Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למאגר הידע הקוסמי..

אנחנו בהתארגנות ראשונה לבנייה צמודת קרקע . נחשפתי לשיטות הבנייה שבכותרת שבהן מכניסים בטון למבוך התחום משני צדדיו בלוחות קלקר. הלוחות נשארים חלק מהשלד.

הבעייה היא שהחומר שנגיש במרשתת הוא בעיקרו חומר מכירתי של נציגי השיטה... אשמח מאוד לקבל התייחסות אובייקטיבית לגבי היתרונות והחסרונות של שיטה זאת לעומת הקונבנציונלית.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

בנינו בשיטה ESB של קלקר עין כרמל שזה לדעתי אותה גברת בשינוי שם.

מבחינה טרמית תענוג.

הבניה יצאה טיפה יותר יקר מקונבציונאלי, לא כולם יודעים לבנות בשיטה הזו.

לפחות ללפני 3 שנים.

חיצונית אתה לא רואה דבר שמלמד שהקיר הוא אחר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שלום לחברי הפורום, שכבר הוכח בעבר שידם בכל ויד כל בם.

אני בעל מגרש לבניה עצמית, וכרגע בשלבי תכנון עם האדריכל.

נחשפתי לפני כשנה לצורת בניה בשם ICF - insulated concrete forms

שעל פניו מציגה יתרונות על פני הבניה הקונבנציונלית (בידוד תרמי, מהירות בניה, ובניה מדויקת יותר הם היתרונות הבולטים)

האמת שמרוב שהכל מוצג באור וורוד, אני לא מצליח למצוא את הצד השלילי של שיטה זו. מצאתי ברשת השוואה באתר אמריקאי, אבל ההשוואה מבוצעת מול בנית בית עץ.

בארץ יש כמה שחקניות, בניהן: Nudura, ESB, בית תרמי. יצרתי קשר עם כמה מהם, ואפילו הגעתי לאתר בניה לראות בית בהליכים.

עדיין הרושם שלי טוב מאוד, אם כי לא קיבלתי תשובות ברורות לכל השאלות שלי מנציג המכירות.

למיטב הבנתי צורת הבניה משווקת בארץ כ25 שנה, אך ללא הצלחה ממשית לחדור לשוק. אחוז הבתים הנבנים בשיטה זו נמוך מאוד.

אני נוטה להאמין שזו פשוט תופעת העדר הארצישראלי שמפחד לזוז מאיזור הנוחות שלו. אבל אולי אני מסונוור ויש דברים שאינני רואה, או שאני בוחר להתעלם מהם.

אשמח לשמוע מחברי הפורום שיש להם התנסות כלשהי עם בתים כאלה, או מכירים מקרוב מישהו שיש לו תובנות ארוכות טווח לגבי שיטה זו.

אם יש פה חברים שממש בנו את ביתם בשיטה זו, אשמח לשמוע על תהליך הבניה ועל החוויה האישית מהחברה שבנתה לכם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני לא רואה ממש מצליח לראות מה ההבדל בין השיטה הזו לשיטה הקונבנציונאלית.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

ישה, זכיתי שאתה בעל בית כזה. אני מניח שהיית מעורב מאוד בתהליך הבניה ותוכל לענות על כל השאלות החופרות שלי.

בעיקרון לכל השאלות האלה כבר יש לי תשובות, אבל נראה לי שיש הבדלים בהמלצות ובביצוע בין המבצעים השונים בארץ ובעולם.

איזה גימור ביצעת על הקירות החיצוניים? אני מעוניין לבצע שליכט צבעוני, נציג המכירות אמר שניתן ליישם ישירות על הקלקר. נראה לי מוזר. מפחד בעיקר שלא יחזיק לאורך זמן.

ואיזה גימור על הקירות הפנימיים?

מה אתה עושה בכל פעם שאתה מעוניין לתלות משהו כבד על הקיר?

האם בנו אצלך בשיטה זו רק את המטעפת החיצונית? אם כן, האם יש עמודים בחלל הבית? בבית שבו ביקרתי, היה עמוד אחד בודד בעל שטח חתך נמוך מאוד, והוא גם לא היה קרוב אפילו לאמצע הבית, משהו שנראה לי ממש מוזר בהתחשב שהבית הזה מעוצב כמלבן.

