Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^^^

לך ללמוד תיאוריה מחדש.

אסור לרכב באופניים על מדרכה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תאמין לי אחרי 3-4 דוחות שיקבל רוכב אופניים ,הרוכב יפסיק לרכב על מעבר חצייה .

לא מאמין לך.

אם מספר מסויים של רוכבים יקבלו 3-4 דוחות - זה לא יגרום לכל הציבור לעמוד בתקנה.

שנית, לגבי תקנה האוסרת רכיבה על המדרכה, אפילו אם אקבל 20 דוחות, אני אמשיך לרכב על המדרכה. אני לא ארכב בכביש עם משוגעים שבקושי שולטים במכונה ששוקלת לפחות טונה.

פורסם
בתל אביב החודש הסדירו רכיבת אופניים לא חשמליים על המדרכה, בתנאים מסויימים.

סימוכין בבקשה?

כמובן אם מסומן נתיב ייעודי על המדרכה לאופניים - כשר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שנית, לגבי תקנה האוסרת רכיבה על המדרכה, אפילו אם אקבל 20 דוחות, אני אמשיך לרכב על המדרכה. אני לא ארכב בכביש עם משוגעים שבקושי שולטים במכונה ששוקלת לפחות טונה.

מסכים עם הגישה

רק כמעט באותו מטבע

שנה את המשפט והוא נאמר על ידי הולך הרגל במדרכה ( ילד, אשה בהריון, קשיש ) כלפי רוכבי האופניים.

היכו ילכו?

על הכביש?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מה זה משנה אופניים חשמליות או לא חשמליות אסור לרכב על מדרכה ומעברי חצייה ,חבל שכנהג כמחזיק את הרשיון ,אתה לא מכיר את התקנות.

פורסם

הפתרון למקום בו נתפשתי בפשע ה"חמור" הוא לסמן מעבר אופניים ליד מעבר החצייה ושלט שמזהיר את הנהגים שאופניים חוצות. כמו שיש בעשרות מקומות בתל אביב.

אציין רק שבזמן שעמדתי עם השוטר ו"חטפתי" את הדו"ח, עצרו מספר רב של רוכבים ושאלו את השוטר למה נותנים דוחות במקום להסדיר את מעבר החצייה לרוכבי אופניים.

וכן, גם אני קראתי שהסדירו בת"א שמותר לרוכבי אופניים לרכב על המדרכה גם לא בשבילי אופניים. לחשמליות מותר רק בשבילי אופניים או בכביש.

פורסם

זה מספטמבר כלומר טרי טרי

https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Transportation/Pages/BicycleEnforcement.aspx

כללים לרכיבה על אופניים רגילים

• ברחובות בהם קיימים שבילי אופניים, חל איסור מוחלט לרכב במדרכה. הרכיבה תתבצע בשבילי האופניים בלבד.
  • ברחובות בהם הוגדרו וסומנו כממותני תנועה בתמרור מיוחד (30 קמ"ש), רכיבה על אופניים במדרכה אסורה והיא תהיה בכביש בזהירות. הוראת החוק הנ"ל תקפה לרוכבים שגילם מעל 16 שנים, על אופניים רגילים.
  • ברחובות בהם אין שביל אופניים והם לא הוגדרו ממותני תנועה, לא תבצע העירייה אכיפה כנגד רוכבי אופניים רגילים הרוכבים במדרכה.

כלומר חוקית אסור לרכב אבל נעצום עין.

זה לא חל על משטרת ישראל דרך אגב

[h=2]כללים בעת חצייה במעבר חצייה על אופניים רגילים, חשמליים וקורקינט חשמלי[/h]

• חל איסור מוחלט לחצות מעבר חצייה בנסיעה. על הרוכב לרדת מהאופניים ולחצות ברגל את מעבר החצייה.

*מותרת הנסיעה רק במעברי חצייה שיועדו וסומנו במיוחד עבור ציבור הרוכבים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
יש מושג של תקנה שהציבור לא יכול לעמוד בה, לדעתי זה מקרה שמתאים להגדרה. כמה שוטרים שלא תשים הציבור ימשיך לעבור מעבר חציה ברכיבה.

