Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני קיבלתי הצעה רק להחלפת צלחות במוסך מורשה יבואן טויוטה.

לא בדקו עובי צלחת ולא הציעו חריטה.

סרבתי יפה ולא התעקשו.

המצב שלי היה טיפה שונה.. מקדימה החלפתי רק רפידות חודש לפני הטיפול.

המוסך טען שהרפידות לא מקוריות וצריך להחליף אותם וגם את הצלחות.

על האחוריות הם הכניסו הערה בקבלה להגיע עוד 4,000 ק"מ ... למרות ש4 מ"מ צפוי להחזיק לפחות 20,000 ק"מ

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צלחות ורפידות לא באחריות ( בדיוק כמו צמיגים ) כי אלה רכיבים מתבלים. אף אחד לא נותן פיצוי על צלחות ורפידות שחוקות.

בדיוק זו התגובה שקיבלנו.

איך אפשר לאכוף את זה? למי אפשר לפנות?

אם היינו יכולים לקבל מידע יותר מספרי לגבי התופעה זה היה מאוד עוזר....

פורסם
אין שום דבר חריג בהחלפת רפידות אחרי 30 אלף קילומטרים, במיוחד בשנים האחרונות, כאשר יש איסור להשתמש בחומרים שונים ( אסבסט ) מטעמי איכות הסביבה. 17 אלף זה באמת מוזר. יכול להיות ש 90% מהנסיעות שלכם בעיר?

בקשר לצלחות בלימה, זאת הפעם הראשונה שאני נתקל בגישה הזאת של "רק החלפה ", והיו לי לא מעט רכבים מסוגים שונים.

הי, תודה על התשובה.

הנסיעה היא דווקא בין עירונית, אין כמעט נסיעות עירוניות כלל....

פורסם (נערך)

בוקי,

כאשר היה לי סיטרואן ג'מפי, דבר כזה לא היה יכול לעבור, כי רק צלחות קדמיות עלו 1200₪ לפני מע"מ.

כאן בטויוטה מחיר הצלחות הרבה יותר נמוך, וברור שצלחות חדשות עדיפות על חרוטות. לכן ההפרש של 300-350₪ על כל 30 אלף קילומטרים לא נשמע רציני ( למי שנוסע קילומטראז' שנתי ממוצע ).

לפותח השרשור - להבא, כאשר תגיע למוסך ויודיעו לך שצריך שוב להחליף מערכת בלמים כולה בקילומטראז' לא הגיוני, תתעקש שימדדו את הצלחות וימצאו פתרונות פחות יקרים מבחינתך, כי לא סביר שצריך להחליף גם מקדימה וגם מאחורה ( במיוחד מאחורה ! ) את הכל אחרי 17 אלף קילומטרים. הייתי מחליף מוסך כבר בטיפול הבא - יש באיזור שלך מוסך מורשה טויוטה נוסף? לידיעתך, זכותך לטפל ברכב בכל מוסך מורשה משרד התחבורה לפי הוראות היצרן, בלי לאבד אחריות על הרכב. אתה יכול גם לפצל, טיפול שגרתי במוסך היבואן, בלמים במוסך רגיל ( פחות חמדן ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מחפש מידע באינטרנט לגבי סטטיסטיקות, ומצאתי כתבה ישנה על בעיות בלמים בטויוטה קורולה (משנת 2004).

האם ידוע למישהו אם בטויוטה ביצעו תיקון לבעיות במעבר לדגמים החדשים?

מצ"ב קישור לכתבה

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2911547,00.html

פורסם (נערך)

אין שום קשר בין הכתבה משנת 2004 אשר מדברת על שחיקה יחסית מהירה של הבלמים בדגמי קורולה מסויימים לעובדה שאצלך ברכב הוחלפו רפידות+צלחות לאחר 17K. חבל לך לבזבז את זמנך בחיפוש מקרים דומים באינטרנט.

