Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות?

ash156
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה ראינו שהמשטרה משקיעה במצלמות לתיעוד עברות תנועה יותר מורכבות ממהירות או אור אדום. בעקרון מגמה מבורכת.

יש עברה הרבה יותר נפוצה וקלה לאכיפה מאשר רוב שאר עברות התנועה – איתות.

למעשה ניתן לומר שבישראל אף אחד לא מאותת. ברור שזו אמירה כוללנית, ושכל חברי הפורום מאותתים תמיד וגם בחניונים, אבל נראה לי שבפועל בערך 90% מהישראלים לא מאותתים בכלל. לדוגמא בכניסה ויציאה מכיכר 100% מהישראלים לא מאותתים. באירופה אגב, המצב כמובן שונה לחלוטין.

יש כאן עניין של תרבות נהיגה בסיסית. זה נראה שכולם כאן, כולל המשטרה, גם לא חושבים שזו בכלל בעיה. איתות מחייב את הנהג לחשוב קצת יותר על מה שהוא עושה ולעשות את הפעולות בצורה יותר מודעת, שלא לדבר על ההבנה ויכולת הניחוש של שאר הנהגים מסביב לגבי מה שהוא רוצה או מתכוון לעשות...

בקיצור, לדעתי צריך לקיים קמפיין של העלאת המודעות והבנה למה צריך בכלל ידית איתות ברכב. אפשר להתחיל באזהרות ולעבור לדוחות. אני הייתי נותן קנס של 100 ש"ח לכל מי שלא מאותת. אולי זה יביא לשינוי איטי ומתמשך בתרבות הנהיגה המחורבנת שלנו.

דעתכם?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למעשה ניתן לומר שבישראל אף אחד לא מאותת.

ניתן לומר זאת. אבל זה לא נכון.

בפועל בערך 90% מהישראלים לא מאותתים בכלל.

הנה דוגמא שסותרת את זה (וגם היא לא נכונה).

לי יש רעיון אחר - חברת הביטוח תעביר כל תאונה, גם אם מדובר בנזק קל לרכוש - למשטרה.

בכל תאונה כזו כנראה אחד הצדדים ביצע עבירת תנועה.

יש תיעוד. יש רישום. כל תאונה תיבדק (על ידי הביטוח) והנהג האשם יקבל דו"ח מהמשטרה.

זה ארוע שקרה, זה לא דו"ח אזהרה על ארוע "כמעט ונפגע" אלא זה דוח על עבירה שבוצעה בפועל ותועדה.

כמו כן זה יחסוך שיטור בסיור. במקום שניידות יסתובבו ויחפשו עברות, יישב שוטר במשרד ויקבל במייל מחברות הביטוח עשרות עברות בכל יום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

זה קשה לאכוף עבירות של איתות. האיתות נכבה ביישור של ההגה ולפעמים הנהג לא שם לב. גם השוטרים מודעים לזה. זה שאנשים בכוונה לא מאותתים רק כי לא באמת אכפת משאר האנשים בכביש, זה גם משהו שהשוטרים מודעים אליו ונראה שזה לא ממש מפריע למישהו. אחרי הכל זאת מדינת ישראל ולא אנגליה.

פורסם

בנושא, אתמול הייתי עד למקרה בו רכב שרצה לחנות ברוורס ברחוב חד סטרי, צפר (ועוד בשכונת מגורים ב 9 בערב) כדי שהרכב מאחוריו יבין שהוא רוצה להכנס לחניה, במקום לאותת לכיוון החניה..

פורסם

כ"כ נכון זה מטרף אותי! במיוחד בכיכרות לא עולה על דעת אף אחד לאותת וצריך לחכות כמו טמבל עד שתבין לאן הוא ממשיך או לחילופין להידחף. היה לי קטע לא נעים בכיכר עם ניידת משטרה שלא אותתה, נכנסתי לכיכר ואז כמובן היא פנתה שמאלה ונעצרתי באמצע הכיכר לתת לה זכות קדימה. בלשון המעטה, לא אהב את זה.

פורסם

נראה לי שהוא התכוון לאיתות שמאלה במעגל תנועה, שזה משהו שכעקרון לא קיים לפי החוק היבש (להוציא פניית פרסה).

נושא האיתות במעגלי תנועה הוא בהחלט "חור שחור", לצד כל נושא מעגלי התנועה מרובי הנתיבים.

