Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיטרה עד 5500 שח

nepet
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל טוב. יש לי סט תופים בממד . כמה חזק כבר 20w יכול להוציא שהתופים לא מוציאים ?

בכל מקרה , אשאל אותה מה היא מעדיפה .

גיטרה או מגבר. המון תודה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראיתי שכמה כבר המליצו, ויילד גיטרס ברמת השרון מציעים מבחר קצת יותר מעניין מהפנדר/גיבסון המצויות, וגם התמחור הוגן.

פנדר אמריקאית זה נו בריינר אם אהבתם את המקסיקנית, לס פול שוקלת טיפה יותר אם אני עוד מעודכן, משהו לקחת בחשבון.

לגבי מגבר - לדעתי זה דווקא השדרוג הכי משמעותי בסטאפ, מגבל מעולה יכול לגרום גם לגיטרה בינונית מינוס להשמע טוב. 20W של מנורות זה חזק, הרבה יותר מ-20W טרנזיזטורים..פה אני דווקא כן אפנה אותך לכלי זמר, Fender Blues Jr., מגבר מנורות 15W שנשמע מעולה.

פורסם

לי יש Blues Junior. אני לא מאוד מתחזק אותו, אפילו בכלל לא. הוא אצלי איזה 15 שנה ולא החלפתי מנורות אף פעם.

בשנה וחצי האחרונות, כשאני מנגן (שזה קורה פעם בחודשיים בערך), אני מנגן רק בחיבור ישיר אליו, בלי פדאלים בדרך. הסאונד שלו לא חד משמעי, ויש לו נטייה להיות יותר מדי באסי, אבל בימים טובים נשמע לי מספיק קרוב למה שאני מחפש. אי אפשר גם לנגן איתו על ממש חלש, כי הוא בקושי מתפקד ונשמע ככה בכלל. לצד השני, אם אני אפתח אותו אפילו עד האמצע גם בvolume וגם בmaster, כנראה שישמעו אותי גם בבניינים ליד והשכנים יזמינו משטרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז שוב תודה , בדקתי את נושא המגבר , העלויות לא בשמיים. הסתכלתי על מספר יצרנים.

אם זה לא יילך כי הבת לא תרצה, ראיתי את הגיטרות של G&L שהמלצתם.

קראתי קצת בגוגל עליהן. בחנות טוענים שאין מה להשוות אותן מול פנדר . לטענתם פנדר אמריקאית בפחות מ 10000שח זה פס ייצור להמונים. ואם אני קונה G&L אז בסכום הרבה יותר נמוך אני מקבל שווה ערך לפנדר היקרות.

ברור לי שאם אשאל בכלי זמר הם ימליצו על המותג שלהם כמו שברור לי למה ווילד גיטרס ממליצים על המותגים שלהם. באמת גיטרה אמריקאית G&L ב 4000שח משתווה לפנדר של 5 ספרות מבחינת איכות הבנייה והאלקטרוניקה?

חיפוש ברשת לא הביא תוצאות חד משמעיות

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לא מכיר את g&l, אבל נשמע כמו היסחפות מטורפת. גם מוזיקאים מקצועיים מנגנים בגיטרות סטנדרטיות של פנדר \ גיבסון \ חברות מוכורת אחרות, אם נשים לרגע בצד את האלו שיש להם גיטרות וינטג' מקוריות בנות 40 - 50.

פורסם
ווליום גבוה זה יחסי כן ? :)

לחבר בזמנו היה מגבר מנורות של מרשל 40 וואט, ובשביל שהוא יפתח הוא היה צריך לנגן בווליום שגם ממרחק 50-100 מטר שמעתי אותו מנגן. להורים שלו בטח היה כיף :)

אבל ניראה לי ש 20 וואט בהחלט יהיה סבבה

המגברים שנתתי הם 20W וחלקם גם עם Step down לפחות מזה.

וכן - 20W מנורות גם בכיף ״מרים את הבית״ (ואני אומר את זה בעדינות) , פשוט הרוב מכירים מגברי טרנזיסטורים שנותנים סאונד סביר בווליום נמוך / בינוני ונשמעים כמו תחת בגבוהה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לא מכיר את g&l

בא נעצור שם? :)

G&L זו חברת גיטרות דיי ותיקה (שאגב - חלילית בזמנו התחילו ליבא אותם לפני ששתף החנויות הקטנות של ה10 שנים האחרונות התחיל) - שמייצרת גיטרות מאז שנות ה70.