רק הציבור הישראלי. בכל העולם הנאור כל רוכב אופניים יעצור בכל רמזור אדום, ואם הוא רוצה לחצות במעבר חציה להולכי רגל הוא ירד ויוליך את האופניים בידו. כנראה שלרוכבים הישראלים כללים אחרים שמרשים להם לעבור על כל החוקים.

לגבי מעברי חציה ייעודיים לרוכבי אופניים - בדרך כלל מדובר בהמשכו של שביל אופניים (שיכול להיות במפלס הכביש, מפלס המדרכה או ביניהם), ולא באיזה יצור נפרד. ייעודו להפריד בין הולכי הרגל לרוכבי האופניים שכן רוכב שאינו יורד מאופניו בסמוך להולכי רגל (גם אם הם וירטואליים בשעותמסויימות) מסכן אותם. אישית אני מכיר רמזור כזה במקום אחד - ליד הקריון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנסיון של אחד אחד שרוכב להנאתו ולשם הספורט ברחובות תל אביב כבר שנים רבות, אני יכול להגיד לכם שאני פחות מסכן את הולכי הרגל כאשר אני רוכב לידם מאשר כאשר אני מוליך את האופניים לידם.

כל פעם שאני מוליך את האופניים, נניח מלווה חבר או עובר בין חנויות קרובות, הולכי הרגל נוטים להפגע מהפדלים ולהסרט ברגליים.

כשאני רוכב זה לא קורה אף פעם...

פורסם

מוטב שתדאג לביטוח טוב, כיון שאתה בהחלט חשוף לתביעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לא יודע אם באבן גבירול יש נתיב לאופניים על המדרכה או נתיב מופרד על הכביש.

בכללי מקום בו יש מעבר חציה מיועד לאופניים יש תמרור 137 המזהיר את הנהג על קיומו של מעבר חציה שכזה

1. באבן גבירול שביל האופניים הוא באותו מפלס עם המדרכה.

2. בפרטני זה פשוט לא נכון. אתה מוזמן לגוגל סטריט בשביל לראות שהתמרור הזה לא מוצב לפני רוב אם לא כל מעברי החציה לאופניים (לא עברתי לכל אורכו בשני הצדדים)

ולגבי ההסדרה, הלוגיקה הנוכחית של הרשויות לא מובנת לגמרי. יש מקומות בהם סימנו מעבר יעודי לרוכבים ובאחרים לא, ולך תבין למה.

קחו דוגמה: צומת אבן גבירול - רוקח:

1. מסומן מעבר לרוכבים בחלק בו יש פניה ימינה לרכבים מאבן גבירול צפונה לרוקח מזרחה.

2. אבל (!) אין מעבר לרוכבים על הנתיבים שחוצים את אבן גבירול בצד הדרומי. מדובר במעברים רכבים שללא קושי היה ניתן לסמן חלק מהם במעבר לרוכבים.

עוד חיזוק לכך שלמעבר הרוכבים אין שום קשר לענין בטיחות הרוכב:

במקרה 1 מדובר על פניה לא מרומזרת, כלומר יש להפעיל שיקול דעת בחצית הכביש. במקרה 2 מדובר על מעברים מרומזרים, כלומר חציה הרבה יותר בטוחה.

והנה יצרו מצב, שבאותו צומת, 3 מעברים אחד אחרי השני, ודווקא לפחות בטוח יש מעבר יעודי לרוכב שמאפשר חציה ברכיבה לפי החוק.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
מנסיון של אחד אחד שרוכב להנאתו ולשם הספורט ברחובות תל אביב כבר שנים רבות, אני יכול להגיד לכם שאני פחות מסכן את הולכי הרגל כאשר אני רוכב לידם מאשר כאשר אני מוליך את האופניים לידם. דעתך אינה רלוונטית. אם אתה רוכב על מדרכה, אתה עובר על החוק.

כל פעם שאני מוליך את האופניים, נניח מלווה חבר או עובר בין חנויות קרובות, הולכי הרגל נוטים להפגע מהפדלים ולהסרט ברגליים.

כשאני רוכב זה לא קורה אף פעם...

בלי לפגוע חו"ח, למה זה נראה כמו, משמיע קול כמו ומריח כמו תסמונת ה X האלים? "היא/הוא אשם במה שקרה", אני רק מגן על...זה טוב ל..."

פורסם

עצוב אם אין

פשלה

האם מסומן גם מעבר חציה לאופניים או רק מעבר חציה רגיל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...