Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיים מלאי קטן של מנורות תוצרת אוסראם בחנויות הבאות:

כולבו מועלם

כתובת דרך נגבה 48 רמת גן

בהמשך של דרך נגבה לכיוון פוטו נגבה מספר 33 ממש אחרי הצומת נגבה-הרואה יש חנות חשמל/טמבוריה עם מלאי יחסית גדול למיטב זיכרוני אך המחירים גבוהים.

חשמל גבעתיים בע"מ

דרך בן גוריון 176

ביום א' או ב' אני אוכל לבדוק לך את רמת המלאי.

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מרק, ראשית, תודה. יום ראשון או שני זה לחובבים אז מחר אני אצלם.

חוץ מזה נכנסתי לאמביציה ומצאתי אצלי אוסרם של 60 וואט מט בתצורת כדור קטנה, מתאימה בול.

כפי שאמרתי בדקתי עכשיו את ה-hager שהתפייח. המגע של הממסר הפנימי שלו נדבק מזרם ההדלקה של נורת הליבון הסוררת שגם שרפה את בית המנורה. פרקתי את האוטומט המסכן והוא ממש מפוייח בתוכו. אמרתי עליו קדיש והשלכתי אותו לפח. ינוח על משכבו בשלום.

מחר אבדוק אם קצר ידני מקומי במקום הלחצנים מעלים את התופעה של אי הכיבוי גם עם התוצרת המורכבת כרגע. אם כן ברור שמשהו בקו המפסקים משגע את האוטומט. אחר כך אחליף את כל קו הדלקת הנורות בנורת ליבון בודדת שתופעל עם קו המפסקים הקיים ושוב אראה מה קורה. אני מעריך שבשני המקרים האוטומט יתפקד היטב, אבל נבדוק. אני מהמר שהבעיה בספקי הכוח של הנורות חוסכות האנרגיה למיניהן.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

טוב, כל הבעיה היתה שהאוטומט הועבר למצב שבת כלומר האור דלק קבוע. אחד הדיירים התחלף והתחיל לעשות שימוש באופציה זו, רק ששכחו לבטלה בימי חול.

20180302_090753.jpg20180302_111630.jpg

התמונה הימנית היא של האוטומט המותקן, תוצרת vemer. השמאלית היא של אוטומט מתוצרת hager. שני האוטומטים מצולמים במצב של טיימר עובד. ניתן לראות שהסמלים והכיתוב בין מצב 'פעיל' למצב 'שבת' שונים לחלוטין. כדי שיהיה מעניין והיות וכנראה אין תקן מחייב גם לוגיקת ההפעלה שונה.

אצל hager, מצב טיימר מבוטל (מצב שבת) מסומן בנורה עם קווי אור סביבה וזה לפחות הגיוני. יתר על כן, אם מעבירים את הבורר למצב קבוע האור נדלק מיד, ואם מעבירים את הבורר למצב טיימר (מסומן בשני מעגלים משותפי מרכז, כאמור המצב המצולם) האור כובה מיד וממתין ללחצני ההדלקה בחדר המדרגות. סביר והגיוני. אם הפזה מנותקת ומופיעה שוב, האוטומט מדליק את האור למשך הזמן הקבוע בטיימר או בקביעות, לפי מצב הבורר. כדי לחדד, האוטומט הזה לא מותקן ורק נבדק אצלי.

בתוצרת המותקנת (vemer) הסימונים למצבי ההפעלה הם on וסימלון של שעון חול למצב של טיימר מתפקד (זה מצב המושפע מלחצני האור בחדר המדרגות) או off וסמל של נורה למצב שבת.

כדי שיהיה עוד יותר מעניין, לוגיקת ההפעלה של האוטומט הזה שונה. אם מעבירים את הבורר למצב שבת האור נשאר כבוי ורק לחיצה על לחצני האור בחדר המדרגות מפעילה את התאורה במצב קבוע.

זה מסביר למה שכשכיביתי מתח לאוטומט וחידשתי אותו האור לא נדלק, ונדלק רק בלחיצה על הלחצנים. זו התגובה הנורמלית שלו במצב שבת.

