Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

יש ברשותי פיג'ו 206 GTI חדשה, ועברתי איתה 5,000 ק"מ ראשונים מהנים מאוד. אני מרוצה מאוד מהאוטו ונהנה מכל רגע. נוהג כל יום בכבישים בין עירוניים מפותלים ומשתדל לנצל את היכולות במגבלות הזהירות המתבקשות.

לפני מספר ימים הופיע לי נורה אדומה service - וביקש לבדוק את מפלס השמן. בדקתי מיד ובאמת היה נראה שחסר. נכנסתי לתחנת הדלק הקרובה ומילאתי עד למפלס התקין - כמעט ליטר שמן.

כמובן שפניתי ליבואן ותאמתי בדיקה וטיפול במוסך הרשמי (ביום שני הקרוב), אבל עד לפגישה הייתי שמח לחוות דעתכם - בהנחה שנהגתי לא מעט באופן ספורטיבי, על הטורים הגבוהים יותר, האם זה יכול להסביר את צריכת השמן ה'פראית'? כמובן שקשה להגדיר כמה 'התפרעתי' הנהיגה, אך אפשר להגיד שאני גר מחוץ לעיר והכבישים שאני נוסע בהם מתאימים מאוד לרכיבה ספורטיבית, ואמנם לא בכל הזמן אך לעיתים קרובות יש לי חשק לנסיעה קרבית שמתבטאת כמובן במשיכת הילוך עד לטורים יחסית גבוהים.

כמה פרטים הכרחיים: זהו אמנם רכב הספורט ה'אמיתי' הראשון שלי, אך אני כמעט בן 40, עם רשיון לרכב ולאופנוע כבר 20 שנה, היו בבעלותי מספר רכבים, שהם בהגדרה לא יפנומטיים אלא יותר מכווני הנאה מנהיגה (סיטרואן BX, אלפא 33, סיטרואן קסארה, ושש שנים עם שני הדגמים האחרונים של סיאט ליאון ידני 1400 טורבו), מגדיר את עצמי כנהג לא רע, נוהג כאמור על רכבי הילוכים כבר יותר מעשר שנים.

בהזדמנות אשמח לכתוב ביקורת על האוטו, אבל כרגע אסתפק בכך שזהו הרכב הספורטיבי הידני היחידי בטווח המחירים הזה, ושהוא לדעתי ללא כל מתחרים מבחינת יחס תמורה למחיר בסגמנט הביצועים-פאן.

מודה לכולם מראש על חוות דעתכם.

סיטרואן BX. וקוראים לו מתי. אוטו מתי.

פורסם

באוטו חדש תיתכן צריכת שמן מוגברת באלפי ק"מ הראשונים.

מקווה שביצעת הרצה.

מה שפחות טוב זה שרכשת שמן בתחנת דלק, השמן שרכשת רוב הסיכויים שלא עונה לתקן הספציפי של פיז'ו. איזה שמן מלאת?

פורסם

אני לא זוכר, נשאר באוטו, אבל בכל מקרה באותו רגע היה נראה לי חוסר אחריות לנסוע עם חוסר שמן משמעותי ונורית אדומה. כשהייתי צעיר יותר שרפתי לגמרי בגלל חוסר שמן את המנוע 250 של הקטנוע שלי, ובתור כלל אצבע נראה לי נכון שעדיף שמן גרוע על פני חוסר שמן. אבל אולי אני טועה. (מה גם שכמובן בתחנת דלק שוחטים מחירים של שמן, אבל זה מה שהיה הכי קרוב).

פורסם

בכל אופן, במקרה כזה לאחר הוספת "שמן כלשהו" , רצוי להחליף את שמן המנוע ופילטר השמן.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אני לא זוכר, נשאר באוטו, אבל בכל מקרה באותו רגע היה נראה לי חוסר אחריות לנסוע עם חוסר שמן משמעותי ונורית אדומה. כשהייתי צעיר יותר שרפתי לגמרי בגלל חוסר שמן את המנוע 250 של הקטנוע שלי, ובתור כלל אצבע נראה לי נכון שעדיף שמן גרוע על פני חוסר שמן. אבל אולי אני טועה. (מה גם שכמובן בתחנת דלק שוחטים מחירים של שמן, אבל זה מה שהיה הכי קרוב).
אם בבדיקה ידנית מפלס השמן מעל המינימום במדיד, אפשר להמשיך לנסוע ובהזדמנות הראשונה להוסיף שמן לפי התקן הנדרש. התקן רשום בספר שרות ואחריות של האוטו.

פורסם

קרה לי בדיוק אותו הדבר רק הרבה יותר מהר.

הרכב שלי היה מאוגוסט 2016, הודעת מפלס השמן קפצה אחרי כ 3000 ק"מ שמתכם כמחצית היו הרצה.

לי זה קרה בהנעה אחרי העבודה, התקשרתי לשירות הנחו אותי לכבות את הרכב ולא להניע.

הרכב נגרר על חשבונם למוסך כמובן שהמוסך טען (וגם הראה לי מסמכים מטעם היבואן) שזו צריכה תקינה לחלוטין של שמן לכל רכב (שטות גמורה כמובן).

מיותר לציין שלא חזרתי לטפל במוסכי היבואן בעקבות היחס והחובבנות שלהם.

לאחר השלמת שמן התופעה חזרה על עצמה פעם אחת בלבד וממש סמוך להחלפה (הייתי מחליף כל 10,000 ק"מ)

סגנון הנהיגה שלי לא השתנה ואם כבר נהיה אגרסיבי וטובעני יותר מבחינת הרכב כולל לא מעט ימי מסלול וטיולי נהיגה.

