Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אשמח לעזרה בהקדם. מהי הדרך הבטוחה ביותר להעברת בעלות על רכב משועבד מבנק, האם יש סיכון/צריך להירתע מקניית רכב משועבד?

תודה לעונים

פורסם

ממש אשמח אם מישהו יכול לעזור.. יש מצב שאקנה את הרכב כבר מחר.

ראיתי רכב פרטי מבחור שלקח הלוואת בלון ולקראת סופה מחפש למכור, לכן הרכב כרגע משועבד לבנק.

ראיתי שרשור או שניים ישנים למדי שמדברים על העברת זהב, האם זה הפתרון המועדף? אם כן איך הייתם ממליצים להתנהל בעת רכישה כזו על מנת להבטיח העברת בעלות חלקה, כמה זמן לוקח להוריד את השעבוד והאם יש זמן ביניים שעשוי להיות מסוכן לקונה?

פורסם

בדר"כ בקניית/מכירת רכב בין אנשים פרטיים נהוג הנוהל הבא:

1) הקונה מביא חבילת מזומנים או המחאה בנקאית על שם המוכר

2) המוכר רואה את הכסף/ההמחאה

3) הולכים ביחד לדואר ומעבירים בעלות אחרי הבעלות עברה הקונה מעביר למוכר את החבילה/המחאה ומקבל את המפתחות

העברת זהב זה אומר העברה ללא יכולת ביטול.. כלומר אתה משלם לפני שאתה מקבל את הרכב.

האם המוכר לא יכול לסגור את ההלוואה לפני המכירה ?

האם הבנק של המוכר לא מאמין שיש לו כסף?

מה גובה ההלוואה ? מה מחיר הרכב? לפעמים ההלוואה גבוהה יותר משווי הרכב

ואז מישהו צריך להשלים את ההפרש כדי שתקבל את האוטו.

לא רוצה להפחיד יותר מידי, אבל תבדוק טוב טוב ממי אתה קונה את הרכב ומה מצבו הפיננסי

פורסם

הולכים ביחד לבנק של המוכר ומסכמים עם הפקידה שלאחר העברת בעלות הכסף משתחרר לחשבון של המוכר.

לא מביאים כסף למוכר בשום מצב לפני העברת בעלות.

פורסם

Alf3 זה נשמע כמו רעיון טוב, זה אפשרי גם במקרה בו המוכר צריך את הכסף על מנת להוריד את השיעבוד? כלומר אין השפעה לכך שאני קונה רכב כשהוא עדיין משועבד וצריך לסמוך על הסרת השיעבוד לאחר העברת הבעלות?

פורסם (נערך)

זאת הסיבה שאתה הולך לבנק. הבנק זה שמשעבד את הרכב, ולפני שהשעבוד הורד המוכר לא יכול להעביר בעלות. אתה מביא את הכסף לפקידה והיא מסירה את השעבוד, אבל לא מעבירה את הכסף לחשבון של המוכר.

לאחר מכן, אתם הולכים לעשות העברת בעלות בדואר ופקידה מתקשרת אליך לשאול אם עשיתם את ההעברה. אם כן, היא מעבירה את הכסף שהשארת לה בסניף לחשבון הבנק של המוכר ובזה מסיימים.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם
אתה מביא את הכסף לפקידה והיא מסירה את השעבוד, אבל לא מעבירה את הכסף לחשבון של המוכר.

.

אשמח לשמוע איפה הפקידה שמה את הכסף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ואני אשמח לדעת מה אמורים לעשות אם פתאום מוטל שעבוד נוסף על הרכב אחרי שהוסר השעבוד לטובת הבנק.

וברצינות- השעבוד הוא הבעיה של המוכר, לא של הקונה. הקונה אמור לקבל רכב נקי לחלוטין. שהמוכר יתכבד ויפתור את הנושא טרם שהקונה מוציא שקל מכיסו. אחרת הקונה יכול למצוא את עצמו בלי רכב ובלי כסף.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תודה שי, המחשבה היתה שעם כמות ההלוואות שרצות היום בשוק הרכב כבר בטח יש דרך יותר מוסדרת לבצע רכישה שמבטיחה העברת בעלות נקייה.. בכל מקרה זה הכיוון, נמשיך לרכישה רק אם וכאשר המוכר יברר איך הוא מסיר את השיעבוד וייתן לי רכב נקי.

פורסם

הבנקאי הוא סוג של מתווך בעסקה. במצב האופטימלי, הקונה והמוכר לקוחות של אותו הבנק.

אבל גם אם לא, אתה משאיר את כסף או עדיף צ'ק בנקאי על שם המוכר אצל הבנקאי, מקבל קבלה שזה בבנק,

הבנקאי פשוט בולם את הפעולה עד שיתבצע העברת בעלות, ואם לא אז תבטל את הפועלה וקח את הצ'ק בחזרה.

פורסם
זאת הסיבה שאתה הולך לבנק. הבנק זה שמשעבד את הרכב, ולפני שהשעבוד הורד המוכר לא יכול להעביר בעלות. אתה מביא את הכסף לפקידה והיא מסירה את השעבוד, אבל לא מעבירה את הכסף לחשבון של המוכר.

לאחר מכן, אתם הולכים לעשות העברת בעלות בדואר ופקידה מתקשרת אליך לשאול אם עשיתם את ההעברה. אם כן, היא מעבירה את הכסף שהשארת לה בסניף לחשבון הבנק של המוכר ובזה מסיימים.

הבנקאי הוא סוג של מתווך בעסקה. במצב האופטימלי, הקונה והמוכר לקוחות של אותו הבנק.

אבל גם אם לא, אתה משאיר את כסף או עדיף צ'ק בנקאי על שם המוכר אצל הבנקאי, מקבל קבלה שזה בבנק,

הבנקאי פשוט בולם את הפעולה עד שיתבצע העברת בעלות, ואם לא אז תבטל את הפועלה וקח את הצ'ק בחזרה.

עם כל הכבוד, כשלא מבינים בתחום מסויים, לא מייעצים בו.

טוב יעשה פות"ש אם יתעלם משתי ההודעות הרשומות.

הבנק אינו מתווך בעסקה ולא מעניין אותו אם תקבל את הרכב שאתה קונה או לא. את הבנק מעניין רק חשבון הלקוח והאשראי שניתן בגין הרכב.

אישית - לא הייתי מכניס ראש בריא למיטה חולה - שבעל הרכב יסתדר עם הבנק שלו, ואני אקנה רכב ללא שיעבוד (במשרד הרישוי). אם אני מקבל העתק מטופס הסרת המישכון חתום על ידי הממשכן - דיינו.

אבל כסף לא הייתי נותן לפני שהרכב עובר להיות בבעלותי.

אם הבנק של בעל הרכב לא סומך עליו, למה שאני אסמוך עליו?

אין שום מקום בו הבנקאי/ת שמה את הכסף בצד וממתינה שהלקוח והקונה יחזרו לספר לה בשמחה שהם העבירו בעלות על הרכב.

שיק? הצחקת אותי. תשלם בשיק ותחכה שני ימי עסקים לפדיון מוחלט של השיק.

פות"ש יש כאן באתר הרבה שרשורים בדיוק בנושא הזה. תבצע חיפוש ותקרא אותם. יש שם תשובות לכל השאלות שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...