Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

גידול carolina reaper יש המלצות?


system_x
שימו לב! השרשור הזה בן 184 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ניסיתי לברר באיזה קבוצה בפייס מה זה יכול להיות ונזרקו שם כמה אופציות מה שלא ממש עוזר.

 

מצד שני גם נתנו שם מקור אמין לקרולינה.

 

נותר לחכות ולראות מה יצא.

 

אגב עשיתי ניסוי, עציץ אחד בבית, אחד בחוץ, זה שהיה בבית אחרי פריחה הפרחים נשברו ולא יצאו פלפלים, העציץ שבחוץ תפס עובי מטורף ורק הוא כרגע עם פלפלים.

 

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 5 חודשים מאוחר יותר...

טוב אז הקרולינה לא הייתה קרולינה כפי שהבנתם.

 

אחרי האכזבה לקחתי פלפל הבנרו מחבר ושתלתי את הזרעים שלו.

 

עד כה זה מה שיצא, לדעתי מעט נתקע בגלל הקור.

 

גם מחכה שלחבר יצא קרולינה אמיתי לקחת ממנו זרעים.IMG_20181123_140639.jpegIMG_20181123_140633.jpeg

 

Sent from my MI 8 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשלושה חודשים קניתי זרעים של פלפלים בהום דיפו ובשביל הספורט החלטתי לגדל. כל זרע שזרעתי הפך לשתיל והייתי צריך למסור אותם. יש לי עוד 2 שתילים שבנתיים ממתינים למסירה כי פשוט לא מצאתי הרבה אנשים שמעוניינים בפלפלים חריפים.

את שאריות פולי הקפה הטחון שלי ממכונת האספרסו אני שם כחומר דישון לעציץ. ז"א אין כימיכלים כלל בגידול העציץ. התוצאות לפניכם:

 

 

IMG_2254.jpg

Time is the only thing standing between me and the throne

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם הקפה או בלי הקפה היתה אותה תוצאה.

קפה זה לא דישון, הוא לא עבר פירוק (קומפוסטיה)

אפילו רק יכול להזיק.

 

למה שיהיו "כימיקלים" בכלי גידול אם לא ריססת בכימיקלים?

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא מתפרק, זה נרקב אם כבר.

פירוק חומר אורגני שיהיה זמין אורגניזמים אחרים מתרחש רק בתהליך של קומפוסטיה (כמו קומפוסט) או פירוק עי אורגניזם אחר (פרוקי רגליים וכו')

 

אתה מכניס לעציץ חומר שאתה לא יודע מה ההשלכות שלו ואין לך דרך לבקר על מה שהוא מפריש לקרקע.

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קפה משומש הפך לאיזה ״מוצר קסם״ בשלל אתרי ״עשה-זאת-בעצמך״ עם סרטונים ״מגניבים״

על ״אלף שימושים ל->״.

סתם לדוגמה, נטען בין השאר שהוא דוחה שבלולים,

ועל זה יאמרו שבלולי הגינה אצלי: ״קרעת אותי מצחוק״.

 

בגדול זה חומר נהדר להוסיף לערימת הקומפוסט גם בגלל תכולת החנקן הגבוהה שלו אבל בעיקר

בגלל שהוא חתוך לחתיכות קטנות (בכל זאת, טחון לאבקה) - מה שמוביל לקימפוסט מהיר.

 

ספציפית אצלי בגינה שיחי הפלפלים הגיבו יפה גם ל-20-20-20 וגם לקומפוסט,

שמורכב מעלים, שאריות של ירקות, קפה ולא מעט נייר/עץ שעברו תהליך איטי וארוך של פירוק

באדיבות פרוקי רגליים למיניהם ובקטריות.

 

מי שרוצה להוסיף דשן בטוח ובקלות, יתכבד ויקנה דשן אורגני / אנאורגני מוכן מראש,

ויקפיד בזהירות על המינון. מי שרוצה להקים ערימת קומפוסט (קל ופשוט, אגב)

בסך הכול צריך להקציב מקום וסבלנות, הרבה סבלנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קפה משומש (וגם לפני השימוש) נחשב כדשן עתיר אשלגן. אשלגן בחומר אורגני, יחסית לחומרי הזנה אחרים שנמצאים בחומר אורגני, הופך למינרלי מהר יחסית (מינרלי = זמין לצמח). מדובר על שבועות. דווקא מחומרים עתירי חנקן הייתי נזהר. במיוחד בקיץ ובמיוחד בפלפל. זה יכול לגרום לצימוח ווגטטיבי, עלוותי מואץ ולפגיעה בפוטנציאל יבול.

ו2 הערות אגב לגבי ה20-20-20: זה דשן שבפלפל מומלץ להשתמש בו בשבועיים - חודש הראשונים שלאחר שתילה. אח"כ לעבור להרכב עם פחות זרחן. הצריכה של הגידול לא מתאימה ליחסים שבין יסודות ההזנה בדשן הזה. עדיף לעבור לקומפוסט או לדשן נוזלי 5-3-8 או מוצק 17-10-27 (אני לא יודע אם יש כאלה באריזות לשימוש ביתי).

הערה נוספת, 20-20 זה דשן שמקור החנקן הוא אוריאה. באדמת שתילה מלאכותית, אוורירית מאוד, בקיץ, יכולה להגרם הרעלת אמוניה. (כשהאוריאה הופכת לאמון, אם המעבר אינטנסיבי כמו בטמפ' חמות וpH בסיסי - נוצרת אמוניה). עכשיו יבוא המשתמש הממוצע ויגיד "אני כבר 20 שנה עובד ככה ולא קורה כלום". יכול להיות. אבל זו תגובה שתמיד יכולה להתרחש בדיוק כמו ש20 שנה תנהג בלי חגורת בטיחות ולא יקרה כלום. הדשן הזה מתאים יותר לדישון בגידול בקרקע.

 

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אחרי כל מה שכתבתם אמרתי תודה שלא שמתי שום דשן.

 

יש משהו מומלץ לקניה?

 

לאור הקור בחוץ שוקל אולי להכניס אותו לבית אבל אז בכלל לא יהיה להם שמש.

 

Sent from my MI 8 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוסמוקוט.

 

הכי מומלץ מניסיוני.

שחרור איטי, תמיד ישנה הזנה, אין כמעת סכנה של עודף דישון.

 

תמיד עבד לי טוב יותר איתו הרבה יותר טוב מהדשנים הכי נחשבים ויקרים שיש ובטח מאלו ה"אורגניים"

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...