Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם זה הולך להשמע טיפה קטנוני לחלק מהאנשים, אבל מבחינתי לכספים שאני הולך לפרט יש משמעות.

הנסועה הולכת להיות סביב ה-25-35 אלף בשנה- נסיעה כמעט יומית מבאר שבע לקרית מלאכי הלוך חזור

הבחירה כביכול בין ספייסטאר שנתון 15(השנה שהרכב קיבל איבזור משופר) לבין 107 שנתון 12.

בעיקרון הבחירה צריכה להיות די פשוטה - אבזור משופר אצל הספייס(בקרת שיוט שאני מאוד אוהב), גיר רציף לעומת רובוטי(שאני לא מת עליו) וצריכת דלק די דומה.

הבעיה היחידה שספייסטאר בשנתון כזה ובמצב טוב תעלה בערך 35 אלף, ולאחר 3 שנים אני מעריך שאני אמכור אותה בסביב ה 14 אלף, לעומת ה-107 שאני יכול לקנות ב-15 אלף ואחרי 3 שנים להפטר ממנה ב-5 אלף בלי להסתבך יותר מדי.

בהנחה שאני אצטרך להחליף קלאצ' לפיז'ו ,ההפרש בגין ירידת הערך + ביטוח מקיף לספייסטאר זה יהיה סביב ה-350 שקל כול חודש לטובת הפיז'ו.

אני יוצא מנקודת הנחה שהאמינות הכללית תהיה דומה בין 2 הרכבים, והאחזקה צפויה להיות די דומה בשניהם(מלבד הקלאצ' בגיר הרובוטי)

האם אני יוצא מנקודת מבט אופטימית מדי ויש מצב שבפיזו יהיו יותר תקלות מהספייסטאר (כמובן שאף אחד לא נביא, אבל הימור מושכל)? והאם באופן כללי לנסיעות בינעירוניות הספייסטאר תרגיש רכב יותר טוב בהרבה מהפיז'ו?

פרטים נוספים -חובה גיר לא ידני. יסעו ברכב מקסימום 2 אנשים ביחד,אין צורך בתא מטען גדול, ואין כוונה לילדים בקרוב.

תודה מראש לעונים.

פורסם

אני יוצא מנקודת ההנחה שהאמינות הכללית בכמות הנסיעות שלך לא תהיה זהה בין 107 מודל 2012 לספייס סטאר 2015. אני גם מניח שמהתחלה הרכבים יהיו עם נתונים שונים ( לטובת מיצובישי ), בגלל הפרש גילאים והמחיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם אני בעד הספייס סיטאר, היא תהיה חזקה יותר, נוחה יותר ושקטה יותר תודות לסלד נמוך יותר.

בנוסף היא משמעותית מאובזרת יותר ובטיחותית יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני ממש לא יכול להמליץ על ה- 107 עבור ק"מ יומי כזה.

מאד מרעיש, רועד בפקקים, גיר רובוטי מעצבן בעיקר בעיר (בבין-עירוני/כבישים מהירים לא פקוקים הוא לא הפריע לי)

אה וגם אי אפשר באמת לזחול איתו בפקקים (לפי משתתפי הפורום - זה מאד לא בריא לקלאץ')

הקלאץ' יכול להפתיע אותך - החליפו לי את הקלאץ' ולאחר כ-35,000 ק"מ הגיר התחיל לעשות בעיות ונדרש לעשות לימוד גיר (עלה לי כ-400 ש"ח).

עוד אופציה שמעולם לא נהגתי עליה - ניסאן מיקרה למיטב ידיעתי, בגירסא החסכונית שלה (ECO ששווקה החל מ-2011) זולה מהספייסטאר.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=25&SubModelID=998&FromYear=2011&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=&OwnerID=&fromKM=&KM=130000&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=&PriceOnly=1&City=&HomeTypeID=&Order=price&Desc=

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

למיקרה היו תלונות לגבי בגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתקווה שזה מתאים, אציע כאן אופציה אחרת:

לחפש רכב שעבר הסבה לגז. אמנם לרוב מדובר ברכבים לא חסכוניים, אך מדובר ברכבים שיהיה הרבה יותר נעים לנסוע בהם מאות ק"מ בשבוע מאשר ברכב מיני כמו ה-107 או רכב שבין מיני לסופר מיני כמו הספייס סטאר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אין פקקים, או יש טיפה מידי פעם,

ממליץ על הפיג'ו 301 1.2 רובוטית תעשה את העבודה הכי טוב שאפשר, נוחה, מרווחת, חסכונית, ואמינה,

הגיר בבינעירוני יחזיק המון, לפחות 90-100 אלף קילומטר וזה מניסיון.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות

רכב גז- אופציה מעניינת, אני אשקול אותה אם אני אמצא משהו סביר

מיקרה- תלונות על גיר(לספייסטאר למיטב ידיעתי יש את אותו גיר אבל משם לא שומעים תלונות משום מה),נמכרת במחיר די דומה לספייסטאר, וגם היא ללא בקרת שיוט חוץ מבגירסה הבכירה שהיא די נדירה

פיזו 301- הסיבה שאני בכלל שוקל רכב רובוטי זה בגלל שספציפית ה-107 יכולה לחסוך לי בירידת הערך שלה(מחיר מכירה מאוד נמוך) האם ה-301 גם נמכרת בפועל במחירי בדיחה? (סביב ה-15 אלף שקל)?

