Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם, אבא שלי רוצה לקנות קיה פיקנטו, ומתלבטים בין הדגם עם המנוע 1.0 ידני לדגם עם 1.2 אוטומט.

מבחינת הידני זה לא מפריע לנו בכלל. ההתלבטות היחידה היא מה יותר אמין מבין שני הרכבים האלו עם כמה שפחות תקלות, והאם הידני עם המנוע 1.0 יוכל לנסוע עם רכב מלא אנשים (5) סתם כך, ואולי גם לירושלים נניח, בלי לאמץ את המנוע ולרצוח אותו?

השימוש של אבא שלי הוא נסיעות בתוך העיר בד"כ, מידי פעם גם נוסע מחוץ לעיר אבל תמיד מישורים ונסיעות קצרות של רבע שעה עשרים דקות וכו' (פ"ת-ראשל"צ וכאלה זה בערך הנסיעות הכי ארוכות שלו פעם בשבועיים נניח, כל שאר הזמן רק בתוך העיר לסידורים וכאלה), לא מדובר במשתמש כבד (משהו כמו 10אלף קילומטר בשנה+-), ומבחינת נסיעות לירושלים יוצא כמה פעמים בשנה לא מעבר.

ההתלבטות היחידה היא 3 שאלות: 1: הכי חשוב - מה יותר אמין מבין שני המנועים והרכבים בכללי? האם יש הבדל משמעותי בנושא הזה ביניהם?

2: האם האוטומט לוקח משמעותית יותר דלק ברמה שבאמת תשנה לו לאור הכמות השנתית המעטה שהוא נוסע?

3: האם לידני אין שוק במקרה של מכירה? (כמו שאמרו לו בחברות ליסינג)

תודה רבה מראש לכל מי שיוכל לתרום מזמנו ומידיעותיו!!

עריכה אחרונה על ידי שייקה1
פורסם

בספק אם ירצח את המנוע, אבל יצטרך להכיר את הנתיב הימני.

לא שלנסוע 5 אנשים בפיקנטו זה נוח.

לא חושב שיש הבדל באמינות, היחידת הינע מבית יונדאי דיי ותיקה ואמינה , עם קצת עדכונים פה ושם.

קח בחשבון שהדגם הידני לא ממש מאובזר ביחס לאוטומט (רמת גימור LX שנמכרת בעיקר/רק לליסינג באוטומט) אבל כן זוכה לקבל בלימה אוטונומית במהירות עירונית (80 קמ"ש אם אני לא טועה).

לא יודע מבחינת מכירה, אבל בטריידמוביל יושבות כמה עשרות של פיקנטו ידניות, לשיקולך.

אישית אני לא חושב שהיא משתלמת בתור ידנית, פחות מדיי אבזור ורק תא נוסעים איכותי ביחס לקטגוריה.

פורסם

שני המנועים אמינים כאשר ה1.2 לא רק חזק יותר אלא מגיע בין היתר ברמת איבןזר ex מאובזרת יותר.

2-הפיקנטו האוטומטית נחשבת לפחות חיסכונית בין רכבי המיני עקב גיר פלנטרי 4 הילוכים.

3- לאוטומט יש יותר ביקוש במקרה של הפיקנטו אנשים מודעים גם להבדלי הכוח והאיבזור.

ואם מידי פעם אתם מתכוונים לנסןע 5 אנשים ה 1.2 יהיה עדיף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה רבה לשניכם!

עד כמה זה בעייתי לנסוע עם 5 אנשים בפיקנטו? נניח על מאה קמש במישור היא תוכל לנסוע או שזה כבר יעלה אותה למאמץ וסל"ד גבוה מידי? (אבא שלי עובר מקיה פרגיו 2002 שבה איך שעולים ל90 הרכב מתחיל לרעוד כבר, ובעליות לירושלים אתה נוסע על 60-70 במקומות הקשים.. לכן חשוב לנו מאוד רכב שיוכל לסחוב בצורה נורמלית ככל הניתן, אבל מבלי להגיע למצב שהמנוע יתאמץ יותר מידי מעבר לסטנדרט שלו ויידפק בעקבות זה.. בקיצור רכב שיתנהג כמו כל רכב משפחתי רגיל לגמרי, גם אם הוא מיני. שייסע על מאה קמ"ש בלי להתאמץ מידי, וגם אם יש עליות או רכב מלא שלא נרגיש כאילו אנחנו הורגים את הרכב כי אנחנו רוצים לנסוע על 100 קמש ולא על 80... ברור שבעליות לירושלים נצטרך להוריד מהירות, זה בסדר, השאלה מה סתם כך במישור שזה השימוש העיקרי, אם לא נגיע למצב שהמנוע כ"כ יתאמץ עד שהוא יתחמם מידי או יידפק או לא יודע מה..)