האם באמת הבית נבנה מהר יותר בהשוואה לשכניך שהתחילו לבנות באותו זמן איתך?

למעוניינים, סדרת סרטוני הדרכה מתורגמים לעברית של נודורה, שלב אחר שלב לבניית בית פרטי בשיטה שלהם:

רק שאלו סרטונים אמריקאים ולדעתי לא כל מה שמוצג שם ניתן/מומלץ לבצע בארץ.

ג'ונסון, במקום בלוקים כל הקיר עשוי בטון שמצופה בקלקר בעובי של כחמישה ס"מ משני הצדדים. אז אתה בעצם גר בתוך צידנית.

בגלל שהתבניות מוכנות מראש ומשולבות אחת בשניה הקירות ישרים מאוד, מקבילות ונציבות כמעט מושלמות. לפני יציקת הבטון מחברים לקירות ג'יג לכיוון הניצבות של הקירות לרצפה, כדי לבצע תיקון לסטייה שתיגרם ממשקל הבטון בזמן היציקה. שזה מונע את אחד הדברים השנואים עלי במבנים, לראות שבצד אחד של החדר חתכו חצי מרצפה, ולראות שלאורך הקיר חותכים מרצפות קטנות יותר ויותר עד שבקצה השני אין מרצפה בכלל. או שמצמידים ארון לקיר ורואים איך בחלק התחתון אין מרווח בינו לבין הקיר ולאורך הקיר המרחק בניהם גודל עד שלמעלה יש מקום לתלות מדף בין הארון לקיר.

כמו שאני רואה את זה, שיטב הבניה המקובלת כיום היא עקומה לפי הגדרה.

בנוסף, טוענים לבניה מהירה יותר. לא יודע כמה זה באמת נכון.

פורסם

כל השיטות טובות אם עובדים עם בעלי מקצוע שמנוסים בשיטה.

מכיוון שהשיטה הזו לא נפוצה בארץ אם תבחר בה המשמעות היא שיהיו מעט אנשי מקצוע שתוכל לעבוד איתם.

הכוונה בעיקר לאדריכל וקבלן שלד.

אל תעבוד עם אדריכל שלא מנוסה בשיטה, שלא יתגלחו על הזקן שלך כי יהיו טעויות.

לגבי קונסטרקטור - גם כאן עדיף מישהו שמכיר את השיטה אבל בדרך כלל מי שלא מכיר לא ירצה לתכנן את השלד.

לגבי שליכט על הקלקר, זה לא נשמע טוב בכלל.

בדרך כלל מבצעים טיח עם רשת על הקלקר ועל הטיח תוכל כמובן ליישם את השליכט.

לגבי מהירות הביצוע, זה זניח כי הזמן של השלד יחסית לכלל הפרוייקט הוא לא מאוד גדול.

פורסם (נערך)

ספציפית נודורה אמרו לי שאין שום בעיה להביא כל תכנית אדריכלית שארצה והם ימירו אותה שתתאים לתכנית שלהם בתמורה לסכום של 1500 שקלים לזכרוני.

קונסטרוקטור להבנתי יש מישהו שלהם.

מבחינת ביצוע הם אמרו לי שאני יכול לבחור כמה אני רוצה שהם יהיו מעורבים. ונראה לי הכי הגיוני להשתמש בהם רק עבור השלד שלהם.

הטיח עם הרשת זה אחד מהפתרונות שלהם,

האם גבס עמיד למים נשמע גם כמו פיתרון הגיוני עבור החוץ?

אציין שלנודורה יש בתוך הקלקר פס פלסטיק כל מידה מסוימת, ונועד לקלוט ברגים ישירות. כהכנה לחיפויים, ללוחות גבס ולקירות גבס, אולי גם לאחרים יש את זה.

עריכה אחרונה על ידי matansab

פורסם

לגבי ההמרה ב- 1500 ש"ח. תזהר מזה. זה המרה בשקל תשעים ואחר כך תהיה בעיה של אחריות.

מי יהיה אחראי שתהיה טעות (ותמיד יש) האדריכל או החברה שעשתה המרה ?

אתה מוזמן לנחש מה כל אחד יגיד על השני...

