Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפשת רכב בטיחותי וקצת פחות ברור לי לפי מה הציונים של משרד התחבורה ניתנים כאן. קראתי את הפרמטרים שלהם וזה עדיין לא כ"כ מסתדר.

מישהו יוכל להסביר לי בבקשה למה הציון של ההונדה סיוויק כה נמוך?

http://www.carz.co.il/gen/226/safety/

האם היא נחשבת לרכב לא בטיחותי?

תודה רבה מראש!

פורסם

הסיוויק בטיחותית, תיון של משרד התחבורה לא בודק מבחן ריסוק אלא מערכות בטיחות של הרכב כמו סטיה מנתיב למשל.

מבחן האמיתי הוא של euroncap, כנסי לאתר ותיראי כיצד הרכב הגן על הנוסעים, בנוסף ,לרכבים חדשים הארגון בודק מערכות בטיחות אקטיביות כמו סטיה מנתיב, בלימה אוטונומית.

חוסר במערכות הללו משפיע על הציון.

לכן כדאי לקרוא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור אחד שהרכב שלו מתריע ומתקן סטיה מנתיב, תנועה חוצה מאחור ובלימה אוטונומית.

אני יכול לומר שאלה מערכות חשובות מאוד שמעולם לא היו לי ואין מה להשוות עם הצפצפה של מובילאיי.

מי שרקונה רכב חדש, חובה שיבדוק שיש לו את המערכות האלה.

פורסם

אתה שואל על רכבים משומשים ולא חדשים- בסטנדרטים של אותן ששנים הרכב בטיחותי (בטח לעומת צעצועים ופחונים שיצאו במקביל/לאחר מכן לסוגיהם כמו גטס/אלטו/דאצ'יות שונות למעט אולי דגם אחד).

אבל,אם מסתכלים על היום יש מערכות בטיחותיות משוכללות (עניינים אדפטיביים כאלו ואחרים/התראת סטייה מנתיב וכו') שנכנסו מאז 2012 והעולם הולך בקדמת הטכנולוגיה.

זה ממש לא אומר,שצריך לפסול קנייה של רכב משומש כזה שיש לו לפחות 6 כריות אוויר, מה שגם את הדרעק של המובילאי (שאינו מציאה גדולה לפחות לטעמי לא יותר מצפצוף מטראיד ומציק בידיעה מחברים שהתקינו) ניתן להתקין גם ברכב משומש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

גם אני הייתי מאוד אנטי בובילאיי וגם סבלתי ממנו בשנה הראשונה שבה נהגתי עם המכשיר הזה, אבל בינתיים קרו שני דברים:

1. מצאתי שארגונים\רשויות אמריקאיים ממליצים עליו (ועל הדומים לו), למרות שסטטיסטית הוא משמעותית פחות יעיל מבלימה אוטונומית (מבחינת תיקון סטיה מנתיב ההבדל הרבה פחות משמעותי).

2. הדבר הזה מציק לי היום הרבה פחות מאשר במתחלה.

לעצם השאלה - צריך לקרוא היטב את ממצאי מבחני EuoNCAP (או IIHS לדגמים רלוונטיים), לא להסתפק בספירת כוכבים אלא להתעמק בפרטים. חלקם לא רלוונטיים לך, חלקם מצריכים הבנה של המבחן. ככן צריך להיות ערים מאד לאבולוציה של המבחנים - כל שנה - שנתיים הסטנדרטים משתנים - בדרך כלל עולים - ואם רוצים להשוות מבחנים משנים שונות צריך להכיר את הדרישות והניקוד בכל שנה בה הדגמים נבחנו. כמוכן חשוב לשים לב באיזה אמצעים מצוייד כל דגם - בשנים המוקדמות בדרך כלל הרכבים שיובאו לישראל היו מצויידים יותר טוב מאלה שנבחנו, בשנים האחרונות, כנראה "בזכות" מובילאיי, המגמה התהפכה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולכם!

אם כך, אתם מחשיבים את הונדה סיוויק של אותן השנים (2007-2009 נגיד), כרכב בטיחותי? (אין באפשרותי לרכוש רכב חדש...)

ואותה שאלה, לגבי טויוטה קורולה של אותן שנים?

תודה רבה!

פורסם

הרכבים שנחשבו לבטיחותים באותו התקופה, את יכולה להיכנס לאתר ולהסתכל על תוצאות המבחנים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הרכבים שנחשבו לבטיחותים באותו התקופה, את יכולה להיכנס לאתר ולהסתכל על תוצאות המבחנים.

לא הבנתי את החלק הראשון של התגובה...

פורסם

הסיוויק והקורולה כשיצאו לשוק היו בטיחותים, בסטנדרט של היום פחות.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם
הסיוויק והקורולה כשיצאו לשוק היו בטיחותים, בסטנדרט של היום פחות.

Sent from my iPad using Tapatalk

תודה!

• תוכן חדש...