Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עם הגה רך סביב 8-9K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממליץ לבדוק מיצובישי לנסר קלאסיק בשנים 2004+

כזכור לי יש לה הגה רך,בנוסף הרכב אמין בטרוף!!!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

תודה לכל העוזרים.

כרגע נראה שממה שהומלץ פה, הכיוון הוא פיאט כלשהי, פנדה או פונטו. או רנו - מגאן\סניק, אחרי שאבדוק אחת כזאת שוב לוודא שההגה אכן מספיק רך בשבילי.

האמת שאני נוטה לכיוון הפונטו גרנדה, היא נראית לי סה"כ "תפורה עליי" רק שתי בעיות - הסיפור עם הגיר מפחיד אותי, במיוחד לאור העובדה שקשה למצוא אחת כזו שמורה "בדרך הטבע" בפחות מ 8K. עלול לקחת זמן, ואין לי הרבה מזה..

שאלות נכון לעכשיו -

1. מבחינת אמינות, לשתי החברות\דגמים הנ"ל מהשנתונים שנכנסים בתקציב (08-09) יש מוניטין מאוד גרוע. לרנו בעיקר מבחינת בעיות חשמל, ובפיאט בעיקר העניין של הגיר. אם מעמידים אותן אחת מול השניה, מי לדעתכם עדיפה מבחינת אמינות? הכיוון הוא כמה שפחות הוצאות בשנתיים הקרובות..

2. בקטגוריית הפונטו - אם מדובר בגרנדה, האם יש שנתון כלשהו שכבר פחות עושה צרות בגיר? ומה ההבדל בין 07 ל 08? האם יש הבדל כלשהו באמינות הגיר?

3.עם כל הסיפור של הגיר בגרנדה, לא עדיף כבר לכתחילה לחפש פונטו ספייס שמורה? כמובן שהרכב יהיה פחות "מפנק" כי הוא מיושן יותר, וגם נראה הרבה פחות מרווח.. אבל לכאורה נראה שהוא יתן לי הרבה יותר שקט מהגרנדה? הרי אם אני מבין נכון, גם אם אני מוצא אחת ששופץ חלק מהגיר שלה לאחרונה ב 4K ש"ח יכולה בכל רגע לקרות תקלה נוספת בחלק אחר בגיר בסכום דומה שלא ממש יתאפשר לי להוציא.. ואם הבנתי נכון, בשלב כזה או אחר בקילומטרז' של מעל 100K שיפוץ הגיר יבוא בכל מקרה.. זה נכון?

4. פנדה רובוטית - סכנה כלכלית באותה מידה כמו הגרנדה? אותו גיר או יותר אמין?

5.יש המלצות נוספות על רכבים עם הגה "ממש רך" בכיוון של פיאט? גם אם קצת פחות..?

פורסם
גטס 2006 עם המנוע 1.6 - הגה חשמלי קליל, אני זוכר שהצחיק אותי שמסובבים אותו מהר שומעים את המנוע החשמלי כמו רכב צעצוע "נוסע לבד" שנמתח אחורה, מצד שני בזמנו הרכב שלי היה קורולה 2003 שבאה רק עם הגה כוח לא מתוגבר חשמלית אז ייתכן שהזיכרון שלי לגבי ההגה הוא ביחס אליה.

לקורולה 03' הגה חשמלי אך הוא יחסית כבר והמנוע יחסית שקט לרכבים חדשים שבהם גם התגבור חזק יותר.

לפותח הנושא:

קודם כל לא משנה איזה רכב אתה בודק תיקח בחשבון את מצב הצמיגים (צמיג שחוק לרוב קל מעט לסובב את ההגה אבל לא בהגזמה) ושאתה בודק את הרכות על אספלט יבש ורצוי חם. ולא מגרש חניה של קניון שהאחיזה בו נמוכה מאוד ואפשר אפילו לסובב הגה אפילו בלי תגבור בקלות יחסית.

כך בחשבון שאם זה הרכיב הדבר העיקרי שאתה מחפש ברכב אתה נאלץ לוותר על המון רכבים שאולי יותר טובים אבל אין לך יותר מידי מקום להתפשר.

אגב, ציינת כאן סובארו ניו אייג', לא נהגתי על הרכב הזה אבל המחליף שלו (B3) ההגה שם היה יחסית קשה לרכב עם הגה כח.

מהניסיון המועט שלי וגם אולי זה לא מספיק רך , פורד פיאסטה ויונדאי I35 וקליאו 3 נתקלתי בהגאים קלילים בחניה. האמת שרוב הרכבים שהגיעו עם הגה חשמלי מאוד קל לסובב אותם יחסית אבל יש גם דוגמאות הפוכות.

