Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי פולו 2011. אחרי 6 וחצי שנים (!) עם המצבר המקורי החלטתי להחליף מצבר.

המצבר הקודם (וארטה) עבד מעולה עד יום ההחלפה. אבל בגלל גילו, ובגלל שבבדיקה התגלה שבהנעה המתח יורד ל 9.5, החלטתי להחליף למצבר start-up חדש (תוצרת וארטה).

בדקתי איך הוא מתנהג בהנעה, והמתח יורד ל 10.5 בערך (שזה לא מאוד רחוק מהגבול האדום התחתון התקין - 9.6). השאלה שלי היא האם זה תקין במצבר חדש לחלוטין? (דאגתי לטעון אותו לפני למרות שאמרו לי שאין צורך) או שמא זה מעיד על אורך חיים עתידי קצר?

פורסם

מתח הקטבים בזמן ההתנעה תקין ולא מעיד על אורך חיי המצבר.

איך ובעזרת איזה מכשיר מדדת את מתח הקטבים של המצבר בזמן ההתנעה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מד מתח פשוט לא תמיד מסוגל 'לתפוס' מספיק מהר את ירידת מתח המצבר וגם השינויים המהירים משבשים את הקריאה. בכדי לבדוק את המתח בצורה מקצועית עלייך להשתמש במד-מתח עם פונקציה MIN-MAX ואפשרות של שמירה בזיכרון של הערכים הנמדדים.

פורסם

זה נכון, אבל זה מה יש...בכל מקרה, בהנחה (שכנראה לא נכונה במלואה) שהמתח המינימלי אכן 10.5 (אפשר גם להניח למשל 10.0 כדי להיות ריאלים) - זה תקין לחלוטין למצבר חדש לגמרי שמתיימר להיות איכותי? (המצבר תוצרת וארטה, בכוונה לא קניתי שנפ\וולטה) - כי זה לא רחוק מ 9.6 שכשהמצבר מגיע אליו ממליצים להחליפו...

או שיקח לפחות שנתיים-שלוש עד שמתח ההנעה ירד אט אט עם הזמן לכיוון 9.5 לקראת ההחלפה הבאה?

פורסם

אכן המתח יירד בצורה הדרגתית עד לרמת מתח מתחת ל-9.5 וולט. המתח 9.5 אינו כלל ברזל וזה מאוד תלוי בקיבולת המצבר וכושר התנעה וכמובן הזרם שצורך הסטרטר בזמן ההתנעה והכי חשוב הטמפ' החיצונית שבה נמדד המתח.

פורסם

הבחור כתב מצבר חדש. מתח מצברים חדשים בטכנולוגית CA או CA/CA נשמר לאורך זמן ממושך באחסנה ובטיפול נכון ובדרך כלל לא יורד מתחת 12.6-12.5 וולט עד להתקנתו ברכב.

• תוכן חדש...