Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אשמח להפנות שאלה לפורום:

רכבי הנ"ל הינו בן שנה, עלה על הכביש באוקטובר 2016. סה"כ 17,000 ק"מ.

לפני כחודש הוחלפה מערכת הבלמים בכללותה ברכב, כולל דיסקים קדמיים ואחוריים, צלחות בילום ורפידות.

סה"כ עלות הטיפול - 2500 ש"ח.

אציין שהרכב מטופל במוסך מרכזי ומורשה כמובן.

כמו כן השימוש ברכב הינו שימוש הגיוני ואחראי, הנני נהג מנוסה בעל שנות ותק רבות. זו הפעם הראשונה שברשותי רכב מסוג טויוטה, ואני מאוכזב מן העובדה שהיה צורך בהחלפת מערכת הבלמים ברכב בן שנה.

מישהו מחברי הפורום מכיר את הבעיה? כל כמה זמן מקובל להחליף מערכת בלמים ברכב טויוטה קורולה?

לכל תגובה אשמח.

תודה,

אופיר

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מקובל. תלוי בתוואי נסיעה ובסגנון.

בכל מקרה, זה באמת לא נפוץ להחליף 4 דיסקים ו-4 רפידות אחרי 17,000 ק"מ.

לצערנו - כרגע כל טענה תהיה בגדר ספוקלציה.

להבא, אם משהו נראה לך חשוד, תבקש חוות דעת שנייה או לחילופין תצלם ותתעד.

אי אפשר לדעת מה היה עובי הרפידות או מצב בדיסקים.

אכן, נשמע חשוד.

פורסם

במוסכים מורשי יבואן הם לא עושים חריטה לצלחות בלימה או "פאזה" לפידות . הכי משתלם למוסך להחליף סט צלחות.

רואים שיש קאנט על הצלחות ומודיעים ללקוח שיש להחליף גם רפידות וגם צלחות ( אפילו בלי להוריד את הגלגלים ולמדוד עובי הצלחות ). נתקלתי בזה גם ברכבי, זה עצבן אותי מאוד ( במיוחד זה שהודיעו לי שצריך להחליף צלחות בלי למדוד אותן ). אצלי זה קרה אחרי 30 אלף קילומטרים, ורק בלמים קדמיים. התשובות שקיבלתי נשמעו כמו "לא ידענו שאתה מבין בזה" ( מין שיטת המצליח ). הבטיחו לי שבפעם הבאה שצריך להחליף בלמים, הם יראו מה אפשר לעשות במקום אוטומטית להחליף את הכל. ואם לא - אגש למוסך פרטי שכן שולח צלחות לחריטה ( כמובן, אם זה אפשרי מבחינה בטיחותית ).

במצב נורמאלי, על סט צלחות יוצא שני סטים של רפידות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

17,000 ק"מ באמת נשמע נמוך..

אצלי קורולה 2015 , אחרי 30,000 ק"מ.

הרפידות הקדמיות ירדו מ 12מ"מ ל 3 מ"מ.

הרפידות האחוריות ירדו מ 10 מ"מ ל4 מ"מ.

בכל הצלחות רואים מדרגה, ובטיפול 30,000 המוסך רצה להחליף לי את הכל במחיר דומה.

כנראה שיש משהו לא איכותי בצלחות וברפידות המקוריות.

פורסם

אין שום דבר חריג בהחלפת רפידות אחרי 30 אלף קילומטרים, במיוחד בשנים האחרונות, כאשר יש איסור להשתמש בחומרים שונים ( אסבסט ) מטעמי איכות הסביבה. 17 אלף זה באמת מוזר. יכול להיות ש 90% מהנסיעות שלכם בעיר?

בקשר לצלחות בלימה, זאת הפעם הראשונה שאני נתקל בגישה הזאת של "רק החלפה ", והיו לי לא מעט רכבים מסוגים שונים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
גם מורשי יבואן שולחים לחריטה ( את שלך אחרי שדחפו לך חדשות ) ...
אני מתאר לעצמי. אבל קיבלתי הנחה יפה וגם הבטחה להנחה בטיפול הבא, מה שקיזז בצורה משמעותית את ההפרש בין מחיר החריטה למחיר צלחות חדשות.

פורסם
גם מורשי יבואן שולחים לחריטה ( את שלך אחרי שדחפו לך חדשות ) ...

יש במוכים הוגנים סידור יותר הגיוני:

את שלך שולחים לחריטה ומרכבים לך דיסקים חרוטים של מישהו אחר מהמלאי במחיר של חריטה בלבד, כדי לחסוך זמן.

פורסם

לא קיבלתי הצעה לצלחות חרוטות במחיר של חריטה, רק צלחות חדשות ב 550₪ לפני מע"מ.

פורסם

אני רק אומר שזה לא default בכל המוסכים המורשים.

אצלי הרבה פעמים חרטו דיסקים ולא החליפו אוטומטית לחדשים.

פורסם

אתה מדבר על מוסכי טויוטה?

כי רק אצלם נתקלתי בהתעקשות על החלפה.

פורסם

צלחות ורפידות לא באחריות ( בדיוק כמו צמיגים ) כי אלה רכיבים מתבלים. אף אחד לא נותן פיצוי על צלחות ורפידות שחוקות.

פורסם
אתה מדבר על מוסכי טויוטה?

כי רק אצלם נתקלתי בהתעקשות על החלפה.

לא ביקרתי עד היום באף מוסך טויוטה...

• תוכן חדש...