עד כמה הצריכת דלק שלו גבוהה לעומת האחרים? ברמה משמעותית באמת גם למי שלא נוסע הרבה ביומיום?

ומבחינת האמינות באמת אין שום הבדל כלל ביניהם?

(לגבי האבזור, אבא שלי יהנה מאוד גם מרדיו שעובד ולוח מחוונים עם אור צבעוני וחלונות חשמליים ושלט.. בקיצור הבנתם את הנקודה, אני לא חושב שזה יפריע לו בכלל. לכן עיקר השאלות הם רק על אמינות, והאם יהיה לנו נוח מבחינת הסחיבה שלו עם רכב מלא)

שוב, תודה רבה רבה!! אשמח לכל תשובה ומידע בנושא.

פורסם

עברנו קצת זמן מאז 2002, וקיה עשו קפיצה באיכות מאז.

רוצה לקבל מושג מה זה לנסוע עם 5 אנשים בפיקנטו? קפצו לאולם תצוגה ושבו אחד ליד השני, מאמין לא יהיה נעים לעשות נסיעה כזו ארוכה עם מרפק של מישהו בתוך מרחב המחייה שלך.

אני לא ממש זוכר מתי ראיתי לאחרונה מכונית בלי רדיו, הכי גרוע זה רדיו אפטרמרקט אבל גם זה נהיה מראה נדיר כיום.

אם אתה רוצה מנוע שלא מרגיש כאילו סוחטים אותו בעליות , אז בקטגוריית המיני זו תהיה רק הספארק שיש לה 1.4 עם 100 כ"ס וגיר יעיל יותר, מעבר לכך תצטרך לעלות קטגוריה.

בכל מיקרה הפיקנטו בשיוט בכבישים מהירים תהיה על סלד גבוה גם עקב מנוע צנום נפח וגם עקב תיבת 4 הילוכים.

בנסיעות עירוניות לא תהיה בעיה.

פורסם

אם אין בעיה עם גיר ידני, רוצים רכב שסוחב בצורה נורמאלית וגם חסכוני - קנו דגם אחר כלשהו עם מנוע 1.2 ידני, שילוב שלא מוצע בפיקנטו.

פורסם (נערך)
עברנו קצת זמן מאז 2002, וקיה עשו קפיצה באיכות מאז.

רוצה לקבל מושג מה זה לנסוע עם 5 אנשים בפיקנטו? קפצו לאולם תצוגה ושבו אחד ליד השני, מאמין לא יהיה נעים לעשות נסיעה כזו ארוכה עם מרפק של מישהו בתוך מרחב המחייה שלך.

אני לא ממש זוכר מתי ראיתי לאחרונה מכונית בלי רדיו, הכי גרוע זה רדיו אפטרמרקט אבל גם זה נהיה מראה נדיר כיום.

אם אתה רוצה מנוע שלא מרגיש כאילו סוחטים אותו בעליות , אז בקטגוריית המיני זו תהיה רק הספארק שיש לה 1.4 עם 100 כ"ס וגיר יעיל יותר, מעבר לכך תצטרך לעלות קטגוריה.

בכל מיקרה הפיקנטו בשיוט בכבישים מהירים תהיה על סלד גבוה גם עקב מנוע צנום נפח וגם עקב תיבת 4 הילוכים.

בנסיעות עירוניות לא תהיה בעיה.

כן אנחנו יודעים שזה לא החוויה הכי נעימה שיש, אבל זה לא קורה תמיד, אנחנו רק רוצים לדעת שבמקרה וכן נרצה לנסוע כולנו, הרכב יעמוד בזה.

זה שהיא תהיה על סלד גבוה זה גם לא משנה לנו, השאלה אם הסלד הגבוה זה בסדר עבורה כלומר זה הנורמלי שלה, או שזה יהרוס את המנוע שלה? זה השאלה. האם נוכל לנסוע רכב מלא וזה יעמוד בזה או שזה כבד עליו מידי? (השאלה היא על מנוע 1 לעומת 1.2, דגם אחר אבא שלי לא רוצה כי הפיקנטו היא היחידה שנכנסת בתקציב שיש. מיצובישי ספיס סטאר יש גם אבל היא פחות טובה ממה שביררנו, וכל השאר עולים יותר. שברולט אבא שלי לא רוצה גם ככה שנשארנו עם הפיקנטו בלבד)

אם אין בעיה עם גיר ידני, רוצים רכב שסוחב בצורה נורמאלית וגם חסכוני - קנו דגם אחר כלשהו עם מנוע 1.2 ידני, שילוב שלא מוצע בפיקנטו.

לא אין בעיה, אבל זה הדגם היחיד שמתאים לנו...

