Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר הייתי רוכב בשבילים בערך אחת לשבוע.

האופניים שלי היו קנונדייל ז"ק בסיסיות שקניתי בשנת 2001, ולאחר כמה שנים שידרגתי אותם עם בולם Lefty שקניתי באיביי.

מזה מספר שנים הזנחתי את הרכיבה, יותר משחק בהרכבה ופירוק מכוניות כשיש לי זמן, והאופניים נוסעות אחת לשנה בערך.

ועכשיו הבן שלי נהיה בגובה שלי, בן 14, ו"הלאים" את האופניים שלי. רוכב כל יום ונהנה. אני רוצה לרכב יחד איתו, אבל.. אין לי אופניים.

החלטתי שזאת הזדמנות להגשים חלום ישן ולקנות ש"מ מסוג scalpel.

מצאתי באיביי שילדה במידה שלי ולקחתי את המכרז, קניתי בנפרד גם את הגלגלים שלה.

עכשיו צריך לקנות את כל שאר החלקים ולהרכיב.

התוכנית היא לשים מערכת הנעה 1x11.

אשמח לשמוע רעיונות והצעות, לקנות חלקים בארץ או באינטרנט?

אעדכן עם ההתקדמות, אני מניח שייקח כמה חודשים עד שהאופניים יהיו מוכנות.

20180427_090338.jpg

20180427_093640.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

טוב, נו... אין דרך יפה להגיד את זה - חייך, אכלת אותה.

'צטערת.

טוב, נו... קצת הגזמתי.

בנייה תמיד יותר יקרה מלקנות אופניים מוכנים. זה עולה בין כפול לפי שלוש יותר לבנות אופניים.

אבל זה כשבונים מרכיבים חדשים...

הפרוייקט שלך הוא בעיקר פרוייקט אספנות, כי רכיבים חדשים לא מתאימים לאופניים ישנים, אז העלות שלך תהיה יותר זמן מכסף. אין לי מושג כמה כסף (לא מבין באספנות של אופניים), אבל שיהיה ברור, אין מצב לשים מערכת 1X11 על אופניים ישנים (אתה צריך מערכות הילוכים שמתאימות למידות של השלדה, כנראה רק 3X9, שכבר לא מוצאים יותר בכלל על אופניים חדשים ברמה בינונית ומעלה), אתה תקוע עם גלגלי 26" (סטנדרט מת שנמצא בתהליך Fade out וכבר לא נמכר, ולא יודע מה היצע הצמיגים) ובטח יש עוד חלקים שתצטרך לצוד כמשומשים או עודפי ייצור.

הייתי גם בודק את מצב הבולמים, אבל אם אתה טכני אפשר למצוא מדריכים לאיך לעשות להם טיפול לבד או לקבל הסברים מאנשים מנוסים.

בקיצור, יש לך פרוייקט שיכול לספק תעסוקה מעניינת מאוד, להוציא לך זוג אופניים טובים לרכיבה, ושיהיה שווה את העלות בגלל הכיף של ההתעסקות, אבל מבחינת איכות, אני בספק אם שקל מול שקל זה יישתלם יותר מלקנות משומשים יותר חדשים באותו תקציב...

תהנה.

נ.ב. ואופניים זה זכר. נוסעים, מוכנים וכו'.

נ.ב.נ. אפשר עקרונית לשדרג ל-1X11, אבל זה לא טריוויאלי. תמצא מדריכים באינטרנט... רק שים לב שבאופני ש"מ יש מורכבות נוספת לעניין מתח השרשרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר לשים על כל שילדה כמעט כל מערכת הילוכים - לצורך כך יש מותחן שרשרת ומעביר. ההגבלה היחידה זה הרוחב של המזלג האחורי.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

כן... תיאורטית זה נכון, למרות שאני לא יודע לגבי 1X11 על שלדה בת 15. עכשיו צריך למצוא את המותחן המתאים (וזה ש"מ, אז המרחק משתנה עם פעולת המתלה), ולשחק עם המיקום של הגלג"ש הקדמי על ציר הרוחב, ואורך השרשרת, ולראות אם עובד. התעסקות...

פורסם

אל דאגה falou,

לא נפלתי בפח, בדקתי לא מעט את לוחות היד שנייה לפני שקניתי.

רכבתי פה ושם על אופני 29" וממש לא התחברתי. אני רוצה 26" בלבד. וCannondale בלבד. ורצוי מאוד Scalpel.

