Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי התלבטתי אם לבצע פוליש אצל דיטיילר אבל מכיון שחורף אוטוטו החלטתי לדחות את הפנטיזה שלי לראות את הרכב השחור בוהק וחדש לאיזור מרץ אפריל לאביב שיפסקו הגשמים

הוחלט על גלייז שיש לי SRP של אוטו גילם + אוטם של מנזרנה ואולי ווקס לרכב שחור של קימיקל גייס אם מעניין מישהו אז זה זה :

http://www.autostore.co.il/%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%A1-%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%94-Chemical-Guys-Black-Wax.html

בכל אופן לפני זה אני רוצה לעשות טיפונת תיקונים עם מכחול ( אבנים ושריטות)

אז ככה מכיון שאני גר בבניין מגורים קשה מאוד להוריד הרבה מים לחנייה המקורה ובמקום לחפוור עכשיו אני פשוט אשאל-- התכנון שלי הוא לעשות שטיפה ידנית אצל הדיטלייר ששוטף את הרכב קבוע ומשם לקחת את האוטו ישר הביתה מרחק של 11 ק"מ נסיעה של 8-11 דקות עד לחנייה המקורה שלי בבית עכשיו השאלה שלי היא כזאת אני רוצה ליישם את החומרים ישר אחרי השטיפה ולמרות שזה 10 דקות נסיעה בערך יעופו כמה גרגירי חול אבק, מה הייתם עושים במקומי ?

ההגיון הבריא שלי אומר שאחרי שטיפה מקצועית אצלו אני צריך להעביר ישר את האוטו שלי לחנייה המקורה בבניין וגג גג לשפוך 2 דליי מים ולספוג את המים כדי שהמשטח יהיה מוכן לעבודה. נכון אני צודק? אין צורך לשטיפה נוספת לנסיעה של 11 קמ בחוץ בקושי יעוף משהו על האוטו לדעתי-- האם אני צודק?

דבר שני האם לעשות ישר אחרי המכחול או להפריד את המכחול בכלל מהפרויקט? לעשות את זה יום יומיים לפני?

+++++ יש לציין שאין צורך להגיד לי על פלסטלינה והכנה כי האוטו עבר 2 פלסטלינות השנה והוא תמיד בחניון מקורה והוא מאוד מאוד חלק אז אין צורך+++

לסיכום-- עבודה עם מכחול קשורה לפרויקט או אפשר ליישם לפני הפרוייט בלי קשר?

ועוד יותר חשוב-- שטיפה ידנית אצל דיטילר-נסיעה של 10 דקות לחניון מקורה ואז ? יספיק שפיכת 2 דליים?

תאמת שלדעתי גם מעבר עם שואב אבק מעל הפח או אפילו פן שיעיף את קצת האבק שיצטבר בנסיעה הקצרה הזאת או אולי אפילו שטיפה יבשה יש לי קוויק דיטיילר שמיועד לניקיון גם של מגווירס עם מטלית איכותית

מה אומרים?

תודה וחג שמח

פורסם

מקווה שזה לא נוגד את התקנון אני אאלץ להקפיץ והאמת אני מאוד מופתע שאין התייחסות

אולי חפרתי מידי, עזבו את שאלת המכחול

אחרי שטיפה ידנית שהאוטו נוסע 10 קמ מחניון מקורה לחניון מקורה כדי לעבור טיפול דייטליגנג של אס אר פי אוטם ואולי ווקס איזה שטיפה אני צריך אם בכלל? אולי רק להעיף עם מגבת או שטיפה קלילה עם סבון כלים? ( להורדת יישומים קודמים)?

פורסם

שטיפה מהירה עם ONR תספיק בהחלט. (אפשר גם עם דליים)

אבל דילגת על שלב הפלסטלינה. לא? או שהשטיפה כבר כוללת פלסטלינה?

על מכחול הסברתי עשרות פעמים,תעשה חיפוש תמצא את כל המדריכים.

ושוב בפעם האלף,עד שלא מנסים, לא לומדים.