אז כרגע ה-vemer מתפקד היטב עם נורות חוסכות אנרגיה שונות.

בראשון אתקשר לשלומי הבכיר הטכני אצל יבואן hager, אודה לו על הזמן שהקדיש בטלפון ואוסיף לידע שלו את לוגיקת ההפעלה של ה-vemer.

ומרק, אכן אצל מועלם השגתי נורות ליבון של אוסרם. תודה.

יוסי

פורסם (נערך)

מזכיר לי שחבר קיבל רכב חברה חדש.

ביום הראשון שהוא ניסה לחזור מהחברה לבית הרכב לא הניע לו (רכב עם 22 קמ).

הוזמן חילוץ של סיקסט שהגיע אחרי 3 שעות ב 9 בערב כשהבחור הינו הגלמוד היחיד במגרש החניה החשוך.

ממש כשהמחלץ ביקש לפתוח מכסה מנוע החבר גילה שהידית על מצב m...

כשהחנה בקבלת הרכב העביר לm במקום לp וגם כשהוא התקשר למוקד לא אמרו לו לבדוק על האפשרות הזו...

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ומרק, אכן אצל מועלם השגתי נורות ליבון של אוסרם. תודה.

יוסי

אחת הטמבוריות היותר זולות ברמת-גן. כמעט הכול יותר זול אצלם.

האם התקנת גם נורות לד או רק ליבון ? אשמח לשמוע כיצד האוטומט עובד עם לדים.

איזה כייף לי :)

פורסם
יש אצלי בבית בעיה עם מפסק מחליף שנורות הלד בו מרצדות אלא אם אני מחליף אחת מהם לנורת ליבון רגילה.

חשבתי קצת על הבעיה שלך.

נורת הליבון הבודדת בסך הכל מקצרת את שני קווי ההזנה למערך הלדים כשהכל כבוי.

בתור התחלה הייתי מנסה לחבר במקביל לאחת מנורות הלד נגד קטן. הרעיון הוא לאפשר קצר (מבוקר כמובן) בין קווי הפזה והאפס כדי לצרוך מעט אנרגיה ולמנוע מהמתח הזעיר המושרה בקווים (בגלל סמיכות לקווי מתח אחרים ושאר תופעות קיבוליות) לגרום להבהוב הלדים. יש שאלה של גודל הנגד כי מצד אחד ערך גבוה עלול לא להספיק ומצד שני נגד נמוך יצרוך יותר מדי זרם כשהלדים מאירים וגם ייצור חום.

אם המתח בביתך 220 וולט הייתי מנסה נגד של 100,000 אום וחצי וואט. אם זה מועיל הייתי עולה עוד בערך הנגד כדי להקטין הפסדים ולהפחית חימום. שים לב שבערך שהצעתי הנגד יבזבז כמעט חצי וואט וזה לא מעט, אז רצוי לבצע ניסוי לפני התקנה סופית ובכל מקרה מומלץ שהנגד יוכל לפזר חום לסביבה.

אם הנגד לא מספיק ניתן תמיד להתקין ממסר ונגד קטן יותר כך שכשאתה מדליק את האור הממסר יופעל וינתק את נגד הקצר, אבל זה יותר מורכב ומצריך יותר מקום.

יוסי

פורסם

שמח לדעת שאתה הוגה בי יומם וליל, תודה!

הבעיה אצלי היא לא בכיבוי דווקא אלא בהדלקה. כשהמפסקים במצב כבוי אין בעיה, כשמדליקים מופיע הריצוד. נגד יעזור גם במקרה כזה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נא לדייק. הוגה לילה ויום ומתאבק בעפר רגליך.

לא מבין מה שכתבת אז הכנתי לך שיעורי בית.

1 - האור בנורות הלד עצמן אינו יציב כלומר יש תנודות בעוצמת ההארה?

2 - יש לך יותר משתי נקודות הדלקה? אם יש יותר משתיים האם יש לך מפסקי צלב (נוסף לראשון והאחרון שהם מפסקים מחליפים) או לחצני הדלקה לממסר מחליף (לחיצה להדלקה ולחיצה נוספת לכיבוי) או לחצנים וטיימר המכבה את תאורת הלד בחלוף פרק זמן?

