Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי יישור קו אינטנסיבי ומעל חודש עבודה עם הפיקאסו (קסארה) 2007, הגעתי למסקנה שזה בובה של אוטו.

הוא פשוט מעולה בהכל, אבל חיסרון אחד בולט קשור אך ורק לצריכת הדלק שלו. 8-8.5 בעיר, 9-10 משולב.

אחרי שמתרגלים לדיזל טורבו 2 ליטר (12-14 ק"מ לליטר), לחזור חזרה לבנזין 2.0 ל' אוטומטי יוצר הפרשים לא מבוטלים.

האופציות העומדות לרשותי הן:

1. להמשיך לספוג עלות של כ 500 ש"ח בחודש, אולי יותר (זה כרגע ההפרש בתידלוקים בין הסולר לבנזין)

2. לעבור לתדלוק בגז.

בחישוב קל, מערכת גז עולה בין 6K ל 8K (או 7K ל 9K, תלוי באיזה אתר מסתכלים ועל איזה מערת מדברים).

במצב הנוכחי, תוך שנה מערכת של 6K מחזירה את עצמה ואז מרוויחים מעל 500 ש"ח בחודש (החשבון נחתך מאיזור ה 1500 שח בנזין לחודש, לאיזור ה 800-900 שח). הוזלה של בין 600 ל 700 שח כל חודש (מדובר על בין 7K ל 9.5K בחישוב שנתי).

למעשה, הסבה כזו יכולה "להחזיר" אותי לעלויות של דיזל אפילו חסכוני יותר ממה שהכרתי לאור העובדה שמחיר ליטר גפמ הינו כ 3.3 ש"ח.

מה שלא ברור:

1. איך האמינות של הדבר הזה ?

2. מה שגרת הטיפולים והאם ניתן להשיג חלקים ולתחזק בקלות ?

3. חניון תת קרקעי (זה שבבית) : יש האומרים שהיום החניונים מאווררים ואין בעיה, אבל בכל זאת בכולם רשום שאסור לחנות רכב מונע בגז (אין אכיפה). מה אתם עושים ?

4. פרוצדורת רישוי - יש משהו שונה ב"טסט" השנתי ?

5. האם מישהו מבצע ביקורת למערכת הזו באופן שנתי כמו טסט ? (ביקורת דליפות וכד')

6. האם עדיין מדובר במערכות "מכאניות" שצריך לכוון כל פעם ?

7. איך אני מוודא שהמנוע ברכב (קוד מנוע RFN - EW10J4) מתאים להסבה ל LPG ?

8. האם נגרם נזק ארוך טווח למנוע או לחלק אחר שקשור אליו ?

9. אשמח למידע ממי שביצע הסבה, לא משנה על איזה רכב כרגע, (רצוי עם ניסיון ארוך טווח) שיכול לספר על היתרונות והחסרונות.

תודה,

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי איציק

יש לי נסיון רב שנים עם המון רכבים מגופמים.. רק טוב אני יכול להגיד

חציתי כבר את החצי מליון קילומטר בגז ,תעשה את החישוב הפשוט כמה כסף חסכתי כבר..

להלן תשובות:

1. כמו כל דבר יש למערכת בלאי טבעי.. הבלאי מתחיל בסביבות ה150 200 אלף קילומטר וגם אז החלקים לא יקרים

2. כל 15 טיפול קטן שזה פילטר יבש ,עבודה של 3 דקות 2 בנדים לפתוח ולסגור ,עלות כזה פילטר באיביי בסביבות ה10 20 שקלים

כל 30 טיפול גדול שכולל את הפילטר היבש וגם פילטר רטוב שנקרא פילטר לחץ גבוהה שעלותו דומה לפילטר הראשון

3. היום כל המערכות המותקנות פה בארץ מורשות חניונים מאווררים סגורים ,וגם כל החניונים שיצא לי לבקר בהם הם הכן מאווררים ,למרות שבחלקם עדיין יש שלט המורה איסור כניסה על רכב גפ"מ ,אין שום אכיפה לעניין וגם אין להם דרך כ"כ לדעת את זה.. במיוחד שהמיכל טבעתי במקום הגלגל ספייר ולא רואים אותו, לכן כולם נכנסים חופשי בכל חניון וכך שמעתי מהרבה בעלי גפ"מ

4. לא הכל כרגיל, בד"כ הם אפילו לא יודעים על קיומה של המערכת

5. לא, המוסך שמטפל תקופתית אמור לעבור על כל המערכת..

למרות שאין כ"כ חשש מבחינה בטיחותית , מכיוון שאם יש דליפה הכי קטנה המערכת מרושתת שסתומי בטיחות חשמליים שסוגרים את מעבר הגז מהבלון ,יש גם ריח שא"א לפספס..

6. לא, יש לה כיוון ממוחשב לרוב יותר חכם ממחשב ניהול מנוע המקורי של הרכב ,וגם מחשב הגז לומד את הנהג וסביבת הדרך ומשנה את מפות ההזרקה..

