רצינית, ולא אסתכן בלהיות הדון קישוט היחידי עם ציוד מתוצרתם. על איכות הציוד של CSI למדתי לא רק מניסיוני אלא משיחות עם מומחה מדרום אפריקה ומהנדס פיתוח ביצרן רגשים באנגליה. כולם גומרים את ההלל על הציוד הזה אבל כאמור לא אסתכן להשאר עם גיבוי מינימלי.

לגבי innvision, ההתיחסות שלי היא באופן כללי לציוד מכל העולם. הודי, אמריקני, אירופי וסיני. כמעט כולם חוטאים בחיסכון יתר באיכות על חשבון האצת הביצועים.

ספציפית לגבי התוצרת של סבדלה, זה אכן ציוד מעולה אבל הישראלי המצוי מצליח לחבל גם בו. כדי להשיג גריסה לגודל אבן קטן יותר (למי שלא יודע, זו מגרסת סלעים, בדרך כלל מגרסה ראשונית במחצבות אף כי יש לה גם שימושים נוספים) החכמולוג הישראלי המצוי סוגר את המירווח התחתון בלסת הנעה מעבר להמלצות היצרן. במכונה הזו הלחץ העצום שהגריסה יוצרת הוא מאד כיווני (בניגוד למצב בציוד סובב שבו העומס מסתובב) ולמיסבים הענקיים הממסבים את הלסת הגורסת נגרמת שחיקה מופרזת בכוון מסוים, חומר מוסר במהירות רבה עד שיש הכרח להחליפם. סט של 4 מיסבים כאלה עולה כ-40000 דולר שלא לדבר על הפסדי ייצור ועלות עובדי האחזקה. אבל אתה צודק שהם לא נכללו בהגדרתי את עולם החפיף.

יוסי

פורסם

יוסי, אם אתה פחות מרוצה מרמת הגמישות של ציוד המדידה שלך, אני יכול להציע לך רעיון. יש ל (NI) National Instruments , מגוון כרטיסי דגימה. אתה יכול לבנות בעצמך מערכת דגימה שמתחברת למחשב נייד, ותוכל לשלוט במאפיינים שתרצה, לדוגמה בקצב הדגימה, אורך הדגימות, סינון רעשים וכולי. ניתן לכתוב תוכנה עם ממשק משתמש בעזרת Lab View או CVI בפשטות יחסית. אתה כמובן לא צריך לרשום את התוכנה בעצמך, אתה יכול לרכוש את כרטיסי דגימה מ- NI ישירות (http://israel.ni.com/contact) או שאתה יכול לפנות לחברה שתייצר עבור פתרון מלא לפי דרישה עם הציוד של NI לדוגמה- http://www.sk-advanced.com/ .

אפשר גם לקבל פתרון מזווד יפה במזוודה עמידה, הכל כתלות בתקציב כמובן. בתצורה זו אתה שולט ברוב הפרמטרים ויכול לייצר רוטינות בדיקה משלך, ואיזה ממשק שתרצה. אתה גם מקבל את הקוד, ויכול לשנות אותו.

היתרון הגדול של תצורה כזו לדעתי הוא ההפרדה של רכיבי המערכת, יש לך ADC נפרד, חיישנים, מחשב, ותוכנה. כל אחד מהרכיבים ניתן לשדרוג בעת הצורך ואין "תשלום כפול" על יכולות חופפות, הכוונה שהמחשב יכול להציג את הנתונים ואין צורך במכשיר מורכב עם תצוגה משלו, וכמובן עניין הגמישות התכנונית והפונקציונליות. החיסרון הוא סרבול מסוים וסיבוכיות שאין במכשיר "stand alone", וכמובן שצריך להבין יותר מה עושים (גם בשלב הפיתוח, אבל לזה יש אנשים שזו העבודה שלהם ואני מאמין שידעו לספק מוצר מוגמר ברמה גבוהה). לגבי המחיר אני לא יודע, אני מניח שרכשת את המוצר אצל מפיץ מקומי (אמקול?), ואני יודע שהמחירים של ציוד כזה ממש לא זולים, אז ייתכן שמוצר בהתאמה אישית לא יהיה רחוק במחירו מהמוצר מדף, ואולי אני טועה, צריך לבדוק.

• תוכן חדש...