3 - כמה נורות נדלקות בבת-אחת?

יוסי

פורסם

תקלה, נא למחוק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מקבל את התיקון בשמחה.

לשאלותיך:

1. חיובי. הן נדלקות ומהבהבות/מרצדות.

2. ארבע נקודות הדלקה וכיבוי, עם מפסקים ולא לחצנים, כך שאני מניח שמדובר במפסקי צלב ומחליפים. אין טיימר ואין לחצנים.

3. חמש נורות סה"כ. כרגע יש 4 לד ואחת הלוגן.

רב תודות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם (נערך)

חכה עם התודה, עדיין כלום לא נפתר.

1 - נורת ההלוגן המותקנת פועלת ישירות ממתח הרשת או שיש לה שנאי טורואידי או שהיא ניזונה מספק כוח אלקטרוני?

2 - נורת ההלוגן היא הראשונה בשרשרת הנורות, באמצע או בסוף קו הנורות?

3 - בסדור הנורות אצלך כרגע אין שום הבהוב?

כללית סידור של מערכת מפסקים מחליפים/מפסקי צלב פירושו שהמתח רץ לכל אורך קו המפסקים ורק בסוף מזין את הנורות, כלומר אם מדובר בחדר מדרגות המתח עובר מלמעלה למטה ואז חוזר למעלה מנורה לנורה.

יוסי

פורסם (נערך)

מחכה.

1. ישר ממתח הרשת.

2. כל הנורות במסדרון של קומה אחת. יש שלוש קומות סה"כ, מפסק יחיד בקרקע ובשניה, ושני מפסקים בקומה הראשונה. נורת ההלוגן באחד הקצוות, אבל אני יכול להעביר אותה אם יש מה ללמוד מכך.

3. כרגע עובד מצוין, אני רק לא מרוצה מצריכת החשמל. זה אמנם זניח, אך יש לי מונה חכם עם צג בתוך הבית, ואני מנסה כל הזמן לצמצם את הצריכה.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם (נערך)

טוב, נרקומן צריכה.

דיברתי עם שלומי בנוגע ל-vemer המותקן. שמח על העדכון וגם עדכן אותי שזו תוצרת איטלקית.

כמו כן הוא סיפר שבדור ראשון של נורות לד הייתה רגישות לקוטביות ההזנה של הלד מהדרייבר הפנימי שלו שגרמה להבהובים. לא התעמקתי ולא הקשיתי כי זמנו במשורה.

לך אומר שההלוגן המחובר ישירות על קווי ההזנה עובד כנגד אומי המקצר כל פולסציה במתח וכך כנראה נמנע הריצוד.

להלן 2 רעיונות לעקיפת הבעיה:

1 - נסה לתת מתח לקו הנורות - לאחר שתחליף את ההלוגן בלד נוסף - מאספקה ממקור אחר. העזר נניח בכבל מאריך משקע כלשהו וזאת כדי לבדוק אם הסיבה היא משהו בקו הספציפי או בנורות עצמן. אם במצב זה הריצוד נעלם תוכל להפעיל בעזרת המפסקים שלך ממסר למתח רשת/מתח רשת (כלומר כזה שסליל ההפעלה שלו מיועד נניח ל-220 וולט מתח חילופין וגם המגעת שלו מתאימה למיתוג 220 וולט) שימתג לנורות מתח מהשקע שלא גורם לריצוד, ובא לציון גואל. הקנס האנרגטי הוא סליל הממסר וזה משהו קל מאד מבחינת הצריכה. רק הקפד שהממסר מיועד להפעלה ממתח פיקוד AC.

2 - אם הריצוד לא נעלם תחת הזנה אחרת תאלץ כנראה לנסות נורות אחרות, אולי נורות PL לא ירצדו ואולי רק כמה כאלה והשאר לד. יתכן וגם סוג אחר של נורות לד לא ירצד.

בקיצור, יש לך פרוייקט. אם תעביר את הדירה ארצה או שתממן לי כרטיס טיסה, נוכל להנות ביחד.

יוסי

• תוכן חדש...