פורסם

היי תודה על ההתייחסות :)

בשנה האחרונה האוטו עבר פעמיים פלסטלינה והוא מאוד מאוד מאוד חלק ושמור- יש לציין שהרכב כמעט לא עומד בחוץ הוא נע בין חניה מקורה בבית לחניה מקורה במקום העבודה ככה שלא מצטברים עליו לכלכלוכים הדורשים פלסטלינה לדעתי ( שמעבירים יד הרכב מחליק וחלק)

פורסם (נערך)

אוקיי תודה רבה אז זה מה שאעשה :))

לדלל 1:4 עם מים רגילים ופשוט למרוח? איך מיישמים זה לא רשום בקישורים מורחים ומורידים או נותנים להתייבש? ועם מנ למרוח

תודה!:))

עריכה אחרונה על ידי optra5
פורסם

אהלן

קראתי את התגובות בדיונים ש yogev20 הוסיף אבל יש לי שאלה שעדיין לא ברורה לי -

במידה ואני רוצה ליישם SRP או אוטם ( אחרי שטיפה + פלסטלינה ) כדאי לעבור עם IPA כדי שהמשטח יהיה יותר נקי ? או שזה מיותר רק בשביל SRP \ אוטם ? ( מישהו רשם באחד הדיונים שלא כדאי להשתמש ב IPA לאחר שטיפה )

ואם כן האם אני עובר עם מטלית IPA על כל הרכב ואז ישר מיישם SRP או אוטם או שאני צריך אחרי המעבר לשטוף שוב את הרכב ?

תודה

פורסם

לא הייתי מבצע פלסטלינה מהסיבה שהרכב כבר עבר פעמיים לטענתך וזהו תהליך מאוד מעייף שרצוי מאוד לבצע בסבלנות רבה בגלל הסיכון בהתקנת שריטות.

רצוי לבצע IPA על מנת להתחיל על משטח נקי לאחר שטיפה טובה עם שמפו ייעודי.

אחרי IPA אין צורך לשטוף שוב, מדובר בניקוי אלכוהול מדולל, אחריו תיישם את הגלייז ואז את האוטם.

מדוע בחרת להשתמש בSRP?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

זה אני שבחרתי :)

בעקבות המלצות רבות בעיקר פה בפורום הזה לפני שנה פלוס רכשתי

בזמנו דובר על זה שזה הדבר הכי קרוב לפוליש שאני יכול לעשות מבחינת מראה ושזה ממלא בעצם שריטות ונותן תחושת ברק שקרובה מאוד לפוליש, זאת הסיבה האמת שבחרתי

למרות שהדעות חלוקות ועד היום אני לא יודע כמה זמן מומלץ להשאיר על הפח לפני ניגוב

את האוטם אני משאיר 5-6 שעות למשל ( כמובן בחניון מקורה)

פורסם

נשמע שאתה מבצע את הדברים ללא ידע וביסוס.

מהיכן המידע על הגלייז?

מהיכן המידע על ייבוש אוטם?

עדיף לקרוא ולהעמיק מאשר לקנות חומרים ולבזבז אותם או לעשות נזק לרכב במקרה הגרוע.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם (נערך)

המידע על גלייז צרוב בתודעה שלי בעיקר מהפורום הזה וכבר נעשה בו שימוש בצורה מצוינת יש גם הרבה ביקורות טובות בעולם וביוטיוב אני מדבר על אס אר פי של אוטגילם

ייבוש אוטם? הדעות חלוקות בין כאלה ששמים חצי שעה לבין כאלה שמשאירים שעות

אני בחרתי להחמיר ולהשאיר שעות

אגב ניסיתי לעשות הדבק אי אפשר

יש פה פוסט באתר אומנם מ2014 ושם רשום שהיבואן ואם של מנזרנה בארץ אמר בפירוש להשאיר כמה שיותר ולהשאיר לפחות 3 שעות שהאוטם יתחבר טוב יותר לצבע

ומאז ככה אני מישם למרות שכמובן יש כאלה שיגידו שגם 20 דק מספיק

קראתי המון והעמקתי המון גם פה וגם בפורומים בעולם אבל בעיקר פה

עריכה אחרונה על ידי optra5
פורסם

יש לך מוצרים מעולים (יישמתי אותם בעצמי כמה וכמה פעמים) ושילוב אחד הטובים שיש.

מנזרנה הוא סילנט ממש קל להסרה. בחנתי בעבר אם אוכל להסיר אותו לאחר יום שלם (סקרנות ולמידה) הוא ירד בקלות מדהימה ללא מאמץ. אני אגב המלצתי לך על השילוב הזה,אז אתה יכול להיות רגוע.

חוץ מזה שיש אין ספור ביקורות חיוביות על השילוב הנ"ל. (כאן ובכל פורום בעולם)

ריבוי דעות לא תמיד מועיל. תיישם אותו, ותיהנה משילוב מנצח.

• תוכן חדש...