Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכוונה פילטר מזגן שמכיל גם מסנן מסוג Hepa?

http://www.frecious-plus.com/en , לגלול למטה.

אני עצמי עשיתי שימוש בפילטר הזה לפניי שנתיים.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

מצטער אביב לא שמתי לב לשאלה בנושא מסנני המזגן .

באמת קיבלנו הרצאה של כשעה בנושא מאחד המהנדסים שאחראי לתחום בחברת mahle

אז נתחיל בזה שנקרא לו בשמו מסנן תא נוסעים (cabin filter)משום שעיקר התפקיד של של המסנן

זה לשמור על בריאות הנוסעים ברכב ובנוסף לשמור על ניקיון המעבה ,המפוח וכדומה.

לא מזמן המשרד לאיכות הסביבה יצא בפרסום נגד רכבי הדיזל המזהמים

וציין שכ 1100 איש מתים מידי שנה כתוצאה מזיהום אויר של מכוניות .

לדעתי המספר גבוה יותר אך המשרד כנראה לא רוצה ליצור פניקה .

זה כשלעצמו מספר גבוה שמחייב לנקוט במשנה זהירות .

אותו מהנדס של חברת mahle ציין בפנינו שבבדיקות שנערכו באירופה

נמצא שהנוסעים ברכב חשופים לזיהום שגבוה פי שש מאדם שהולך

לצידם על המדרכה ,זה נתון מדהים שלא ידעתי אותו שתא הנוסעים הוא מלכודת רעלים יעילה.

עובדה מעניינת נוספת היא שבשעה אחת נכנסים לרכב כ 100.000 ליטר של אויר והגזים

המזהמים אם לא עוברים סינון איכותי שוקעים בחלל תא הנוסעים ומצטברים .

מנהג נפוץ אצל הישראלי המצוי זה להקפיד על מסנן שמן הכי איכותי ויקר ולזלזל במסנן האויר

ובמיוחד במסנן תא הנוסעים .לטעמי אין איוולת גדולה מזו והתשובה שאני נותן ללקוח במקרה הזה

היא"על בריאות המנוע אתה מקפיד ועל בריאות ילדיך לא ??" .

לחברת mahle שלושה סוגים של מסנני תא נוסעים (מזגן) לרכב .

מסנן תא נוסעים מסדרת LA מספק הגנה מפני אבק,פיח,עלים וחלקקים גדולים .

מסנן תא נוסעים מסדרת LAK מסנן פחמי שבנוסף לתכונות של הLA מפחית פיח יעיל יותר וגם ריחות ואוזון

מסנן תא נוסעים מסדרתLAO מסנן מדגם חדש שמיועד לסובלים מאלרגיות ובנוסף לתכונות

של של LA ו LAK מונע גם ניחוחות הלא שייכים לרכב כגון פריחה ,אבק צמחים,עובש,בקטריות,הגנה מפני פיח

וטיהור חלקיקים ובנוסף מפחית ב 90 אחוז את ה NO2 .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ומכיוון שאנו במדינה עם הרבה אבק, אני תמיד ממליץ להחליף את מסנן אויר המזגן בכל שנה,

אפילו אם הוראות היצרן הנן ארוכות יותר להחלפתו.

לאחר כשנה רואים היטב, ברוב המסננים המוחלפים, כמה הם מלוכלכים וסתומים.

בברכה - רפי לין

פורסם

מסכים.

באחת הפעמים התקנתי פילטר נייר לבן "רגיל" איכותי (עלה לי 100 שקלים) של חברה מסויימת, רציתי לראות ספיקה וכמובן מה יהיה איתו לאחר שנה.

כעבור פחות משנה, הוצאתי אותו כאשר הוא כבר אפור ועם עיגול שחור גדול ובהחלט רואים, שהגיע זמנו.

שקלתי אותו בהתחלה ולאחר שהוצאתי, בהחלט ספח משקל לא קטן ועשה את שלו.

