Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזגן הביתי עובר אחרי כבוי לעבודה של כ10 דקות במצב איורור, כדי ליבש את

הפילטר הפנימי, שלא יצצטבר עליו לכלוך הנצמד לרטיבות? והשאלה היא האם גם ברכב יש בעיה דומה?

פורסם (נערך)

מומלץ

10 דקות נשמע לי מוגזם

אפשר גם להעביר למצב חימום, ללא הפעלת המזגן (מדחס) על מנת לזרז את הייבוש

עריכה אחרונה על ידי titanium75469
פורסם

להעביר לחימום ביום קיץ קצת בעייתי, אך לעבור לאיוורור בסוף נסיעה קצת פחות בעייתי לדעתי.

פורסם

להעביר לחימום ביום קיץ קצת בעייתי, אבל אתה אומר שזו פעולה מומלצת ודומה למזגן בבית?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תעביר לחימום, פשוט תכבה את המדחס ותשאיר את המפוח פועל בלי סירקולציה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בחיים לא כיביתי מזגן לפני סיום נסיעה גם לא זכור לי שרשום בספר רכב כזה דבר.

לעשות כזה דבר ב38 מעלות ניראה לי לא הגיוני.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני עכשיו מבין למה יש ריח של זיעה בהרבה מקומות.

מה הנזק שיכל להגרם אצל מי שלא יכבה את המזגן כמה דק' לפני סיום נסיעה? אולי יהרס לו המדחס בעוד 10 שנים? אז אם מתכנן האדם להחזיק את הרכב כ''כ הרבה זמן, לדעתי זה שווה את זה שלא יגיע למעוזי חפצו מזיע.

אני בעד לשמור על הרכב ולטפל בו כמו שצריך. אבל מפה ועד להסחפות שגורמת לפגיע באורך חיים (גם לאנשים חסרי מודעות, כי הם מגעילים את הסובבים אותם) זה נראה לי כבר קיצוני ביותר.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
טעותע
פורסם

לא צריך בשום מקרה לכבות לפני את המזגן, אין לו רגשות והיחידה הפנימית מתייבשת לבד עם או בלי עזרת הנהג.

תפעיל ותכבה מתי שצריך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תשאירו את מדף הסירקולציה פתוח על מצב כניסת אוויר מבחוץ בזמן שהרכב חונה, זה גם עוזר לייבוש ולמניעת ריחות.

זה רלוומטי בעיקר למכוניות עם מדף סירקולציה מכאני.

אם הוא ממונע, זה יכול להתבצע אוטומטית. רק לא יודע אם אצל כל היצרנים יש את הפיצ'ר הזה.

אישית לא מכבה את המזגן לפני סיום הנסיעה. הפעם היחידה שהיה לי ריח מנמזגן הייתה אחרי שהאוטו היה ללא שימוש שבועיים. הריח נעלם כמה זמן אחרי שהאוטו חזר לנסוע יום - יום.

פורסם

מומלץ מאוד ליבש את המאדה כמה דקות לפני כבוי הרכב על ידי ניתוק המדחס, לכוון ליניקת אויר חיצוני ומפוח על מקסימום.

יש רכבים בהם זה מתבצע אוטומטית לאחר כיבוי הרכב.

פורסם

במידה ולא מכבים את המדחס ומכבים יחד עם הרכב, נוצרת רטיבות- פיטריה בתוך מעברי האוויר ואז נוצר ריח לא נעים (בעיקר בהדלקה ראשונית ועובר אחרי כן)

זה קורה בכל מזגן, גם מזגנים ביתיים

במידה וזה כבר קיים (הריח), ניתן להשתמש בספרי שעוזר (נשאר עדיין מעט במקרה שלי)

כל מה שכתבתי הוא מנסיוני האישי וממה שקראתי בכל מיני מקומות..

פורסם

במקרה הכי גרוע לפני הקיץ קונים רימון עשן שמחסל את הריחות במערכת האיוורור,אין שום צורך לנתק מזגן לפני הכיבוי של הרכב..

פורסם

יש לי בבית שני מזגנים שהותקנו לפני 6-7 שנים, אין להם השהייה בכיבוי. מנקה פילטרים בזמן והמאדה נשאר יחסית נקי.

במזגן שלישי חדש שהתקנתי לאחרונה יש השהיה בכיבוי 10-15 שניות. ז"א הוא מפעיל את המפוח ללא מדחס בזמן זה.

כל המזגנים קטנים, כמו זה שבסרטון.

מה שרואים בסרטון זה מזגן שכנראה עבד בלי פילטרים בכלל.

• תוכן חדש...