יש כיול אוטומטי שיש מוסכים שמבצעים בביקורת טיפול שגרתית,והכי חמוד לאלה שקצת יותר אוהבים להתחכם ,יש כיוון ידני ומדוקדק ואפשר כמובן לשנות דברים ואפילו להוסיף כמה סוסים טובים להספק או לחלופין להיות יותר חסכוני

7. אם הרכב לא מנוע הזרקה ישירה הוא מתאים וזו מערכת סטנדרית לחלוטין ,ועד כמה שזכור לי הרכב ספציפי שלך מאד מותאם לעבוד בגז ללא צורך במשמנת או תוספי בנזין בעומס

8. מנסיון אישי לא ולא במיוחד ברכבים ארופאים ובמיוחד בצרפתים ,יש מנועים יותר עדינים (יפנים בד"כ) שצריכים להוסיף משמנת שתקרר את השסתומים במקום הבנזין ,והיום בעידן המיחשוב המתקדם עושים כיוון פשוט של הזרקת טיפה בנזין רק במצבי עומס וכך המשמנת יורדת מהפרק

9. ייתרונות ,חסכון חסכון ועוד פעם חסכון ,חסרונות תופס מקום בתא מטען או במקום הגלגל ספייר ,לא בכל מקום יש תחנת תדלוק בגז

המלצה אחרונה ,אם אין לך תחנה קרובה ונוחה ליד הבית ,שים בלון גדול של לפחות 80 ליטר וכך תהיה בראש יותר שקט..

כי אחרי שמתרגלים ליסוע ב2 שקל לליטר זה לא פשוט להיתקע בלי גז ולשלם כפול 3:shock:

מקווה שעזרתי לך ולכל הבאים אחריך שיסתפקו בעניין

בהצלחה רבה

רמי

פורסם

תודה רמי, עזרת לי מאוד.

בעניין תחנת תדלוק: בדקתי כבר ומצאתי שיש תחנה ממש בכניסה לעיר שלי, כך שאין לי שום בעיה להיכנס בדרך חזרה הביתה ולמלא.

האופציה העומדת לרשותי היא בלון במקום הגלגל הרזרבי (מתחת לרכב). ידוע לך מה הנפח של בלון כזה ?

מה המשמעות של פנצ'ר ? הזמנה של גרר או שאתה מסתובב עם קיט לתיקון פנצ'רים קלים ? (קרע בצמיג מחייב גרר אני מניח).

ובנוסף - האם ידוע לך על מותג כלשהו (של מערכת גז) מומלץ וכמובן מתקין מקומי מומלץ (באיזור המרכז) שאפשר לדבר איתו ולברר עלויות וכד' ?

תודה רבה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בגדול -שלחתי לך הודעה פרטית במידה ותרצה מערכת יד 2 .

בקטן -

גפ"מ עובד יפה מאוד בצרפתיות ואמריקאיות .

ואם תתקין מערכת חדשה - תמנע ממערכת שמתעלקת על המערכת חימום של הרכב.

יש מערכות היום עם דוד חשמלי נפרד במיוחד לחימום הגפ"מ.

פורסם

תודה מקס.

תוכל לפרט בעניין החימום ?

אם מתקינים כזו מערכת על החימום של הרכב, זה אומר שחותכים צינורות מקוריים של הרכב וכו' ? :-o

האם הדוד החשמלי שאתה מדבר עליו,תופס מקום גדול או שמדובר ברכיב קטן ?

המערכת שאתה מוכר, היא עם דוד חשמלי או חיבור למערכת חימום של הרכב ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן חותכים צינורות, אם רוצה דוגמא ויזואלית יש בשרשור יישור קו לחלקי מערכת קירור שלי המון תמונות .

במערכות עם דוד חימום, הוא קטן מאוד... אבל מה? מתבלה מהר, במיוחד אם משתמשים בנוזל קרור זול.

הכי חשוב?

לא להתפתות לשיפוץ של המאייד, פה מתחילות צרות... דבר סופר אמין .

מערכות עם פילטר נשטף ( צמר ברזל) חשוב מאוד כל 10 לשטוף, זה אפשר גם לבד.

שים לב שחלק ממערכות הגפ"מ מתלבשות על מחשב הרכב המקורי .

פורסם (נערך)

מחיר גפ"מ 3.3₪ זה יחסית יקר אבל המחירים עלו בתקופה האחרונה (אין פיקוח על המחיר כמו בבנזין לכן יש תחנה שמוכרת גם ב-2.45₪). אתה מאיזור מודיעין?

יש מתקין מומלץ בבאר שבע. ערן וייס ממוסך מרכבת המשנה.

יש גם קבוצת ווטסאפ + פייסבוק בנושא אם אתה מעוניין.