אחד המקימים שלהם - אולי אתה מכיר - הוא ליאו פנדר... יאפ ... אותו אחד.

השני אגב הוא עוד דמות מוכרת - פולרטון (אחד האנשים שאחראיים על הדרכים ליצר Solid body electric guitar ביצור המוני).

הם מייצרים גיטרות מאוד ברות השוואה לפנדר ברמות הגבוהות ביותר.

That said - כאמור - לדעתי זה לא הצעד הנכון להשקעה הבאה.

אני או הייתי קונה גיטרה בסגנון אחר (SG או Les Paul , יש עוד גיטרות בסגנון אם היא רוצה המלצות) או קונה מגבר כמו שלא רק אני המלצתי.

בקשר לווילד גיטרס - אם תום עדיין שם - אני הייתי סומך עליו בעיניים עצומות.

בחור אש , מקצועי והוגן ביותר.

Then dying is forgetting

פורסם
לטענתם פנדר אמריקאית בפחות מ 10000שח זה פס ייצור להמונים.

אין שום דבר פסול בפס ייצור..

אם לומר את האמת, לפני שקניתי את הסטראט האמריקאית שלי, ניסיתי לא מעט גיטרות, כולל G&L. הן פשוט לא השתוו לפנדר מבחינת הסאונד ה"פנדרי", אפילו אם איכות ההרכבה/חומרים היתה גבוהה יותר.

פורסם

קראתי, פות״ש:

1. אין היום טעם לעבור ממקסיקנית לאמריקאית. בניגוד למה שיגידו לך, ההבדל הוא בעצים. זניח לחלוטין.

2. g&l חברה מצויינת במחיר הוגן.

3. לפי השיגועים פה אני אניח מראש שהבת מחפשת משהו בסגנון סופר-סטארט, משהו ורסטילי שיתאים להכל.

4. העולם לא מתחיל ונגמר בפנדר וגיבסון. דווקא במסגרת התקציב הזה הייתי מחפש מיוזיק-מן (סילואט לצורך העניין יעשה לה אחלה עבודה לשנים רבות) או אפילו esp אמריקאית תוכל למצוא. bmg מיובאת אפילו. גיטרות מלאות אופי.

5. בולט און? גשר צף? קח בחשבון שמרווח הסט-אפים שצריך לעשות לגיטרה עם גשר צף גבוה מגיטרה עם גשר קבוע.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

5. בולט און? גשר צף? קח בחשבון שמרווח הסט-אפים שצריך לעשות לגיטרה עם גשר צף גבוה מגיטרה עם גשר קבוע.

אכן בגשר צף יש יותר התעסקות - א ב ל - זה מאוד תלוי מה אתה משווה למה.

אם אתה משווה לגשר קבוע באמת (סטייל גיבסון) - אז אכן - ההבדל הוא גדול.

אם אתה משווה לגשרים בלי נעילות אבל עם טרמלו (סטייל מה שיש ברוב הסטראטים) - גשר צף עם נעילות - מכנית יותר מורכב - אבל מחזיק סטאפ ה ר ב ה יותר טוב אם יודעים איך להשתמש בו (בעיקר בהחלפת מיתרים).

(כמובן - זה גם תלוי באיכות הגשר - יש לי פלויד רוז 2 של שלר מתחילת שנות ה90 על הג׳קסון שלי - ומעבר למחזיק שנשבר - הדבר הזה הוא Bullet proof ומחזיק סטאפ כמו גדול גם עם הרבה אקשן בזמן שהגשר של ג׳קסון מאותם שנים ישירות היה דיי אשפה.)

Then dying is forgetting

פורסם

אמרת את מילת המפתח- תלוי באיכות הגשר. פלויד רוז בגיטרות זולות זה זבל עופות שיוצא כול שניה מכיוון.

בכול מקרה פות"ש ציין שהבת ניסתה איבנז ולא היה לה נוח, אז בסיכוי די גבוה היה מדובר על פלויד רוז, וכניראה לא מתאים.

פורסם

אתרום את שני השקלים שלי כי כבר נכתבו כאן הרבה דברים נכונים וחשובים.

כל גיטרה צריכה להיבחן לגופה, עדיף ע"י מישהו בעל ניסיון. יכולות לצאת שתי גיטרות האחת אחרי השנייה מפס הייצור - הראשונה תישמע ותרגיש כמו חלום, השנייה תישמע בסדר ותרגיש ככה-ככה. כדאי מאד לקחת לחנות מישהו שמבין עניין ולבחור גיטרה ספציפית אחרי שהוא מאשר אותה.