פורסם (נערך)

301 מודל 2015 מנוע 1.2 ,עם נתונים טובים נמכרת ב 25-30 אלף שקלים. עם נתונים לא טובים ( קרוב ל 200 אלף קילומטרים ) באמת במחירי בדיחה.

מצד אחד, בכמות הנסיעות של מחוץ לעיר אין בכלל מה להשוות 301 לרכבי מיני שאתה מכוון אליהם. נוחות הנסיעה הרבה יותר טובה, הרגשה על הכביש הרבה יותר טובה, ואחרי נסיעה ארוכה אתה יוצא בכלל לא עייף . לזה תורם גם מושב הנהג נוח הרבה יותר וספיגה שח מהמורות בכביש עדיפה בהרבה.

מצד שני, צריכת דלק יותר גבוהה, מאוד קשה למכור במחיר סביר, הרכב מרגיש מיושן, כאילו חסכו בו על כל דבר, לטובת המחיר התחרותי בעולם השלישי. הגיר הרובוטי לא חלק, אבל סביל בנסיעות בינעירוניות ויחסית אמין.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

כן, ה301 באמת נמכרת במחירי בדיחה, אתה יכול לקנות ב30K רכב 2015-2016.

מבחינת צריכת דלק, הרכב אצלי נוסע משולב אך הרוב בינעירוני,

נסיעה רגועה 90-100 קמ"ש , תגיע גם ל18 ק"מ לליטר.

120 קמ"ש, כבר כ16-16.5 ק"מ לליטר, ודי מרעיש.

המהירות הסבירה שאפשר לנסוע בלי להתעייף מהרעש זה 110 קמ"ש, אך לא יודע עד כמה זה יותר טוב ברכבי מיני.

בכל מקרה, בנסיעות כאלה, אני לרוב נהנה ממוסיקה רגועה שגורמת לנסיעה הרבה יותר נעימה.

עריכה אחרונה על ידי Wildlands
פורסם

ל301 יש גיר זוועתי (אמנם הוא לא יעמוד הרבה בפקקים אבל עדיין), ולאחר 3 שנים הוא ימכור אותה כנראה במחירי גרט.

תנסה לחפש סוזוקי ספלאש היא טיפה יותר נוחה והשיבה בה גבוהה,

בכל מקרה מה107 והספייס סטאר אני הייתי הולך עם הספיססטאר.

פורסם

לא מבין למה אתה הולך לעשות את זה לעצמך :roll:

במקום לקנות פחונים לנסועה כזו, למה שלא תקנה לך רכב מנהלים מפנק עם מערכת גז?

אני נוסע באימפלה שלי 2005 כל יום כ 105 ק"מ בינעירוני, מבאר-שבע לקצת אחרי דימונה, על 120 כל הדרך, כוח לא חסר (מנוע 3400 אמנם ישן אבל עדיין), נוחות מדהימה, במיוחד בהשוואה לספארק שנסעתי איתם 5 שנים בליסינג לפני כן (לא שהספארקים היו כאלה רעים מבחינת נוחות, אבל עדיין אין מה להשוות). צריכת דלק בפועל (בהשוואה למחירי בנזין) סביב ה 1/20.

ממליץ לך על שברולט מאליבו 2010 מנוע 3.5, אבל אם אתה לא צריך מקום בתא המטען אתה יכול אפילו לשקול נניח סובארו אימפרזה חדשה יותר. אין לך מה לפחד מרכבי מנהלים אמריקאיים, הם מזדקנים היטב ושומרים על נסיעה חלקה גם אחרי שנים, והאחזקה שלהם זולה (בניגוד למה שנוטים לחשוב). אני גם מבאר שבע אז אולי אני יכול לעזור בעוד דברים אם תלך לכיוון הזה.

בקשר להסבה לגז, לפני שבועיים פגשתי מישהו בתחנת דלק פז בשכונה ה' שם יש משאבת גז, בקיצור מפה לשם דיברנו והצטרפתי לקבוצת Whatsapp של אנשים עם מערכות גז. יש בבאר שבע את ערן שהוא נחשב המתקין מערכות גז הכי טוב בארץ, הוא גם נמצא בקבוצה, אם אתה צריך ייעוץ לגבי איזה רכבים לקנות שמתאימים לגז אני יכול לעזור כנראה גם בהקשר הזה.

וגם לא תבחר במערכת גז, הייתי מחפש אולי פלואנס דיזל אם כבר. לעשות 25-35K בשנה עם רכב מיני זה עינוי בהשוואה לאופציות המפנקות יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...