לגבי חיפוי קשיח מבחוץ, לדעתי זה עדיף בכל פרמטר על פני טיח על רשת. יש גבס עמיד מים ויש לוחות צמנט.

לא כדאי להסתמך על הפלסטיק שהכינו בקלקר.

או שמדביקים את הלוחות עם דבק או שמחברים חיבור יבש (ברגים) לשלד פח שבונים.

פורסם

תשובה מפורטת בערב

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני דווקא לא רואה איך זה הופך להיות כזה בעייתי. הדבר היחיד שעלול כביכול להשתנות זה עובי הקיר, וגם זה לא בטוח.

בעיקרון אני שאלתי ראשון אם יש אדריכלים שלהם, ואמרו לי שאין שום בעיה ליישם את השיטה בכל תכנית.

הפלסטיק שבקלקר מגיע עד ליציקת הבטון ודווקא נדמה שניתן לסמוך עליו. יש סימון חיצוני על הקלקר היכן ניתן לחבר ברגים ללא הכנה.

נציג המכירות ציין שאפשר גם להדביק, אבל אני דווקא נוטה יותר להאמין בברגים. לבנות קונסטרוציית פח שתקלוט את הגבס בקיר החיצוני נראה לי ממש מיותר ויגרום לעיבוי הקיר יותר מידי.

אבל באופן כללי לגבי לוחות הגבס אני חושש מסדקים בשליכט בחיבורים בין הלוחות. האם אני חושש סתם?

• אחראי פורום
פורסם

אתה יודע להעריך עלות לבניית השלד והחומר בלבד?

באיזה סביבה אתה בונה, מבחינת האקלים?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא באמת יודע להעריך. בשיחה עם נודורה אמרו, ובצדק, שלא ניתן לתת אומדן למטר רבוע, ושאם אני רוצה לקבל הצעת מחיר רצינית אני צריך להביא תוכנית.

אבל טענו שעלות הבניה בסה"כ זהה לעלות בבניה קונבנציונלית. כי יש דברים שעולים קצת יותר יקר או יותר זול בכל אחת מהשיטות, ובסה"כ זה די מתקזז.

השטח נמצא תחת שמש הנגב הקופחת.

אגב, לקחתי חתיכה מהקלקר שלהם והנחתי אותו בגינה להשתזף לפני כחצי שנה. הסימון של רצועות הפלסטיק לקליטת הברגים נעלם. וצינור ברזל קטן שהיה מונח על הקלקר והפעיל עליו כח גרם לשקע בצורה שלו.

פורסם

בדיקת הקלקר בשמש לא מעידה על כלום. הקלקר לא נשאר חשוף לשמש ואין צורך לייצר אותו עם עמידות שכזו.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לי מה לתרום, מלבד תהיות.

מצד אחד, בידוד תרמי טוב נשמע יתרון אדיר. אני מצטער שאת הבית שלי בניתי באופן קונבנציונלי לחלוטין. החסכון באנרגיה לאורך השנים (והשיפור באיכות החיים) יכולים להיות הבדל ניכר.

השיטה הזו, נראה לי גם עשוייה להביא לבנייה מדוייקת וישרה הרבה יותר, וגם אולי עמידה יותר לסדקים ותזוזות מול בנייה בבלוקים.

מצד שני, בסוף, הקירות החיצוניים והפנימיים הם קלקר מצופה טייח או קיר גבס וכו'. זה חסרון משמעותי בהתקנה ותלייה של ריהוט וכדומה.

ומה לגבי העמידות של הקלקר המצופה לאורך שנים רבות? האם הטייח ישאר צמוד אליו? האם הקלקר עצמו יהיה באותו מצב בעוד 25 שנה?

:turn-l:
פורסם (נערך)

ננסה לענות על מספר שאלות

הבנ יה היא בשיטת ESB של קל קר עין כרמל

הבניה היא כמו באבני לגו

בקיר החיצוני רשת ועליה שליכט

חלפו 3 חורפים הכל כמו חדש

בפנים שכבה של לבני איטונג דקים וקירות גבס.

אין בעיה של תליה עד עכשיו.

כאמור הן מבחינה בידוד רעשים קור וחום תענוג.

שטח רצפה של כ 160 מ"ר קומה תחתונה מעליה קומה נוספת 2-3 עמודים למיטב זכרוני.

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...