Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה תלוי.

אצל חלק מהיצרנים יש שגרת טיפולים קצרה יותר לדיזל מאשר לבנזין.

למשל בנזין כל 20, דיזל כל 15.

אצל חלק אחר יש את אותה שגרת טיפולים.

מה שמשפיע זה גם כמות השמן במנוע. אם במנוע X קיבולת שמן היא 3 ליטר ובמנוע Y קיבולת שמן 4 ליטר, אז בתאוריה במנוע השני אפשר להאריך את מרווח הטיפולים כיוון שכל מולקולת שמן רצה במחזור פחות פעמים מאשר במנוע הראשון.

וכמובן, חשוב מאוד!

כל יצרן רכב מגדיר שגרת טיפולים לתנאי שימוש רגילים ולתנאי שימוש קשים.

מה זה תנאי שימוש קשים:

נסיעות למרחקים קצרים רוב הזמן. נסיעות במהירות איטית רוב הזמן. אקלים קר או חם באופן מיוחד. אקלים מאובק. גירירת נגרר על בסיס קבוע. נסיעות עצור/סע כמו מונית או רכב משלוחים.

חלק מהיצרנים החלו By default שגרת טיפולים לפי תנאים קשים על כל המכוניות שהם מוכרים בארץ, אחרים לא החלו.

בתכלס, אם אחד או יותר מהתנאים הנ"ל מתקיימים - כדאי מאוד לעבור לשגרה של תנאים קשים גם אם היצרן/יבואן לא דורשים זאת בפירוש.

פורסם
אוקיי, מעניין מה שאתה אומר.

אז למה בעצם שגרת הטיפולים של מנועי דיזל אומרת טיפול כל 30KKM?

*שואל מתוך רצון להבין, לא מזלזל חלילה.

בקרניבל דיזל שלי שגרת הטיפולים היא כל 15K (לפי הספר רכב) ולא כל 30K. מעבר לזה, מסכים עם מה שבוקי אמר. החלפתי שמן לפני 10K ועכשיו בדקתי והוא נראה כהה ולכן החלטתי להחליף שוב.

פורסם
בקרניבל דיזל שלי שגרת הטיפולים היא כל 15K (לפי הספר רכב) ולא כל 30K. מעבר לזה, מסכים עם מה שבוקי אמר. החלפתי שמן לפני 10K ועכשיו בדקתי והוא נראה כהה ולכן החלטתי להחליף שוב.
בדיזל כבר אחרי שבוע אחד השמן אצךי שחור.. אני בספק שזה קשור.
פורסם
בדיזל כבר אחרי שבוע אחד השמן אצךי שחור.. אני בספק שזה קשור.
שבוע? הוא משחיר 5 דקות אחרי ההחלפה.

תקפידו על מפלס שמן תמיד בקו מקסימום.

כמו שכתבתי מקודם, ב 4 ליטר שמן ריכוז הלכלוך יהיה נמוך יותר מאשר ב 3 ליטר והשמן יתבלה לאט יותר.

פורסם
ספייר, באיזה רכב יש מחשב דרך כפול?

מד מתאפס Trip A ו Trip B בכל המכוניות שראיתי הוא מד קילומטרז' אחרי איפוס בלבד ולא מהירות ממוצעת או צריכת דלק.

אצלי בקקטוס יש מחשב כפול.

מאוד נוח.

אחד מתאפס מדי תדלוק, האחר לא אופס מעולם - מונה מיום עליית הרכב לכביש.

מקווה שזה לא יתאפס יום אחד בניתוק המצבר או משהו כזה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני חושב שהמחשבים האלו (לפחות על סמך מה שאני ראה באוטו שלי) מתייחסים למשהו כמו 100 או 200 ק"מ אחרונים לחישוב ממוצע של צריכת דלק ומהירות.

אם הוא היה לוקח בחשבון את כל הנתונים מאז איפוס אחרון, המספר היה לאחר חודש - חודשיים מתקבע על ערך מסויים ולא משתנה יותר. אצלי הוא כן משתנה.

דוגמא. האוטו נסע שנה שלמה בעיר במהירות ממוצעת 20 קמ"ש. אחרי זה החליף בעלים, הבעלים החדש נוסע בבינעירוני במהירות ממוצעת 80 קמ"ש.

כמה זמן יקח עד שמחשב דרך יתחיל להציג ממוצע שונה מ 20?

הרי אם הצטבר שם רישום של שנה שלמה על 20 קמ"ש, צריך פרק זמן משמעותי ב 80 קמ"ש כדי להזיז אותו. ובפועל, הממוצע ישתנה די מהר, כלמר לא כל התקופה נלקחת בחשבון.

פורסם
אני חושב שהמחשבים האלו (לפחות על סמך מה שאני ראה באוטו שלי) מתייחסים למשהו כמו 100 או 200 ק"מ אחרונים לחישוב ממוצע של צריכת דלק ומהירות.

אם הוא היה לוקח בחשבון את כל הנתונים מאז איפוס אחרון, המספר היה לאחר חודש - חודשיים מתקבע על ערך מסויים ולא משתנה יותר. אצלי הוא כן משתנה.

דוגמא. האוטו נסע שנה שלמה בעיר במהירות ממוצעת 20 קמ"ש. אחרי זה החליף בעלים, הבעלים החדש נוסע בבינעירוני במהירות ממוצעת 80 קמ"ש.

כמה זמן יקח עד שמחשב דרך יתחיל להציג ממוצע שונה מ 20?

הרי אם הצטבר שם רישום של שנה שלמה על 20 קמ"ש, צריך פרק זמן משמעותי ב 80 קמ"ש כדי להזיז אותו. ובפועל, הממוצע ישתנה די מהר, כלמר לא כל התקופה נלקחת בחשבון.

לא מסכים

אצלי הוא תקוע על 15.3 כבר מעל 3500 ק''מ

אצל חבר 14.7 כמעט 8000 ק''מ

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...