לבת שלך הפנדר והגיבסון הרגישו הכי נוחות - מדובר לטעמי בשתי גיטרות מאד שונות מבחינת מבנה הצוואר והתחושה באחיזה. ייתכן שהיא מאד מושפעת פסיכולוגית מכך שאלה שני מותגי הגיטרות המוכרים והנפוצים בעולם. אני למשל לא ממש סובל את הצוואר של הלס-פול וזה טעמי האישי.

אי אפשר להתייחס רק לגיטרה מבחינת הסאונד. צריך להתייחס לכל השרשרת - גיטרה,מגבר וכל מה שביניהם כאל כלי נגינה שלם. יש שיגידו שהדבר שהכי משנה הוא היד שמנגנת על הגיטרה בסופו של דבר.

אנקדוטה שרק תוסיף שמן למדורה - ג'ימי פייג' מלד זפלין הופיע תמיד עם גיבסון לס-פול ומגברים מפלצתיים. את רוב האלבומים שלהם לעומת זאת הוא הקליט על פנדר טלקסטר עם מגבר די פצפון.

אני דרך אגב מנגן כבר שנים על G&L legacy special והיו מקרים בודדים בהם ניגנתי על פנדרים שהרגישו ונשמעו לי טוב יותר. שוב - הרבה עניין של טעם אישי.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
בא נעצור שם? :)

G&L זו חברת גיטרות דיי ותיקה (שאגב - חלילית בזמנו התחילו ליבא אותם לפני ששתף החנויות הקטנות של ה10 שנים האחרונות התחיל) - שמייצרת גיטרות מאז שנות ה70.

אחד המקימים שלהם - אולי אתה מכיר - הוא ליאו פנדר... יאפ ... אותו אחד.

השני אגב הוא עוד דמות מוכרת - פולרטון (אחד האנשים שאחראיים על הדרכים ליצר Solid body electric guitar ביצור המוני).

הם מייצרים גיטרות מאוד ברות השוואה לפנדר ברמות הגבוהות ביותר.

That said - כאמור - לדעתי זה לא הצעד הנכון להשקעה הבאה.

אני או הייתי קונה גיטרה בסגנון אחר (SG או Les Paul , יש עוד גיטרות בסגנון אם היא רוצה המלצות) או קונה מגבר כמו שלא רק אני המלצתי.

בקשר לווילד גיטרס - אם תום עדיין שם - אני הייתי סומך עליו בעיניים עצומות.

בחור אש , מקצועי והוגן ביותר.

לא הכרתי את החברה. לגבי המסקנות - אני מסכים. וחושב שאמירה על זה שפנדר מתחת ל10 אלף זה "פס ייצור", כמשהו רע, היא מאוד מאוד מוגזמת.

פורסם

יש לי טריביוט s500 פרימיום קוראנית של G&L וזו גיטרה מעולה, ממליץ לך לקחת את הבת ולנסות אחת כזו אמריקאית. מצד אחד היא נראית כמו סטרט ומצד שני היא מאוד ורסטילית.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

איזה מזל שהפורום הזה קיים.

אני אענה לכולם, הבת שלי הרגישה נח עם פנדר וגיבסון לא בגלל המותג. היא לא מכירה כלום. אם אקנה לה cort סיני יפה בצבע שמנת ב 1000 שח היא תהיה מאושרת. אני לא חושב שאחרי פנדר מקסיקנית שווה לרדת ברמה בגלל יופי ולכן מחפש לשדרג , בגבולות התקציב ושהצבע ימצא חן בעיניה.

דיברתי איתה אתמול והדלקתי אותה בכל מה שקשור למגבר מנורות ואפקטים (פדל) שגם להם היא לא היתה מודעת. היא התלהבה וביקשה פדל דיסטורשן שירעיד את הבניין.

סיכמנו שניסע שוב לכלי זמר לבדוק איך נשמעת הגיטרה שלה במגבר נורמלי והיא תחליט.

ואז שתשדרג את הסאונד עם פדלים לפי הטעם שלה.

במקביל ,אם אמצא גיטרה טובה משומשת תוצרת ארהב אז בעודף מ 5500 שתכננתי להוציא אקנה לה מגבר או פדל . משהו שישדרג לה את חווית הנגינה.

המון תודה לכולם

• תוכן חדש...