Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים, זקוק לעזרתכם ועצתכם.

יש לי לאנטיס שנת 00', שכבר הוחלף בה בעבר מנוע אחד.

לא מזמן, בנסיעה שגרתית התחמם לי הרכב, עצרתי בצד חיכיתי שיתקרר הוספתי מים והמשכתי לנסוע עוד כ- 7 דקות הביתה. כאשר הגעתי הביתה שוב הרכב התחמם.

בבדיקה התברר שהצינור התחתון של הרדיאטור נקרע, הוצאנו אותו, חתכנו וחיברנו בחזרה, ואין משם דליפת מים יותר.

לאחר נסיעה נוספת, התגלה שכעבור בערך 20 ד' הרכב שוב מתחמם.

ביום שישי האחרון הגיע חבר נוסף לבדוק, וראינו שיש טחינה בתוך המנוע, וגם כאשר משאירים את פתח מילוי המים ישירות (לא דרך המיכל פיצוי) המים מבעבעים.

כמו כן, אני יודע שיש נזילת שמן, אבל דואג לשמור על רמה תקינה של שמן.

גם נראה כי יש בועות מים על המדיד שמן, אבל לא בטוח במאה אחוז.

האם המצב עד כדי כך גרוע? האם הלך ראש מנוע?

מעבר לזה-

ההתבלטות שלי, האם בכלל כדאי להשקיע ברכב ולמצוא מישהו שיעשה יחסית בזול ראש מנוע (מצאתי ב-1,500 ש"ח) וזה ייתן לי שקט לשנה הקרובה ואז לנסות למכור אותו ב- 2,500-3,00 ש"ח וארכוש רכב אחר (סדר עדיפויות כלכליות), או למכור אותו עכשיו כמו שהוא (קשה לי להאמין שמישהו ייתן לי עליו מעל 1,000-1,500 ש"ח במצבו הנוכחי) ולהתפשר על רכב זול יותר. (עדיפות לרכב קטן, אוטומט וחסכוני).

תודה מראש,

עריכה אחרונה על ידי maglan
פורסם

מי שמבטיח לך שיפוץ ראש מנוע ב-1500 ש' משלה אותך.

רק סט האטמים+חריטה (טובה!) של הראש יעלו יותר.

ומי בכלל אמר שהראש לא סדוק/מעוות?

אתה עלול גם להוציא בסוף הרבה יותר, וגם להשאר באותו מצב מהר מאד.

דעתי האישית בלבד (בלא שקלול של קשר רגשי לרכב וכו')- למכור לפירוק בכמה שיתנו לך (1000 ש' יהיו תמורה יפה), להוסיף את עלות התיקון (האמיתית)הצפויה לך ולקנות איזו גטס/אקסנט/סיריון במצב נסיעה ועם טסט ארוך.

אתה כבר יודע פחות או יותר איך לבדוק את מצב המנוע (טחינה,בעבוע,מים על המדיד וכו'), תראה בנוסף מה מצב הצמיגים,בלמים (ככל שאפשר) והמצבר.

אם יהיה לך מזל, בכ-4000 ש' יהיה לך (פחות או יותר) שנה-שנתיים של שקט (יחסי).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

חבל מאוד- כל השגיאות שניתן לעשות נעשו כאן:

א. נסיעה עם רכב מתחמם מאוד גרמה לפריצת אטם הראש לפחות.

ב."קומבינה" של חיתוך צינור במקום החלפתו של הצינור גרמה ל א' להתרחש.

רק לאחר הרמת ראש מנוע,ניתן יהיה לדעת מה הנזק שנגרם בדיוק- שיפוץ ראש מנוע איכותי יעלה בסביבות 2000-2,500 ש"ח וזאת בהנחה שיש לעשות יישור שטח,מילוי,השחזה ובנוסף ללטש את הראש להחליף את השסתומים.

אם לאחר הרמת הראש יאמרו שטבעות הבוכנה שחוקות,אתה מגיע לתהליך שנקרא חצי אוברול שמשמעותו פרט לשיפוץ הראש גם החלפה של טבעות בוכנה (רינגים)- זה כבר תהליך יקר יותר שיכול להיגמר גם באיזור ה 4,000+ ואם זה כך,תעשה חושבים- אם אתה מעוניין להישאר עם הרכב ואין יכולת כלכלית להתקדם אז שווה להשקיע או שווה לבדוק קניית מנוע מפירוק/ייבוא ואם יש יכולת כלכלית תמכור את הרכב AS IS בחצי מהמחירון ותשקיע במשהו איכותי יותר- תעשה טובה לעצמך ממש לא גטס זו ירידה חזקה ברמה ואם סיריון רק רכב עם מנוע 1,300- לא לגעת במנועי ה 998 כי שם ב 150,000 אתה תפתח מנוע בקלות בגלל אכילות שמן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ב 1500 שח אכן ניתן לבצע ראש מנוע אבל רק אם זה מישהו שעושה זאת באופן פרטי או אצל בני המיעוטים. סט אטמים לרכב הזה עולה כ 300 שח איכותי וחריטה עולה עוד כ 400-500 שח. אם בירגי המנוע מוחלפים זה עוד כ 200 שח לערך וכדאי להחליפם. עם ניסיון במנועים האלה וכמה שיפוצים שעשיתי לכאלה כדאי לבדוק טוב מי מבצע לך את העבודה ושהיא נעשית נכון במומנטים הנכונים. ברגע שהיא תתבצע נכון השיפוץ יחזיק עוד הרבה שנים ללא בעיה. מה גם שחובה לבדוק מה מצב הבלוק לאחר הרמת הראש.

פורסם
ב 1500 שח אכן ניתן לבצע ראש מנוע אבל רק אם זה מישהו שעושה זאת באופן פרטי או אצל בני המיעוטים. סט אטמים לרכב הזה עולה כ 300 שח איכותי וחריטה עולה עוד כ 400-500 שח. אם בירגי המנוע מוחלפים זה עוד כ 200 שח לערך וכדאי להחליפם. עם ניסיון במנועים האלה וכמה שיפוצים שעשיתי לכאלה כדאי לבדוק טוב מי מבצע לך את העבודה ושהיא נעשית נכון במומנטים הנכונים. ברגע שהיא תתבצע נכון השיפוץ יחזיק עוד הרבה שנים ללא בעיה. מה גם שחובה לבדוק מה מצב הבלוק לאחר הרמת הראש.

מאור,קח פרוייקט עליך בתשלום כמובן... :lol:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...