עשיתי כמה בדיקות עם פילטר נייר רגיל אך איכותי ויקר מאוד, פילטר פחם ופילטר תלת שכבתי וכו', הייתי בודק בעיקר ספיקת אוויר לראות איפה הפשרות שלי.

כמובן שאני אדם שעושה שימוש במיזוג ואיוורור באופן קבוע במהלך כל השנה אפשר להגיד והיות ויש לי מערכת בקרת אקלים אין לי אפשרות שלא להפעיל אותה גם אם אני פות חסאן רוף בחצי פתיחה וכו'.

פורסם
ומכיוון שאנו במדינה עם הרבה אבק, אני תמיד ממליץ להחליף את מסנן אויר המזגן בכל שנה,

אפילו אם הוראות היצרן הנן ארוכות יותר להחלפתו.

בוא נחליף כל חצי שנה ואז יהיה יותר טוב. היצרן בודק כל דבר ברכב בצורה יותר מתוחכמת מסתם תחושות ונותן הוראות שונות לכל מדינה ולכן הייתי הולך עם המלצות היצרן.

פורסם

אתה מתעלם מדבר אחד, ספר יצרן הרכב הוא גלובלי ובלא מעט ספרים רשום, במקומות מאובקים או תחת תנאים קשים וכן הלאה, יש להתייחס אחרת לכל החלפה או חלקי חילוף.

לכן, במקומות מדבריים שבהם יש המון אבק וחול דין החלפת הפילטר אוויר/מזגן הוא לא כדין רכב שנוסע במקום "נקי" אחר שבו במרבית השנה יש גשמים וזה לא מקום מאובק או מועד לסופות חול וכן הלאה.

כן, יש פילטרים כדוגמת פילטר האוויר ברכב שבו שטח הפנים עצום והיצרן למשל בדק את הפילטר ויודע שהוא יחזיק 30K לדוגמא.

אין מניעה אם כך להוציא אותו לאחר תקופה של חול, סופות חול ואבק או לאחר שנוהגים בשטחים ולנער את הפילטר לדוגמא. אחרת? מחשב הרכב יעבוד בתצורת דלק "ענייה".

למשל, במדינות שבהן מפזרים מלח כמה חודשים במהלך השנה על הכבישים, אתה מחוייב לשטוף היטב את הרכב מדי שבוע אחרת יש לך בעיות - זה משהו שהיצרן צריך להנחות אותך? וכדרך אגב, יש אחריות על חלודה/קורוזיה בארה"ב וקנדה כי זה משהו ידוע ועדיין, אתה תרצה לשמור על הרכב היטב.

מה הקטע עם פילטר המזגן? פשוט... קור וחום יוצרים סביבה לחה ורוויה עבור עובש, חיידקים ובקטריות רבות וזה גדל על הפילטר עצמו.

בנוסף, מרבית יצרני פילטר המזגן ממליצים להחליף מדי שנה או X ק"מ מסויים ובדרך כלל זה 12-15K ברובם ולמה? אם אדם עושה שימוש ביום יום במיזוג, אתה יכול להוציא את הפילטר ולבדוק אותו כעבור שנה.

אחסוך לך, עשיתי מספר בדיקות כולל שקילה וספיקה עם מכשירים - אני מחליף מדי שנה בגלל שאני עושה שימוש ביום יום בפילטר מזגן.

שוב, מדברים על פילטר המזגן, לא אוויר וכו'.

פורסם

בעברי המקצועי, כחשמלאי ומזגניסט רכב החלפתי המון מסנני אויר מזגן

וראיתי בדיוק איך הם נראים וגם מרגישים מייד לאחר התקנת מסנן חדש

את השיפור בתפוקת האויר הנכנס ורמת קירור המזגן.