לגבי פיאט לא נהגתי עליהם אבל שמעתי שיש ברובן לחצן CITY שההגה הופך לרך ברמה של הגה של פלסיטיישן. עוד משהו תשים לב שיש רכבים שהתגבור שלהם משתנה נגיד בחניה הם קלים ובנסיעה הם נוקשים יותר והגאים שנגיד אחרי מספר תמרוני חניה התגבור מעט נחלש כדי לשמור על המנוע.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

במשך 5 שנות אחזקה של גרנדה 2007 ומשיחות עם בעלי מקצוע (לצערי פגשתי לא מעט) מ2008 הצובר לחץ שמן רובוט (מה קוראים אותו בומבה) לא נוזל באותה תדירות כמו שבדגמים שקדמו לו שזו הבעיה העיקרית בדגמי 2007 - נזילות מהרובוט.

יש מוסך מורשה פיאט בחדרה, לא זוכר איך קוראים להם, בין התותחים בתחום, תרים אליהם טלפון תשאל את דעתם.

לי השירות שלהם זכור לטובה (לבסוף לא טיפלתי אצלם בגלל המחירים אבל סה"כ יש שם בעלי מקצוע)

מעבר לזה מבחינת אבזור, מ2008 למיטב זכרוני, הרכב מגיע עם ESP ו מערכת Hill Hold שמחזיקה אותך במקום בעלייה זמן קצר אחרי שעזבת את דוושת הבלם ועד שתלחץ על הגז (אלא אם תמהמה ואז תידרדר כמו ברכב ידני).

אם זה חשוב לך - גם הלוח מחוונים שונה קצת בין 2007 ושאר הדגמים.

פורסם

כרגע נראה שקשה למצוא אחת שמורה פחות מיד 4 סביבות 120-140K~ בפחות מ 8K. מגישושים בלוח יד2 וטלפונים למוכרים זה המינימום שנראה שאפשר להוציא אותן. ושתי האפשרויות שנבדקו צריכות טיפול טיימינג. וכמובן שללא ספר טיפולים. שוב, אתם בטוחים שזה מציאותי? ממה שאני רואה הספייס עצמן נמכרות בסביבות 7 עם קילומטרז' כזה...

עוד משהו שנזכרתי בו - בזמנו נסעתי על סוזוקי איגניס של חבר וההגה שלה היה לי נוח יחסית. גם תנוחת הישיבה הגבוהה הייתה מאוד נוחה, איך הוא לדעתכם לעומת הפונטו ספייס? תאורטית הוא אמור להיות אמין בהרבה, לא?

יש עוד רכבים משנתונים נמוכים כאלו שמגיעים עם הגה חשמלי קליל?

אולי עוד משהו בסגנון האיגניס - ג'יפון עירוני גבוה עם הגה חשמלי - בתקציב שלי?

פורסם

פיאט פנדה רובוטית/גרנדה פונטו אני מאמין שיש בתקציב. שוב לקחת בחשבון שהגירים האלו לא שיא האמינות פשוטהגה קליל זו הדרישה העיקרית שלך ברכב.

סוזוקי מטופל נכון לרוב יפגין אמינות טובה יותר מרכבי פיאט שמטופל טוב.

כמובן שאם רכב לא מתוחזק הסמל שעל גבי המכסה המנוע לא יציל אותו לרוב.

פורסם

בלי להבין יותר מידי מבחנת אמינות וכו אני יכול גם להצטרף לאלו שהמליצו על הפונטו יש שם מצב שנותן לך הגה חשמלי לגמרי שנותן הרגשה שאתה סתם מסובב הגה באוויר שלא מחובר לכלום...

פורסם

בראשית דבריי אברך אותך שהקב"ה ישלח לך רפואה שלמה ובריאות איתנה וכל המגבלות ייעלמו כלא היו.

שנית, לאחר נסיון רב באין ספור רכבים (וזאת לא גוזמה, אני איש מכירות עם רכב צמוד כך שהחלפתי עשרות רכבים)

תמיד החזקתי בבית לאשתי רכב אמריקאי. וזה לדעתי מה שיענה לך על הדרישות

הגה רך

בגאז גדול

נוחות במושבים

תקציב נמוך

הרכב האחרון שהיה ברשותי (לפני הטראומה עם האפלנדר) היה מאליבו 05 3500V6.

5.5 שנים של תענוג צרוף, נוחות נסיעה, הגה מרגרינה (חשמלי) ובגאז שמכניס חצי בית

לפניו היתה גם קאווליר ואלרו ואפילו קורסיקה ולומינה אבל אלו כבר פאה היסטוריוץ

חפש לך מאליבו 05-07 בתקציב הזה ותהנה מכל העולמות

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
בראשית דבריי אברך אותך שהקב"ה ישלח לך רפואה שלמה ובריאות איתנה וכל המגבלות ייעלמו כלא היו.