השאלה שלנו היא בעצם כזו: האם יש הבדלים באמינות בין פיקנטו גרסת 1 ידנית, לבין גרסת 1.2 אוטומטית? לא רק המנוע, אלא הבדלים באמינות גם בדברים אחרים נניח הגיר או משהו כזה.. כל הבדל שהוא באמינות, ישנו?

ושאלה שנייה זה האם נוכל לנסוע עם פיקנטו 1 או 1.2 על 100 קמש כשהרכב מלא או שזה מידי מאמץ אותו? השאלה היא לא על עליות אלא סתם נסיעה בכביש רגיל. (גם אם נניח זה מביא אותו לסלד גבוה, אבל אם זה בסדר עבור הרכב וזה הרגיל עבורו ולא דופק אותו אז מבחינתי לא מפריע לי.. השאלה רק אם זה לא ידפוק את הרכב כי זה מאמץ אותו מידי?)

ושוב המון המון תודה!!

פורסם (נערך)

אם אתה רגיל לרכבי דיזל (ואני מניח שאלה דיזלים מודרנים, משמע טורבו דיזל) הפיקנטו תרגיש לכם חלשה, עקב פחות מומנט וחוסר בטורבו.

עוד פעם , מבחינת אמינות , מדובר בשני המקרים במנוע אטמוספרי ולא ממש חדש, השילוב בגרסה האוטומטית , 1.2 עם 4 הילוכים אוטומטית פשוטה.

השילוב הזה נמצא פה הרבה זמן (עוד מ2009) שהגיע בI10 דור ראשון, ועקב זה שהפיקנטו היא אחד הרכבים הכי נמכרים במדינה כבר כמה שנים אמורה לענות לך על שאלת האמינות שלו.

לנסיעה בעליות עם 5 אנשים ,לדעתי רק את ה1.2.

הייתה לי i10 2011 1.2 אוטומטית, הייתי נוסע איתה בעליות של ים המלח עם בגאז מלא ציוד ולפעמים גם במושבים האחוריים והיא סחבה מצוין, ורק צריכת הדלק הייתה גבוהה ביחס למיני.

הליטר הידנית גם ככה לא העסקה הכי משתלמת לדעתי ביחס למיני ידנית.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
אם אתה רגיל לרכבי דיזל (ואני מניח שאלה דיזלים מודרנים, משמע טורבו דיזל) הפיקנטו תרגיש לכם חלשה, עקב פחות מומנט וחוסר בטורבו.

קיה פרג'יו זה וואן מסחרי כמו מיצובישי L300 או יונדאי H100, עם מנוע דיזל אטמוספרי 2.6 ליטר ו 83 כ"ס, מומנט 17.5 קג"מ על רכב עם משקל מורשה 3400 קילו. מהירות מירבית שלו כשהיה חדש הייתה 115-120 קמ"ש.

ליד זה קיה פיקנטו 1.0 תרגיש זריזה מאוד. הוואנים האלו היו איטיים מאוד גם כשהיו חדשים.

לא מבין אגב מדוע פיקנטו זה הרכב היחדי שמתאים לכם. יש כמה מכוניות סופר מיני ידניות עם מנוע 1.2, יותר מרווחות ועם ביצועים טובים יותר.

אם זה רק קיה פיקנט והפרש במחיר בין הדגם הידני 1.0 ל אוטומטי 1.2 לא מהווה בעיה אז הייתי קונה את ה 1.2 האוטומטית המאובזרת.

כל רכב מודרני יכול לעלות בכל עליה שיש בארץ ולהתמיד ב 100 קמ"ש במישורבעומס מלא, רק ש פיקנטו 1.2 תעשה את זה יותר טוב, יותר נינוח ועם פחות מאמץ.

פורסם

אני לא בטוח אם הנושא מספיק הודגש בשרשור:

5 אנשים ברכב מיני כמו פיקנטו זה מאוד מאוד מאוד צפוף, ומאוד מאוד מאוד לא נעים בנסיעות ארוכות, למרות שזה כנראה פיזית אפשרי. במדינות עולם שלישי נכנסים גם הרבה יותר אנשים, אבל זה מאוד לא מומלץ.

סחיבת המנוע היא הבעיה האחרונה בנסיעה כזאת. גם תא המטען קטנטן.

זה לא רכב שמתאים לנסיעות של משפחה בת חמש נפשות!

גם בהרבה מכוניות משפחתיות זה צפוף, כבר תלוי בדגם ובאנשים.

פורסם

פות"ש, למה החלטת שפיקנטו זו האפשרות היחידה? אם תפרט מה התקציב, יכול (מאוד) להיות שתוכל לקבל רעיונות לרכבים שיהיו הרבה יותר מוצלחים ל-5 נוסעים, בטח בעליות, ועדיין אמינים וחסכוניים יחסית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...