אני גם מדלג על האיתות בכניסה, לעתים מאותת ביציאה, ומודה שחלק גדול מהזמן לא. ה"כן" הוא בד"כ במעגלי תנעעה גדולים יחסית. במעגלי תנועה קטנים מסוג "כיכר עשרה שקלים" הנפוצים במקומותינו כמעט ואין זמן להפעיל איתות - רק עברת את היציאה הלפני-אחרונה ואתה כבר יוצא. דווקא במעגלים כאלה אני כן נוהג לאותת לפניה שמאלה, היות שהם דומים יותר לצומת מאשר למעגל תנועה - זה סיגנל פוזיטיבי שאני לא עומד לצאת ביציאה הראשונה.

עוד מימד חשוב של נושא האיתות, מעבר לפן הברור - איתות הוא גם עניין סוציאלי, כלומר מידה של התחשבות בשאר משתמשי הדרך, כדי לאפשר להם להמנע מהמתנה מיותרת.

חזיר דיזל

פורסם

מכווני האיתות זה בערך הגאדג'ט הכי מגניב שקיים ברכב משחר ההיסטוריה. אנשים אשכרה מעדיפים לסמס/לוואצאפ במקום להשתמש בגאדג'ט הפסיכוטי הזה.

פורסם

פעם אחת נסעתי באיילון ואיזה רכב שחור עם ערס מבוגר התחיל לזחול לכיון הנתיב שלי, די קרוב כמובן. אותתי לו עם האורות ואז הוא התעצבן. זה אפילו לא במודעות שלהם לאותת כאשר הם נכנסים לנתיב של מישהו אחר. אני מצידי כמובן שהאטתי ונתתי לו לעבור בסוף, אבל איך נהג יכול לדעת אם הוא רוצה לשנות נתיב או שהוא חולם ונכנס לנתיב של מישהו אחר (קורה המון).

בכל מקרה יש גם הרבה ליצנים שחותכים לתוך הנתיב בו בזמן שהם מרימים את האיתות, כך שהאיתות לא שווה כלום.

אני חושב שהמשטרה צריכה להתחיל קודם כל לקנוס את כל המנוולים שגונבים זכות ביציאות הפקוקות בשעות העומס. אנשים עומדים בתור עם הרכב ואז בא מנוול מהצד, מעכב ומסכן את התנועה בנתיב שממנו הוא בא, כדי לחכות לגזול ממישהו את התור שלו בפקק. זה פשע של מחלקת מוסר וגם זה מסכן מאוד את התנועה, הרבה יותר מאיזו בחורה מסכנה שעומדת או זוחלת בפקק עם פלאפון ביד (שגם זה לא בסדר). בכלל גם היה נורא קל לשם מצלמות ולשלוח דוחות אוטומטים. זה גם היה משנה את תרבות הנהיגה, גם זה משהו שהציבור היה תומך בו בלב שלם, מפחית את הפקקים בגלל עיכוב התנועה ומוריד סכנות התנגשות כאשר הם חותכים בפתאומיות נתיבים.

אבל המשטרה עצלנית ולא חכמה, אז זה מה שיש.

פורסם

וכמובן אי אפשר לשכוח את הנהגים חסרי המודעות (עם אשמה תורמת של היצרן) שנוסעים עם DRL בלבד באמצע הלילה.

פורסם

תגובות מעניינות. אני לפחות, למרות שאני נוהג בבימר, משתדל ובדרך כלל גם מצליח לאותת בכל פנייה, כולל בכיכרות. אבל מיעוט התגובות כאן מעידות שאו שאנשים אדישים לנושא הזה ובין כה וכה לא מאותתים, או שהם מיואשים מלקוות לשינוי (כמוני).

חבל.

פורסם

אני מיואש.

ביום שני האחרון, בקטע מרחוב הדסה למרכז חורב, משהו כמו 160 מ' לפי מפות גוגל, לא פחות מ-4 נהגים חתכו אותי בלי איתות, וככל הנראה גם בלי מבט במראה. זה היה קטע שיא אחרי סדרה לא קצרה של תופעות דומות בדרך מהקריות, פשוט במקום הזה, כיון שהתנועה זחלה, אנשים הרשו לעצמם לבצעאת התמרונים במרחק שלא עלה על 10 ס"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מהמאותתים (יש כאלו שאומרים יותר מדי). כל כיכר, יציאה מהחניה, כניסה לחניה ואפילו בשטח החניון עצמו.

אם מישהו מאותת לכיוון הנתיב שלי- אני תמיד אשתדל לתת לו להיכנס במידה וזה אפשרי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תוכן חדש...