Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משבר גיל ה30 - יש חיה כזו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאני כתבתי זה נגד אלה שטוענים שרכב משומש זה צרה צרורה. למה בדיוק לקנות חדש ולשלם 120K כשאפשר ב70K? אחרי 3 שנים החדשה תימכר ב70K, הישנה תימכר ב40K. הפרש של 20K, שבחיים אין מצב שתשקיע סכום כזה בלתקן רכב בן 3.

גם משבר גיל 30 יעבור יותר בקלות, כי בכסף שחסכת תוכל לקנות קוק ולא תצטרך להיגמל בגלל ההלוואה על הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 302
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם משבר גיל 30 יעבור יותר בקלות, כי בכסף שחסכת תוכל לקנות קוק ולא תצטרך להיגמל בגלל ההלוואה על הרכב.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כי תנאי החזר הלוואה לרכב חדש יותר נוחים מרכב משומש.

יותר נח לקחת הלוואה מאשר לקנות משהו בכסף שיש לך?

פורסם
יותר נח לקחת הלוואה מאשר לקנות משהו בכסף שיש לך?
לא לכולם יש. כל עוד ההלוואה נלקחת עם שכל, לא רואה בזה בעיה. מה שכן, לא כולם מסוגלים למנן הלוואות ויש בהחלט כאלה שמגזימים.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר, אם צריך רכב ואין מזומנים אז עדיף לקחת הלוואה על משומשת או חדשה?

פורסם
לא, לא, לא, לא, לא ועוד פעם לא.

אתה מודע לזה שהרגע עשית את המקבילה האינטרנטית ללזרוק צלחות וכוסות על הרצפה בזעם בגלל.... דעה של מישהו, כן?

אין פה נכון ולא נכון, יש פה דעות. יש מצב שהוא פשוט מסתכל על דברים בצורה שונה ממך.

מה בדיוק קרה לך שאתה נלחם בכל הכוח כדי לשכנע אנשים שהמשברים האלו כמעט בלתי נמנעים, ושרק צורת ההסתכלות (הדי פסימית) שלך על העניין היא אמת קודש?

פורסם

חזרנו לויכוח הרגיל על רכב חדש מול משומש, ומייד נגיע לויכוח האין סופי של רכישת דירה מול שכירתה.

הגישה שלי מוכרת - לרכוש רכב חדש (או משומש "צעיר" ממקור בטוח, כמו המשפחה) - ולהחזיק בו שנים רבות, כל עוד הוא אמין. זה יכול להיות 7-10 שנים ואף יותר (את הקורולה אושריקו מכרתי אחרי הגרירה הראשונה - הוא היה בן 12).

אולי מישהו מוכן לחזור לדון במשברי גיל 30/40/50/60?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר סיכמנו שהמשברים נובעים מזה שאנשים עושים החלטות מטופשות בגלל מקובעות מחשבתית (כמו לקנות רכב חדש בכסף שלא תוכל להחזיר, או לגור במיקום שהשכירות שלו מכלה לך את המשכורת החודשית) וכשמגיעים לגיל מסויים הם במשבר כי הם עשו הכל "כמו שצריך" אבל בפועל החיים שלהם לא נראים כמו שהפרסומת הבטיחה.

פורסם (נערך)

או שהם רואים את תדמית ההצלחה שכולם מסביבם מנסים להעמיד, מאמינים שלכולם יש ורק להם אין, ונכנסים לדיכאון מזה.

ואז, כדי לתקן את העוול, רצים לקנות דברים שהם לא רוצים, בכסף שאין להם, כדי להרשים אנשים שהם לא סובלים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
אולי מישהו מוכן לחזור לדון במשברי גיל 30/40/50/60?

אני בן 30 ואין דבר כזה משבר.

שירתתי. למדתי. עבדתי. התחתנתי. יש לנו ילדה.

שום שלב לא הגיע מוקדם מדי או מאוחר מדי. לא בזבזתי כסף שלא היה לי. לא הגדרתי רמת חיים לפי שנתון הרכב.

לא הלכתי ללמוד מקצוע כי אמרו לי. לא הלכתי לעבוד כי יש הלוואות להחזיר. לא התחתנתי בגלל דודות פולניות. לא עשיתי שום דבר בשביל הפייסבוק ומה יחשבו.

הייתי אחראי לחיים שלי, לבחירות שלי, לכסף שלי, לזמן שלי - והפלא ופלא, הכל טוב.

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

זה משבר? רכב ב-80 אלף במקום רכב ב-30 אלף? דירה בשכירות במרכז תל אביב במקום דירה בשכירות בפרבר שינה? תעשה לי טובה... משברים מהסוג הזה פותרים בחודש מקסימום חודשיים.

משבר זה כאשר בן אדם מוצא את עצמו בעבודה dead end שלא מפרנסת ולא מספקת, נשוי לאישה שלא סופרת אותו וילדים שלא יורקים לכיון שלו, החלומות שלו בפח אשפה והיכולת לבצע שינוי כיון בלי לשבור לאלף לעזאזל את הכלים כמעט בלתי אפשרית. עכשיו זה משבר גיל.

אני בן 30 ואין דבר כזה משבר.

הייתי אחראי לחיים שלי, לבחירות שלי, לכסף שלי, לזמן שלי - והפלא ופלא, הכל טוב.

רק שאתה פותח עיניים גדולות על כולם, מקנא בהם שהם יכולם להרשות לעצמם דברים שאתה לא יכול להרשות לעצמך בין אם עובדתית (כסף) ובין אם פסיכולוגית (קמצנות וחרדה) ומרגיש צורך להיות "יועץ פיננסי" של כל העולם ואשתו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

זה משבר, אבל לא של גיל. זה יכול להיות בגיל 22 ויכול להיות בגיל 37. זה סתם בחירות לא טובות וחוסר מוטיבציה לתקן. יותר אופי של אדם מאשר תאריך לידה.

רק שאתה פותח עיניים גדולות על כולם, מקנא בהם שהם יכולם להרשות לעצמם דברים שאתה לא יכול להרשות לעצמך בין אם עובדתית (כסף) ובין אם פסיכולוגית (קמצנות וחרדה) ומרגיש צורך להיות "יועץ פיננסי" של כל העולם ואשתו.

אמרתי כבר, תוציא 100K$ בחודש על קוק מצידי. רק אל תבכה.

אין לך מושג מה אני יכול להרשות לעצמי ומה לא. אז בבקשה תפסיק.

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...