Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לגמרי קשור לפורום אבל בכל זאת אשמח לעזרתכם

אני מעביר קורס שבמהלכו הסברתי לחניכים על ההבדלים בין מנוע שתי פעימות וארבע פעימות.

אחד החניכים התעקש שגם במנועי 2פעימות ישנו שמן מנוע.

החניך טוען שיש לו טרקטורון 2פעימות (ימאהה בלאסטר) שיש לו מיכל שמן למנוע.

ככל שידוע לי זה לא נכון אבל הבטחתי לבדוק את הנושא ואפילו לצ'פר אותו בניקוד במידה והוא צודק...

מה אתם אומרים?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרקוליטו - נכון. מדובר על מנוע חדש יחסית של חברת סטיל. מנוע 4 פעימות ללא אגן שמן שעובד על תערובת שמן+דלק כמו מנוע שתי פעימות.

הוויכוח עם התלמיד הוא על כך שהתלמיד טוען שבטרקטורון שלו יש מיכל שמן מנוע נפרד חוץ מהשמן המשמש לתערובת הדלק

פורסם
הרקוליטו - נכון. מדובר על מנוע חדש יחסית של חברת סטיל. מנוע 4 פעימות ללא אגן שמן שעובד על תערובת שמן+דלק כמו מנוע שתי פעימות.

הוויכוח עם התלמיד הוא על כך שהתלמיד טוען שבטרקטורון שלו יש מיכל שמן מנוע נפרד חוץ מהשמן המשמש לתערובת הדלק

שיביא את הטרקטורון לכיתה :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שמיכל השמן נפרד לא אומר שזה לא 2 פעימות. במקרה זה מערכת המנוע דואגת לעקבב את השמן והדלק לפני השמוש ובכמויות מדויקות.

פורסם

מנוע 2 פעימות (כל מנוע, בעצם) בוודאי זקוק לשימון. הוא מקבל את השימון שלו (בדרך כלל, בדרך כלל) דרך הדלק. מערבבים את השמן ביחס הנכון עם הדלק והמנוע מקבל את התערובת שגם משמנת אותו וגם מזינה אותו. כל השאלה היא כיצד הדלק מקבל את התערובת:

יש שצריכים לקבל תערובת מוכנה, כזו שמפעיל הכלי מערבב לפני.

יש כאלה שמערבלים בעצמם ולכן ממלאים בהם שמן לחוד ודלק לחוד.

לי היה טרקטור משנות ה- 50 שהיה בעל מנוע דיזל 2 פעימות, בעל אגן שמן לארכובה ובעל מיכל סולר ניפרד ושמן ניפרד, כי הוא עדיין עירבל לעצמו תערובת סולר/שמן לשריפה.

פורסם

חלקי המנוע מקבלים שימון מהתערובת של שמן+דלק (בין אם שימון ידני או בין אם יש מיכל לשמן והמערכת לבד עושה את הערבוב).

בגיר יש שמן. זה השמן שהתלמיד שלך מדבר עליו.

אז הוא צודק מצד אחד אבל מתבלבל מצד שני. יש לו שמן מנוע (10/40 בדר"כ) שאותו הוא ממלא לתוך "המנוע". אבל זה שמן שהולך לגיר בלבד.

פורסם

אני מעביר קורס שבמהלכו הסברתי לחניכים על ההבדלים בין מנוע שתי פעימות וארבע פעימות.

ככל שידוע לי זה לא נכון אבל הבטחתי לבדוק את הנושא ואפילו לצ'פר אותו בניקוד במידה והוא צודק...

מה אתם אומרים?

בכל קטנוע 2 פעימות החל משנות ה 90 יש מכיל שמן נפרד, עם פתח מילוי מתחת לכסא בדרך כלל. בלוח שעונים יש נורה oil. הנורה אומרת שמפלס השמן במיכל שמן ירד וצריך למלא את המיכל.

יש מיקסר שמערבב את השמן עם דלק והתערבות הזאת מסופקת למנוע.

מתי ראית פאם אחרונה בתחנות דלק את המתקן הזה שממנו אפשר היה לתדלק תערבות דלק + שמן מוכנה? אין אותם כבר מזמן.

סה"כ מיכל שמן נפרד זה לנוחות. אפשר למלא דלק רגיל במיכל דלק ושמן 2T במיכל שמן ולא צריך להתעסק בהכנת תערבובת באחוזים הנכונים.

עקרון פעולה של מנוע 2 פעימות כמובן לא השתנה.

פורסם

מה אתם אומרים?

שהתלמיד שלך צודק, בטרקטורון הנ"ל אכן יש מיכל שמן נפרד שמגיע למיכל הדלק.

יש אפשרות לבטל את המיכל הזה ולהריץ תערובת דלק מוכנה עם שמן אבל זה סיפור אחר...במקור יש מיכל שמן.

פורסם

זה בכל הכלים היחסית מודרניים ככה.

כי זה סיפור וטרחה להכין תערובת בדיוק באחוזים הנכונים ולא סומכים על אנשים שיעשו את זה נכון.

אני עוד זוכר איך במפרט של הקטנועים החדשים בשנות ה 90 היו מציינים "מערבל שמן אוטומטי".

פורסם (נערך)

בהמשך למה שכתבה בוקי לגבי קטנועים,אישית כמנהל משמרת ברשת מזון בדקתי לקטנועי מובי 125 כ"ס או "די גיי" (מקווה שככה מבטאים נכון) שמן מנוע יחד עם השליחים ויש מדיד אמנם קומפקטי ולא גדול יחסית כמו שברכב פרטי אבל קיים.

לפחות בקטנועים הללו השמן המתאים או 2 פעימות לפי מוסך מורשה "אבי קטנועים",בחיפה בעיר התחתית)

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כל קטנועי השליחים היום הם 4 פעימות (או חשמליים).

כל קטנועי ה 125 הם 4 פעימות, חוץ מישנים מאוד שלא תמצא אותם בחברת שליחויות. ב 4 פעימות השמן לא מתערבב עם דלק, בדיוק כמו במכוניות.

בגדול, אחרי שינוי התקנות ב 2007, לא מוכרים יותר קטנועי שתי פעימות 50 סמ"ק שהיו נפוצים מאוד. הם הוחלפו בקטנועי 125 עם 4 פעימות.

שתי פעימות היום אפשר למצוע רק באופנועי שטח מקצועיים, טרקטורונים, כלי גינון וכו'.

פורסם
כל קטנועי השליחם היום הם 4 פעימות (או חשמליים).

כל קטנועי ה 125 הם 4 פעימות, חוץ מישנים מאוד שלא תמצא אותם בחברת שליחויות. ב 4 פעימות השמן לא מתערבב עם דלק, בדיוק כמו במכוניות.

מדבר על קטנועים משנים 2008-11 ,אין לי מושג מה המצב היום. אישית, הייתי מוסיף שמן 2T שאם אני מבין נכון זה 2 פעימות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...