אני יודע שאצלי פילטר אחד מחליפים כל 15k (לוקחים 150-250₪) ואת השני כל 45k (בערך 400₪).

החסכון בגז הוא באזור 35-40%.

בגז בד"כ הרכב צורך 10-15% יותר מאשר על בנזין.

אני נוסע עם קומפרסור + ספריי למילוי פנצ'ר. עד היום הקומפרסור הספיק לי.

עריכה אחרונה על ידי TomerLL
פורסם

תעיף מבט: החזקת רכב מוסב לגפ"מ

אגב, אם אתה מתקין את המיכל במקום הגלגל הרזרבי, אתה יכול להניח את הגלגל הרזרבי על גגון (ותכסה אותו, שלא יתייבש מידי מהשמש).

רמי, כל שכתבת נכון, אבל לגבי ההחלפה של הפילטרים תרשה לי לחלוק עליך; נכון שלהחליף לבד בחלקים מאיביי זה חסכוני, אבל כשאתה עושה החלפה כזו אצל מתקין מקצועי הוא בודק לך את המערכת על הדרך, ואם יש צורך הוא גם מכוון אותה כמו שצריך. כל זה מנסיון.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם

אני מעוניין לדעת על קבוצת וואטסאפ, תודה רבה.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם
מחיר גפ"מ 3.3₪ זה יחסית יקר אבל המחירים עלו בתקופה האחרונה (אין פיקוח על המחיר כמו בבנזין לכן יש תחנה שמוכרת גם ב-2.45₪). אתה מאיזור מודיעין?

יש מתקין מומלץ בבאר שבע. ערן וייס ממוסך מרכבת המשנה.

אני יודע שאצלי פילטר אחד מחליפים כל 15k (לוקחים 150-250₪) ואת השני כל 45k (בערך 400₪).

החסכון בגז הוא באזור 35-40%.

בגז בד"כ הרכב צורך 10-15% יותר מאשר על בנזין.

אני נוסע עם קומפרסור + ספריי למילוי פנצ'ר. עד היום הקומפרסור הספיק לי.

אשמח להצטרף לקבוצה.

פורסם
תעיף מבט: החזקת רכב מוסב לגפ"מ

אגב, אם אתה מתקין את המיכל במקום הגלגל הרזרבי, אתה יכול להניח את הגלגל הרזרבי על גגון (ותכסה אותו, שלא יתייבש מידי מהשמש).

רמי, כל שכתבת נכון, אבל לגבי ההחלפה של הפילטרים תרשה לי לחלוק עליך; נכון שלהחליף לבד בחלקים מאיביי זה חסכוני, אבל כשאתה עושה החלפה כזו אצל מתקין מקצועי הוא בודק לך את המערכת על הדרך, ואם יש צורך הוא גם מכוון אותה כמו שצריך. כל זה מנסיון.

היי

הערה חשובה ונכונה לגבי סתם אדם שלא בא מהתחום..

עניתי כך מפני שאני מכיר את פותח השרשור ויודע שהוא מכונאי וותיק ומנוסה ובתוך השאלה שלו הבנתי מייד לכוונתו שהוא מעוניין לטפל ולתחזק אותה לבד

לגבי מה שמקס כתב ,אני חולק ,מתוך נסיון של המון שנים אין שום נזק אם מתעלקים על מערכת החימום הכל עובד פיקס.. רק כמובן להקפיד על נוזל קירור נכון

בהצלחה איציק

פורסם

היי,

אני גם מתעניין בנושא הגז כבר תקופה.

הבנתי שמערכות הגז די אמינות ולכן צריך מתקין טוב. אשמח לקבל המלצות למתקינים.

כמו כן איזה מנועים מתאימים להסבה לגז? מנועי טורבו מתאימים(נגיד של רנו)?

תודה!

פורסם

מנועים אטמוספרים של רנו טובים מאוד להסבה, טורבו אני לא מכיר.

איפה גז עולה 3.3??? אצלנו 2.2+- בבאר שבע.

אצלי במגאן 2 המערכת עומדת מ2014, תוצרת LOVATO ללא משמנת.

עובדת כמו שעון.

פורסם

אין ספק שאחד הפרמטרים שהכי מטרידים אותי בכל הסיפור זה עניין ההתקנה.

ראיתי סרטון של lovato ושאלתי את עצמי: האם באמת המתקינים מקפידים על קידוחים בסעפת היניקה במרחק קבוע ומדוייק (כדוגמא, כן ?) והאם הם שומרים על כל כללי ההתקנה (אורך שווה לכל הצינורות בין המרכזיה עם האינג'קטורים לסעפת היניקה) ועד כמה הם טורחים למקם ולקבע את חלקי המערכת בצורה הכי ידידותית ונגישה ולא סוג של בלאגן שהכל זרוק על הכל.

אני בטוח שיש דברים שאפשר לשפצר אחרי ההתקנה - אבל קידוחים וכאלה, אי אפשר... וזה מבאס.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...