Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

גידול carolina reaper יש המלצות?


system_x
שימו לב! השרשור הזה בן 186 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

עניין אותי, אז קראתי..

מתוך ויקיפדיה :

" הקפסיאיצין נקשר לקולטני כאב בלשון ובלוע המשויכים בדרך כלל לזיהוי חום"

 

כלומר, המסקנה שלי - מי שאוכל את רמות החריפות הזאת הוא בעצם מזוכיסט ..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

חולק עליך.

להבנרו למשל יש המון טעם טוב.

את החריפות אפשר להוריד ע"י כבישה עם שמן או בישול, ואז מתקבל טעם נהדר. אפשר גם לעשות פלפל מסוכר שזה משאיר אותו עם הטעם בלבד.

אני פחות אוהב חריף ששורף את הפה והרבה יותר את הטעם עם חריפות מתונה.

הבנרו וחלפיניו הם האהובים עליי.

פחות מתחבר לריפרים, וייפר פפר וכל אלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב, מתחת לחריפות גם לריפר יש טעם נפלא.

 

כל הפלפלים הסופר-חריפים הוא קרובי משפחה של ההבנרו, וטעמם דומה לשלו. וברובם, כמו עם ההבנרו, יש כמה שניות בין הביס לבין הבעירה שבהן ניתן להעריך את הטעם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במיוחד הבנרו שוקולד!

יש גם הבנרו סתמיים, לפחות אצלי, סתם שורפים וזהו.

תכל׳ס, בשימוש היומיומי אני שומר את הגרעינים בצד לזריעה הבאה,

ואוכל רק את ה״בשר״. הבדל גדול במידת החריפות, ומרגישים את הטעם.

ערבוב של הבנרו וחלפיניו זה בכלל מעדן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוצאת הגרעינים ו/או הנימים הלבנים מתוך פלפל היא שיטה טובה להוציא ממנו 80-90% מהחריפות שלו. אחרי טיפול כזה חלפיניו יהיה כמו גמבה.

 

אבל יש יוצאים מן הכלל: הפלפלים האסיאתים הקטנים, וכל הסופר-חריפים שבהם החריפות מפוזרת בכל הפלפל כך שגם הוצאת הגרעינים (שסביבתם לעתים טובלת בקפסאיצין נוזלי שנאגר בתוך הפלפל) לא די בה כדי למנוע את הבעירה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
הוצאת הגרעינים ו/או הנימים הלבנים מתוך פלפל היא שיטה טובה להוציא ממנו 80-90% מהחריפות שלו. אחרי טיפול כזה חלפיניו יהיה כמו גמבה.

 

אבל יש יוצאים מן הכלל: הפלפלים האסיאתים הקטנים, וכל הסופר-חריפים שבהם החריפות מפוזרת בכל הפלפל כך שגם הוצאת הגרעינים (שסביבתם לעתים טובלת בקפסאיצין נוזלי שנאגר בתוך הפלפל) לא די בה כדי למנוע את הבעירה.

 

לא מדוייק: הוצאת הנימים תוריד את החריפות, אבל בזרעים עצמם יש 0% קאפסיצין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"הנימים" "החומר הלבן" נקרא פלצנטה ובו מיוצר החריף (הקפסיאצין).

בפלפלים סוםר חריפים כל/רוב הדופן הפנימית של הפלפל מכוסה בפלצנטה ולא ממש ניתן להסיר אותה.

 

אפשר לראות באחת התמונות שהעלתי בעבר

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל בין זה ובין לאמר שאם מסירים אותם זה מסיר את החריפות...

לא ממש משמעותי

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היות ו"משמעותי" זה סובייקטיבי, אני די מסכים עם חן. כלומר למי שלא רגיל מאוד לחריפות של פלפלים מאוד חריפים כן תהיה משמעות להסרת הגרעינים, בטח שבפלפלים שגם כך לא מאוד חריפים (חלפניו למשל).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל פלפל שהוא עד להבנרו - הוצאת את הפלצנטה והגרעינים, הוא כמעט ולא יהיה חריף כלל.

 

הפלפל האסיאתי הקטן (Bird's Eye) והפלפלים הסופר חריפים כולם פלצנטה ולכן זה לא באמת אפשרי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גדלים מיום ליום.

יש עוד 5 בנפרד שנשתלואחרי ניבוט.

עוד כ 5 בשלב ניבוט.

כנראה איאלץ לשתול ולחלק, נהיה קיצוני העסק.

אשאיר לי איזה 4.1515503266632.jpg

 

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלה רק הפסיגים, עוד לא העלים ה״אמיתיים״. סבלנות :-)

בנוגע לחלוקה מחדש: יותר קל וזהיר לחכות שיגדלו מספר נבטים באותו עציץ,

ולאחר מכן לחתוך עם מספריים את הנבטים הפחות מוצלחים, כך שיישאר רק הנבט החזק ביותר.

 

הרבה יותר בטוח מאשר לחלק ולהעביר נבטים למקום אחר, יש צמחים שמאוד רגישים להפרעה הכי קטנה בשורשים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה, מפנים!

 

האמת שהכמות זרעים שהגיעה מאוד מכובדת, מעבר לציפיה לפלפלים ההתעסקות בזה דיי חביבה.

 

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חן.ג

 

כל מה שרשמת לא נכון בכלל

גידלתי בעצמי מעל 45 זנים, מטבסקו וחלפינן ועד לריפר והרבה ממה שבינהם.

עשיתי וניסיתי את הדברים האלו אין ספור פעמים.

גוף הפלפל חריף ןמכיל חריף, הגרעינים לא חריפים הם רק נושאים את החריף שהגיע אל המעטפת שלהם בזמן שהפלפל גדל.

ששולחים פלפל (כל פלפל) לבדיקת סקוביל, הדרישה היא לקבל חלק מהגוף של הפלפל ללא הפלצנטה והגרעינים.

 

 

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...