בברכה - רפי לין

פורסם

פעם בשנה החלפה של פילטר מזגן מספיקה בהחלט בתנאי מזג האוויר בארץ. גם פילטר אשר ספח אליו אבק ולכלוך עדיין יעשה את העבודה נאמנה ללא צורך החלפה מוקדמת.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

כלל האצבע הוא שככל שיעילות המסנן עולה הוא יסתם וירסן את זרימת האוויר מהר יותר, יוריד את ספיקת המפוח ויגרום לאוויר לא מסונן לעבור במעקפים. (בית המסנן מזגן לא אטום הרמטית, להבדיל ממסנן אוויר מנוע שגם בו למרות האטימות הרבה יכול להיווצר מצב שמפל הלחצים כל כך גדול עד שאוייר לא מסונן מוצא את דרכו בכוח דרך פרצות קטנות בשולי האטמים או אפילו קורע קרעים קטנים בנייר הסינון ולכן חשוב להחליף בישראל מסנן אוויר/מזגן בתדירות גבוהה יותר מהזמן המומלץ באירופה, במיוחד אם הם לא מקוריים)

במסנני מזגן מהדור החדש, ( MAHLE MANN MICRONAIR HENGST ) ועוד יצרנים מובילים בתחום, אלו שמוגדרים כ PM 2.5 ובעלי 2 עד 4 שכבות פעילות מכנית וכימית, יש להחליפם פי שניים תדיר, קרי, לפחות כל שנה או 15 אלף ק"מ. גם זו פריצת דרך כי בעבר מסננים שהצליחו לסנן ביעילות גבוהה מתחת למיקרון אחד נסתמו מאוד מאוד מהר והטכנולוגיה החדשנית של יצרני המדיה הסינטטית פרצה גבולות. יש אינספור חידושים בתחום סינון האוויר הנובעות מהניסינות לשפר את איכות האוויר באסיה יחד עם השקעת אנרגיה נמוכה ויכולת מירבית לכלוא אבק בשטח סינון נקוב. ומשם הטכנולוגיות נודדות לכל שאר מוצרי הסינון.

https://airfiltration.mann-hummel.com/news/press-release/

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

לדעתי אף רכב פרטי מודרני בסיסי אשר נמכר בארץ לא מגיע עם פילטר בעל 4 שכבות סינון (אולי מרצדס או BMW) לכן אין שום סיבה להחליפו טרם עברה שנה או לפי הנחיות הייצרן אלא במקרים חריגים.

אצלי הרכב במקור הגיע עם פילטר פחם פעיל אשר לפי הנחיות הייצרן אני מחליף אותו אחת לשנתיים או 30K ואין שום ירידה בספיקה או ברמת הקירור ברמה כזו שניתן להרגיש בתא הנוסעים לכן אינני רואה שום סיבה להשקיע 180-220 שקלים במסנן חדש כול שנה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אתה צודק שזה נדיר אך יש היום גם מכוניות שמגיעות עם מסנן pm 2.5 והוא לא עם פחם פעיל ואתה לא תדע שהוא נסתם. בקיצור מה שרשמתי נותן מידע כללי ולא מדבר על רכבו של מרק. מי שמתקין מוצר אפטרמרקט טוב מהמרךקורי כמו סדרת FRECIUOS PLUS של מאן בהחלט כדאי שיפעל לפי ההמלצו. של אותו יצרן להחליף כל 15 אלף או שנה ויזכה בהגנה הכי טובה שיש לשוק להציע היום בתחום סינון קבינה לרכב. ודרך אגב יש כבר מסננים עם 2 ו 3 שכבות שמגיעים ברכבים חדשים של פירד פולקסווגן ועוד יצרנים. לא תמיד זה צבוע בצבע שונה...סמוך עלי

הזול עולה ביוקר

פורסם
10 מיתוסים לגבי מסננים (אוויר, אבקנים ושמן).

מומלץ לקרוא את המידע בקובץ המצורף.

https://blog.mann-hummel.com/wp-content/uploads/2014/Mythen/MF_10Mythen_EN_Ansicht_neu.pdf

למרות שכניראה רוב המידע שם נכון, הקובץ המצורף הוא לא יותר מפלאייר פרסומי ואני לא רואה לגיטמיות לצרף אותו כסימוכין טכני למשהו.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...