תודה רבה! בסופו של דבר הכל לטובה, רק קצת בודקים את הסבלנות שלנו מלמעלה... :)

חפש לך מאליבו 05-07 בתקציב הזה ותהנה מכל העולמות

עברתי על יד 2, הכי קרוב שמצאתי לתקציב שלי זו אחת שפורסמה ב 12000 והייתה בשימוש האו"ם (?!), לא נראה שנכנסת בתקציב. האלרו לעומת זאת כן נכנסת, איך ההגה שלה?

פתאום נזכרתי בעוד משהו. לחבר שלי יש ניסאן אלמרה 96 וההגה שלה יותר רך מרוב הרכבים שאני מכיר עם הגה חשמלי... האם זה כך בכל הרכבים מהדגם הזה? והאם ניתן ללמוד מזה שלאו דווקא הרכיב החשמלי הוא זה שהופך את ההגה לקל אלא פשוט איך שהחליטו שיהיה בחברה? כזכור לי יש עוד רכבים עם הגה הידראולי פה ושם שהוא קל מאוד.. לא? אשמח לשמוע אם מכירים כאלה..

פורסם

אני מכרתי 2005 ב10 כך שלדעתי טיפה מאמץ ותמצא. האלרו על אותו עקרון רק השנתון האחרון לדעתי 2003

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
פתאום נזכרתי בעוד משהו. לחבר שלי יש ניסאן אלמרה 96 וההגה שלה יותר רך מרוב הרכבים שאני מכיר עם הגה חשמלי... האם זה כך בכל הרכבים מהדגם הזה? והאם ניתן ללמוד מזה שלאו דווקא הרכיב החשמלי הוא זה שהופך את ההגה לקל אלא פשוט איך שהחליטו שיהיה בחברה? כזכור לי יש עוד רכבים עם הגה הידראולי פה ושם שהוא קל מאוד.. לא? אשמח לשמוע אם מכירים כאלה..

לי יש רכב עם הגה חשמלי ונתקלתי ברכבים ההגה הידראולי רך יותר בתמרוני חניה. הכל תלוי איזה משאבת/מנוע הגה מותקנים ואיך היצרן רוצה שההיגוי ירגיש (דוגמא חריגה ביותר, אלפא רומיאו 4C רכב ספורט יוקרתי ומודרני שאין בו הגה כח[!!!] בגלל שהיצרן תכנן רכב בו הנהג ירגיש מחובר יותר למה שקורה מתחתיו)

בדרך כלל הגאים חשמלים קלים יותר מהידרואלים אבל יש ויש.

מסקנה הרכבים היום לרוב ההגה קליל יותר אבל יש דוגמאות הפוכות.

פורסם
לי יש רכב עם הגה חשמלי ונתקלתי ברכבים ההגה הידראולי רך יותר בתמרוני חניה. הכל תלוי איזה משאבת/מנוע הגה מותקנים ואיך היצרן רוצה שההיגוי ירגיש (דוגמא חריגה ביותר, אלפא רומיאו 4C רכב ספורט יוקרתי ומודרני שאין בו הגה כח[!!!] בגלל שהיצרן תכנן רכב בו הנהג ירגיש מחובר יותר למה שקורה מתחתיו)

בדרך כלל הגאים חשמלים קלים יותר מהידרואלים אבל יש ויש.

מסקנה הרכבים היום לרוב ההגה קליל יותר אבל יש דוגמאות הפוכות.

מהבדיקות האחרונות שעשיתי גיליתי את מה שאתה אומר על בשרי... לדוגמא קיצונית סיטרואן C4 עם הגה אלקטרו-הידראולי שהיה לי יותר קשה לסיבוב כמעט מכל הגה הידראולי שניסיתי. לדעתי אפילו מהניסאן אלמרה 2006..

מישהו יכול להעיד על האמינות של האלרו? יש אחת בעיר שלי עם 200K ק"מ במחיר ממש טוב, מעבר לצריכת דלק המטורפת שלה, וטסט יקר יותר בגלל קבוצת רישוי גבוהה, האם עליי לצפות לעוד הוצאות מעבר להוצאות סטנדרטיות של רכב "סטנדרטי" אחר? מחלות כלשהן? רגישות של גיר\מנוע?

אשמח לעוד המלצות אם למישהו יש, מאוד קשה למצוא רכב בשנתונים\מחיר האלו עם הגה רך, כך שעדיף שיהיו לי כמה שיותר אופציות "על הכוונת" עד שאמצא אחד מטופל ושמור..

• תוכן חדש...