עם הקשיים נתמודד.

עכשיו לשאלה הראשונה:

הבנתי שכאשר מערכות 1X11 הוצגו לפני 5 שנים הם חייבו שימוש בהאב שונה מסוג XD.

אולם - אם הבנתי נכון - לפני כשנתיים הגיעו מערכות 1X11 שעובדות על האב רגיל.

לדוגמה, מערכת Sram NX ששמתי עליה את עיניי:

https://www.bike-components.de/en/SRAM/NX-1x11-32-GXP-Groupset-p51048/

החיסרון היחיד הוא שלא ניתן להשתמש בגלגל שיניים עם 10 שיניים אלא רק עם 11 מינימום.

ניגשתי היום לחנות אופניים שעזרה לי בעבר ודיברתי עם המכונאי, הוא טען בתוקף שאין דבר כזה לשים 11 הילוכים על האב רגיל. מקסימום 10. לא הבאתי איתי את השילדה והגלגל אבל הוא הציע לי להסתפק ב10.

כמובן ניתן לבנות את הגלגל מחדש עם האב XD אבל זה ייקר את כל הסיפור מאוד.

אבל אם אני מבין נכון את מה שקראתי, מערכת הNX הזו תעבוד על ההאב שיש לי בגלגל, שנועד במקורו ל9 הילוכים.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לגבי מה הולך עם מה, לא יודע, אבל אם תחפור באינטרנט תמצא. אני הייתי הולך על 2x10 ולא מסתבך, אבל כל אחד והתחביבים שלו...

דרך אגב 1x11 על גלגל 26 תוקע אותך עם מהירות סופית בלתי מספקת בעליל

לגבי מידת גלגלים, אין יותר 26, יש 27.5, למי שמעדיף קטן. זה יותר קרוב בהרגשה ל-26 מאשר ל-29. 26 - מת.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בסופו של דבר, אחרי כמה ימים של חפירה באינטרנט וחוסר קבלת תשובות, כולל מאנשי מקצוע, לגבי מה מתאים למה, הזדמנתי לתל אביב והשארתי את השילדה בחנות recycles יבואני קנונדייל.

למחרת קיבלתי הצעה מפורטת לכל החלקים. המחירים היו סבירים אז אמרתי לו יאללה תתחיל להרכיב.

ירדתי סופית מהרעיון של לאסוף חלק לחלק בהזמנות מחו"ל. כבר רציתי להתחיל לרכב.

אחרי 3 ימים אספתי את האופניים.

בנתיים רכבתי באירוע סובב ירושלים ביום שישי, כ30 ק"מ. ועוד רכיבה אחת.

האופניים עונים על כל הציפיות שלי ויותר מכך! השיכוך האחורי שלהם ממש נעים ועדין וממש לא מרגיש כמבזבז כוח דיווש. מערכת ה1X11 תענוג והבלמים בכלל פצצה.

והן כל כך קלות. יותר קלות מהזנב קשיח שלי.

צריך רק לפנות זמן בחיים ולמצוא תירוצים לרכב.

20180504_103140_resized.jpg

20180504_103114_resized.jpg

עמוס

פורסם

קודם כל, תתחדש.

אבל לא ציינת את העובדה הכי חשובה, כמה עלה התענוג... האם אכן שווה לכל נפש?

למרות שאלו אופני XC, וניכר שהמתלה האחורי (כמוהו לא רואים יותר) קצר מהלך, תנוחת הישיבה, נדמה לי, מתאימה יותר לאופני שבילים (Trail, בלעז, לא שבילים לבנים), והצמיגים שבחרת, גם.

אני מתכנן חילוץ עצמות קל ביומשישי הקרוב מוקדם בבוקר. מצטרפים מוזמנים.

נ.ב. רק דחילק, וותר על הפדלים האלו, אם אתה יורד לשטח. זה מתכון לאסון.

פורסם

אני רוכב עם הפדלים האלו (או דומות לפניהן) כ30 שנה. אני לא מוותר עליהם.

אבל אני לא מרשה לבן שלי לשים את הסט הנוסף שיש לי, באמת מסוכן למי שלא רגיל.

הצמיגים היו אילוץ, כמו שאמרת אין על המדף מבחר ב26", רציתי דקים יותר ואולי אחליף בהמשך.

אם אציין את העלויות בפורום פומבי זה עלול לשמש נגדי. אז אומר רק שלא זול, אבל לא נורא.

עמוס

• תוכן חדש...