Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב.

ראיתי סרוו דרייב מתוצרת בלום אבל הקומבינה הזו רק משחררת את הדלת ודוחפת החוצה לזווית קטנה.

אני מחפש משהו שיפתח ויסגור בנגיעה דלת ארון הנושאת פח אשפה נשלף מתחת לכיור.

חובה שהפתיחה תהיה 90 מעלות.

משהו שפונקציונלית דומה לפתיחה וסגירה חשמליות של פתח תא מטען בוואנים.

מישהו מכיר?

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

אני מניח שניתן למצוא בורג הנעה עם מנוע צעדים בר תכנות ולכוון את המהלך של הדלת. בטח אפשר למצוא סנסור קרבה כלשהו שיפעיל את בקר המנוע ולקבע את אחד מקצות מנגנון ההנעה בעזרת פין שליף כך שניתן יהיה לפתוח את הדלת (מבעד לדלת התאומה של הארון) במקרה של תקלה או הפסקת חשמל.

הבעיה שתהליך כזה יעלה לא מעט כסף ובהרבה טרחה.

אז אם קיים צעצוע כזה אני מעדיף לקנות אותו מוכן.

יוסי

פורסם

חביבי, כל ילד בן 3 עונה על הדרישות :)

הגיע הזמן לעשות ילד? :lol:

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)

תודה, אבל זה לא יתאים לי.

פה הפטנט מבוסס על פח התלוי על הדלת ואצלי הפח נע על מסילה בתחתית הארון.

לכן פתיחת הדלת לא תשלוף את הפח החוצה, וממילא לא תרים את המכסה של הפח.

הפח העגול המופיע בפרסום גדול מדי לרוחב הדלת אצלי.

עדיין חושב על סוג של מנוע לינארי שידחוף החוצה את הפח עם משיכה (נניח ידנית) של דלת הארון.

מיקרוסוויץ' במשקוף יפעיל את המנוע עם משיכת הדלת.

צריך גם שהמנוע יסיים לדחוף החוצה ומיד יתקצר לאורכו המכונס כדי שניתן יהיה מיידית לדחוף פנימה את הפח ולסגור את הדלת.

מישהו יכול לכוון למנוע לינארי כזה עם החזרה אוטומטית? רצוי כמובן פשוט וזול, לא עמיד למי מלח ושאר ירקות.

יתכן שצריך לשלב בהתקן בקר מתוכנת פשוט כדי שינטרל את המיקרוסוויץ' עד שהמנוע ייסוג לגמרי לאחור ויעצור את פעולת המנוע בשני מצבי הקיצון.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

הי יוסי,

אני לא בטוח שהבנתי לחלוטין את הדרישה המלאה אבל בהנחה ומה שצריך זה מנגנון הנעה לינארי + מיקרוסוויצ'ים + בקר שישלוט על זה- לגו מאיביי יעשה את העבודה. מצא את מנגנון ההנעה הדרוש לך, אין אם בורג הנעה + סרוו ובין אם בוכנה לינארית מוכללת. לזה אפשר להתאים מיקרו בקר פשוט + דרייבר. כמובן שתצטרף גם ספק כח. התכנות פשוט מאד ולא תהיה בעיה לסגור לך את הפינה הזו. תתחיל ממנגנון ההנעה הרצוי ואעזור לך למצוא את כל השאר.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

תודה אביב.

בלגו המהלך של הבוכנה (המופעלת באמצעות מנוע) הוא 41 מ"מ. אני זקוק לפחות ל-280 מ"מ ואם אני רוצה קצת משחק בכוון המהלך (כדי שלא יהיה צורך בדיוק גבוה מדי בהתקנה) 300 מ"מ יהיו יותר סבירים.

מכיר משהו כזה?

גם מהירות הפעולה חשובה. לא סביר להכין כוס תה בזמן שהסרוו פועל.

אז מתקדמים באתגר.

תודה, יוסי

פורסם (נערך)

לגו כוונתי לאביזרים הסטדנרטיים שנמכרים באיביי לחובבי הרובוטיקה.

בוכנות לינראיות מוגמרות עם מהלך כזה לרוב מיועדות לעומסים גבוהים בהרבה ממה שאתה צריך. לכן הן כבדות, יקרות ואיטיות לאפליקציה שלך.

במקרה הזה הייתי הולך על משהו הרבה יותר פשוט וזול- סטפר סטנדרטי שמחובר לבורג. קיימות כמה תצורות ואפשר לקבל את זה על מנועי סטפר סטנדרטיים מסוגים שונים בהתאם לצורך (NEMA 17, 23 וכו'). הסידור הזה קיים בכמה תצורות- בורג מוביל שהוא גם ציר המנוע- האום מונע, בורג מוביל שמתחבר לציר המנוע בעזרת קופלוג, ואום אינטגרלי שהוא בעצם ציר המנוע והבורג המוביל עובד דרך המנוע. הנה כמה דוגמאות:

דוגמה 1

דוגמה 2

דוגמה 3

ניתן לקבל את המנועים בגדלים שונים (מומנע/זרם עצירה), קיימים אביזרים סטנדרטיים כמו אומים שונים, ברקטים וכו'. דומני שסידור כזה יותר מתאים למקרה שלך כיוון שהוא מאפשר מהלך גדול, כוח נמוך, תנועה מהירה ומחיר זול יחסית.

קל מאד לממשק מנועים כאלו לבקרים הסטנדרטיים דרך דרייברים זולים ופשוטים.

יש גם צעצוע כזה שיכול להיות מעניין:

https://www.ebay.com/itm/MODULAR-Linear-Actuator-Stepper-Motor-4-Arduino-Driver-Raspberry-PI-OTAMAT-UK/273068646413?hash=item3f9428e00d:m:mmctc1ugkGStHI58U4J7grA:rk:1:pf:0

אגב בתצורה של הבורג המוביל ניתן לקבל ברגים לולייניים בעלי lead מהיר יותר היות והתבריג מרובה התחלות (Multi-start thread), כלומר ה- Lead גדול מה- Pitch של הבורג.

לדוגמה זה:

https://www.ebay.com/itm/T8-Lead-Screw-Pitch-2mm-Lead-2mm-8mm-Nut-For-3D-Printer-CNC-100-500mm-Length/232756527329?hash=item36315ec0e1:m:mS2Yp-6w6p9juIzpxhnMILw:rk:16:pf:0

עריכה אחרונה על ידי אביב
  • תוכן חדש...