Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני מחפש מידע לגבי שני רכבים (טויוטה אוריס היבריד האצ'בק וטויוטה יאריס).

מה שחשוב לי ברכב (חוץ מאמינות, נוחות נסיעה, צריכת דלק וכו'):

- מרווח במושב אחורי (שיתאים ל- 2-3 ילדים עם כסאות בטיחות). חשוב שיהיה מקום במושב האחורי להכניס 2-3 ילדים עם מושבים. לא מעניין אותי את האמת הושבה של מישהו מבוגר מאחור (ויודע ש3 מבוגרים זה סיוט בגודל של הרכבים האלו).

- שיתאים לטיולים (מבחינת תא מטען / נוחות לנסיעות ארוכות / צריכת דלק וכו'), חשוב להדגיש שמן הסתם לא טיולי שטח.

- תא מטען - עגלה של תינוק תכנס קל? מלבד עגלה אוכל להכניס עוד משהו? ראיתי שיש הבדל בין שני הרכבים מבחינת נפח תא מטען וברור שהאוריס יותר גדולה אבל אני מעדיך לשמוע מבעל רכב שיכול להסביר איך מסתדר ביום יום..

אשמח לשמוע תשובות מבעלי רכב מהסוג- מרוצים / לא מרוצים. וממה בדיוק (גם אם לא כתבתי משהו ויש לכם הערכה כלשהי אשמח לשמוע).

מה לדעתכם יענה באופן טוב לצרכים שלי מבין שני הרכבים?

שאלה נוספת בקשר לאוריס היברידית,

לפי מה שקראתי והבנתי מהאתר של טויוטה, ישנו שימוש קבוע בבנזין (גם אם מזערי) בזמן שהנסיעה מתבצעת על בסיס הסוללה. איך מטעינים / מחליפים וכו'? לא מכיר כל כך היברידיות..

תודה רבה!!

עריכה אחרונה על ידי joock3r
פורסם

למה אוריס האצ׳בק הייבריד כשבאותו המחיר יש אוריס סטיישן הייבריד, שגם הרבה יותר נפוצה, האצ׳בק נמכרה במספרים קטנים.

באוריס סטיישן תא מטען גדול ושימושי. באריג האצ׳בק וביאריס תאי מטען קטנים לא מתאימים לשימוש משפחתי עם ילדים.

גם באוריס (האצ׳בק או סטיישן) וגם ביאריס המרווח במושב האחורי צפוף במרווח לרגליים וגם לילדים יהיה פחות נעים לשבת במושב האחורי כל כך קרוב למושבים הקדמיים.

רוחב המושב האחורי באוריס ממוצע לרכב משפחתי וזה אומר ששלושה כסאות בטיחות לא ייכנסו עם תחבר אותם לרכב בחיבורי איזופיקס, חיבור באמצעות חגורות הבטיחות אולי יצליח בקושי. היאריס צפופה כמובן במימד זה עוד יותר מאחר ומדובר ברכב סופר מיני.

ברכבים היברידיים רגילים הסוללה נטענת בירידות ובבלימה ולעיתים על ידי מנוע הבנזין.

האוריס הייבריד והיאריס הייבריד מאד חסכוניים בדלק. היאריס הרגילה גם חסכונית יחסית אבל פחות מההיברידית.

אני לא ממליץ על אף אחד מהרכבים הללו לשימושים משפחתיים לאור הצפיפות שציינתי, אלא אם כן אתה נוסע הרבה וצריכת דלק חסכונית חשובה לך במיוחד ואז האוריס סטיישן הייבריד היא הבחירה המתאימה מבין הנ״ל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

במקרה יש לנו את שתי המכוניות...

לדעתי באף אחת מהן לא ייכנסו שלושה מושבי בטיחות מאחורה. ממליץ לבדוק את המושבים באולם התצוגה. 2 מושבים ייכנסו בשתיהן - כמובן שהאויס קצת יותר מרווחת.

תא המטען באוריס גדול יותר - מבחינתי ההבדל משמעותי.

צריכת הדלק באוריס טובה יותר (בהשוואה ליאריס רגילה ולא היברידית) - אצלנו היאריס צורכת 1:14 בממוצע והאוריס 1:18-19

עגלה של תינוק תיכנס גם ליאריס כל עוד לא מדובר על עגלה גדולה במיוחד

אני מרוצה משתי המכוניות אבל האוריס טובה יותר מכל הבחינות - אבזור, נוחות נסיעה, צריכת דלק, מרווח. היתרונות היחידים של היאריס נובעים מהגודל שלה - יותר קל לתמרן איתה, להיכנס לחניה, לעשות פרסה... אבל ההבדלים קטנים.

לגבי הטעינה - האוריס ההיברידת מסוגלת לנסוע על המנוע החשמלי בלבד, אבל רק למרחקים קצרים (לפי הצהרת היצרן - עד 2 ק"מ). טעינת הסולל מתבצעת בבלימה או בנסיעה ללא לחיצה על הגז. הרכב מעביר לבד את ההנעה בין מנוע הבנזין והחשמל (או משלב את שניהם). אין צורך לדאוג לטעינת הסוללה.

כמו כל סוללה, במשך הזמן היא מאבדת מיעילותה. היבואן נותן אחריות לסוללה עד 5 שנים או 100,000 ק"מ ואח"כ אפשר להאריך תמורת תשלום של כ-300 ש"ח לשנה במשך עוד 7 שנים אאל"ט

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...