ההשערה שלי היא שהרכב מגיע מלכתחילה עם מפלס לא ממש מלא או שהשמן שנמצא במנוע הוא שמן בצמיגות נמוכה יותר להרצה ולכן גם "נשרף" מהר יותר.

לגבי סוג ותקן השמן אתה צריך לפנות ליבואן ולקבל מהם מסמך המפרט שגרת טיפולים ובו מצויין תקן השמן הדרוש.

בשנתון שלי זה היה PSA B71 2312, בתחילה השתמשתי בשמן של TOTAL בתקן המתאים ולאחר שני טיפולים עברתי ל MOTUL SPECIFIC שניהם בצמיגות 0W30.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

שוב פעם, מנוע שרק ירד מפס הייצור יכול לצרוך יחסית הרבה שמן עד שמתבצעת התאמה מושלמת של טבעות הבוכנה לצילינדרים וזה קורה אחרי כמה אלפי ק"מ.

הודעה על מפלס שמן נמוך לא מחייבת גרירה למוסך אם בבדיקה ידנית מפלס השמן מעל המינימום במדיד.

תאמצו לכם מנהג לבדוק שמן כל שבוע.

פורסם

אצלי ברכב עם 17000 ק"מ גם שמתי לב שלאחר טיפול (שבוצע ב 11000) היה חצי במדיד, גם כן טורבו.

אני מקווה מאוד שלפחות שמת צמיגות נכונה של שמן מנוע ולא סתם שמן שנראה לך, כמו כן לדעתי עדיף לגשת למוסך להחליף את הפילטרים ולרוקן ולמלא מחדש.

Opel Adam S 2017

פורסם
אצלי ברכב עם 17000 ק"מ גם שמתי לב שלאחר טיפול (שבוצע ב 11000) היה חצי במדיד, גם כן טורבו.

אני מקווה מאוד שלפחות שמת צמיגות נכונה של שמן מנוע ולא סתם שמן שנראה לך, כמו כן לדעתי עדיף לגשת למוסך להחליף את הפילטרים ולרוקן ולמלא מחדש.

סיכום ארוע:

אין תקלה ברכב, והמחסור בשמן הוא סביר בהתחשב בכך שהרכב והמנוע חדשים.

כיוון ששמתי שמן לא מתאים, המוסך החליף את השמן כולו לשמן חדש, וגם החליף פילטר, בדיוק כמו שכתב אחד המגיבים.

לפני ששחררו לי את הרכב, ראיתי שאיש השרות (שהיה אדיב מאוד לכל אורך התהליך) מוציא חשבונית ע"ס כ-500 ש"ח על החלפת שמן ופילטר שמן. הוא הסביר שאם הם היו מוסיפים שמן מההתחלה הם לא היו מחייבים עבורו, אבל בגלל שהוספתי שמן לא מתאים זה לא תחת האחריות והוא חייב לחייב אותי. לא מיותר לציין שראיתי על הפנים שלו את חוסר הנוחות עם החשבון הזה. היתה לי גם תחושה לפני כן שהם מתווכחים (בתוך שטח הטיפולים) אם לחייב אותי על זה או לא.

טענתי שאין לי ידע מקצועי מיוחד ברכבים, ושלא ציינו בפניי בזמן המסירה על האפשרות שיהיה חסר שמן בגלל שהמנוע חדש, או שצריך למנוע הזה שמן מיוחד מסוג מסויים. [האמת שגם על תקופת הרצה לא ידעתי, חשבתי שזה דבר שעבר מן העולם]. הוא ענה מצדו שהשמן הנכון מפורט בספר הרכב וזו אחריותי. שוב שאלתי אותו (באדיבות) מה היה קורה אם הייתי מחכה למוסך שלהם לתור שקבעו לי רק ביום שני ובדרך הורס מנוע בגלל חוסר שמן, ואז היו צריכים לגרור את הרכב להחליף מנוע בעשרות אלפי שקלים, אם אז הוא היה לוקח אחריות או שגם אומר שזו היתה בעיה שלי שלא הוספתי שמן. בקיצור, כשהוא ראה שאני לא מתכוון לשלם מיד הוא וויתר ואמר שהוא יטפל בזה ושחרר אותי.

סך הכל יצאתי ברגשות מעורבים, ובעיקר בתחושה שגם אם בעיניי אני נהג בסדר, ואולי אפילו טוב, אני לא מבין שום דבר במכונאות.

תודה לכולם על העצות הטובות.

פורסם

תקנה בקבוק שמן בתקן המתאים, שיהיה לך להשלמות. תבדוק שמן כל שבוע.

בדיקת מפלס שמן תקופתית והשלמה אם צריך זה באחריות הנהג. אפילו במבחן תאוריה לרישיון נהיגה יש שאלה כזאת.

פורסם

אין כאן פתרון בית ספר. לפעמים אחרי 5000 קילומטרים רגועים חסר איזה קילו וחצי ולפעמים אחרי מרווח מלא שכולל טיולים וימי מסלול לא חסר גרם. ככה זה צרפתית. אני מתנחם בזה שבמיאטה אחרי 5000 קילומטרים יכול להיות מנוע יבש לחלוטין

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
טענתי שאין לי ידע מקצועי מיוחד ברכבים, ושלא ציינו בפניי בזמן המסירה על האפשרות שיהיה חסר שמן בגלל שהמנוע חדש, או שצריך למנוע הזה שמן מיוחד מסוג מסויים. [האמת שגם על תקופת הרצה לא ידעתי, חשבתי שזה דבר שעבר מן העולם]. הוא ענה מצדו שהשמן הנכון מפורט בספר הרכב וזו אחריותי.

RTFM.

• תוכן חדש...