בפעם הבאה תבקש שימדדו את עובי הצלחות והרפידות לפני ההחלפה ותשווה את המידות למידת המינימום המותרת לפי הנחיות הייצרן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, איך אזרח מן השורה, שלא מחזיק באוטודאטא יכול לדעת, מה המינימום המותר לחריטה של צלחות לפי הוראות היצרן ומה המינימום של עובי הרפידות?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בקורולה הצלחתי לראות על הצלחת שחרוט עליה (על ההיקף החיצוני) עובי מקורי 10 מ"מ ומינימום 8 מ"מ

בקדמיות לא הצלחתי לראות את חריטה - אבל מדידה של העובי המקורי יצא 26 מ"מ , כנראה המינימום 23-24 מ"מ

רפידות כולם מדברים על 1-2 מ"מ למינימום - לא ראיתי משהו רישמי

פורסם (נערך)
מרק, איך אזרח מן השורה, שלא מחזיק באוטודאטא יכול לדעת, מה המינימום המותר לחריטה של צלחות לפי הוראות היצרן ומה המינימום של עובי הרפידות?

מבררים עם השירות הטכני של הייבואן או המכונאי.

הכי טוב לשאול בפורום :wink:

רפידות ברוב הרכבים הפרטים והדגמים המינימום המותר הוא 2 מילימטר ולכן אין צורך בנתוני ייצרן.

אני לימדתי את החברים שלי לבקש את כול החלקים שמחליפים בטיפול להשאיר בקרטון בתא המטען במידה והם מטפלים במוסך שהם לא סומכים על היושר שלו.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
בוקי,

כאשר היה לי סיטרואן ג'מפי, דבר כזה לא היה יכול לעבור, כי רק צלחות קדמיות עלו 1200₪ לפני מע"מ.

כאן בטויוטה מחיר הצלחות הרבה יותר נמוך, וברור שצלחות חדשות עדיפות על חרוטות. לכן ההפרש של 300-350₪ על כל 30 אלף קילומטרים לא נשמע רציני ( למי שנוסע קילומטראז' שנתי ממוצע ).

לפותח השרשור - להבא, כאשר תגיע למוסך ויודיעו לך שצריך שוב להחליף מערכת בלמים כולה בקילומטראז' לא הגיוני, תתעקש שימדדו את הצלחות וימצאו פתרונות פחות יקרים מבחינתך, כי לא סביר שצריך להחליף גם מקדימה וגם מאחורה ( במיוחד מאחורה ! ) את הכל אחרי 17 אלף קילומטרים. הייתי מחליף מוסך כבר בטיפול הבא - יש באיזור שלך מוסך מורשה טויוטה נוסף? לידיעתך, זכותך לטפל ברכב בכל מוסך מורשה משרד התחבורה לפי הוראות היצרן, בלי לאבד אחריות על הרכב. אתה יכול גם לפצל, טיפול שגרתי במוסך היבואן, בלמים במוסך רגיל ( פחות חמדן ).

הגמפי רכב גדול בהרבה מהורסו ויש לו דיסקים גדולים בהרבה,מכאן ההפרש.

תשווה לעלות הדיסקים של האייוס של טויוטה.

פורסם

ברור לי, לא דיברתי על ההשוואה בין מחירי הצלחות בשני הדגמים אלא על מצב בו ההפרש בין חריטה להחלפה לסט חדש עומד על 1000₪- כאן יותר קשה לבלוע את הצפרדע מאשר את ההפרש של 300₪.

פורסם

Sorry to send in English because I am out of Israel. The new materials even without asbestos last much more than 17000 km. For exemple my BMW 330d x-drive has already 77000 km done and the internal check (computer control) indicates that I have to change the braking system before 60000 km for the front wheels and 40000km for the rear wheels. 17000 km ssems extraordinary if you drive smoothly.

פורסם

אני חושד שבישראל אנחנו מקבלים רפידות טורקיות עם הטויוטה קורולה ולכן הן נגמרות מהר.

בפורום בארה"ב הם מדווחים על טויוטה קורולה שלא מורכבת בטורקיה והברקסים מחזיקים כמויות מטורפות של מיילים..

בדומה לדיווח של ה BMW של משה.

• תוכן חדש...