Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבריי פורום טכני,רציתי להיתייעץ איתכם ולקבל קצת מידע לגבי טיפול די גדול לרכב שברצוני לעשות.

הרכב שנת 2006 עומד על 204k ב-205 אני מעביר אותו טיפול תקופתי.

עד עכשיו הטיפולים כללו רק החלפת שמן מנוע,פילטר שמן פילטר אוויר ופלגים.

בטיפול הקרוב אני רוצה להחליף:

נוזל קירור

מסנן דלק

נוזל בלמים

פילטר אויר למזגן

פילטר שמן ושמן מנוע

רק אציין שהרכב אצלי עבר 30k בלי שהוחלפו כל הנ״ל.

רציתי לדעת האם כדאי לקנות את כל החלקים והשמנים מחנות חלפים או מהמורשה ולגשת למוסך נטו לעבודה או שכבר עדיף להשאיר את כל העיניין למוסכניק שלי? כמה אמור לצאת כל הסיפור הזה?

Hu: Jvc 2 din + dsp bit one

Amps: Zapco reference 350.2 + Audison sr 4 + Audison sr1DK

Comp: Morel Hybrid 602 + Audison Apk 165

Sub: Jl audio12W3

פורסם

שמן אירול PLX צמיגות 5W30 - עולה 100ש''ח

פילטר שמן מקורי - עד 50 ש''ח (לרוב סביב ה40 עד כמה שזכור לי)

נוזל בלם DOT4 ממליץ על אירול - עולה 20 ש''ח לחצי ליטר, צריך לרוב 2 אם אתה עושה החלפה מלאה מכל פטמת ניקוז בכל גלגל וגם מהמיכל

נוזל קירור FL22 מקורי מאזדה (אני חושב אתה צריך 3 ליטר) - 55-60ש''ח לליטר

פילטר מזגן סיני (אתה יכול לשים מקורי אם תרצה ולמשוך את זמן ההחלפה, כי הגישה לשם בעייתית) - 35ש''ח לסיני (אם תרצה מקורי זה סביב ה150 אבל אני לא סגור לגבי זה)

פילטר דלק מאןן WK 614/46 (לא יודע עלות)

תוכל לרכוש הכל במשלוח אצל משה חלפים.

העבודה לא מסובכת, רק להחליף פילטר מזגן קצת מעיק. אתה יכול לראות ביוטיוב איך מבצעים את הפעולות הללו, ולהתרשם בעצמך.

בכל מקרה, אני מאמין כי חיסכון כספי יהיה כאן וגם איכות החלפים תהיה לטעמך.

נ.ב.

הייתי גם שוקל להחליף רצועת אביזרים.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת!!

לגבי רצועת מנוע החלפתי לפני 20k ובנוסף גם את המיסב שלה ככה שיש לה זמן עכשיו..

בנוסף דיברתי אתמול עם המוסכניק שלי לגבי הטיפול והוא אומר שבמאזדה 3 אין צורך להחליף מסנן דלק וגם אין צורך להחליף נוזל בלמים, לעומת זאת בספר רכב מצויין להחליף פילטר דלק כל 45k ונוזל בלם כל 30k.

עכשיו למרות שאני די סומך עליו כבעל מקצוע ואני מבין שהוא לא רוצה סתם לחלחל אותי בהחלפות מיותרות אבל בכל זאת הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם??

הרכב כבר די ישן ועוד הולך להיות לי איתו לפחות עוד 3 שנים ככה שאני רוצה שיתפקד וישמור על תקינות הכי טוב שאפשר!

פורסם

צודק.

אקח את עצת שתיכם ואקנה בעצמי את החלפים והשמנים ואגש אליו לקבל הצעת מחיר על עבודה נטו.

תוכלו בבקשה לתת לי הערכה כמה טיפול כזה צריך לעלות?

(עבודה בלבד)

• תוכן חדש...