Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד אחד, שמעתי שצריך כל 15,000 ק"מ או כל שנה - לפי הנמוך.

מצד שני שמעתי שצריך כל 30,000 ק"מ או כל שנה - לפי הנמוך.

ושמעתי גם על כל 15,000 ק"מ או כל שנה, אא"כ מטפלים במוסך המורשה (ששם שמן מנוע מקורי) ואז אפשר כל 30,000 ק"מ...

מה נכון?

תודה!

פורסם

לא משנה כמה היצרן מאפשר למשוך, אל תעשה את זה.

15K או שנה.

בכל מקרה תמיד תמלא שמן איכותי בתקן ובצמיגות המתאימים. אין צורך בשמן מקורי.

Stay Dirty

פורסם

חושבים לקנות.

ראינו i30 שהיתה מטופלת אחרי 30, 60, 120 אלף ק"מ (לא ראינו קבלות על טיפול ב90). הטיפול של ה30 היה במוסך מורשה אבל לא של יונדאי (לא יודע מה זה אומר על חלפים ושמנים ששמו ברכב בטיפול הזה).

תודה.

פורסם

אל תקנה רכב שעבר טיפול כל 30 אלף.

יונדאי יש לה היסטוריה של בוצה במנועים שלא טופלו כראוי.

מנוע 1350 ו1500 של גטס ואקסנט הידועים בחיבתם לבוצה עקב מילוי שמן מינראלי במוסכי היבואן כשרק הגיעו.

יונדאי בדגמים החדשים שורד פחות התעללות מכנית מאשר הישנים.

פורסם

תודה.

כלומר - לא לקנות רכב שעבר טיפול כל 30, גם אם לפי הוראות היצרן הטיפול הוא כל 15 בלבד? (אם אכן יש רכבים כאלה)

פורסם

ממה שזכור לי המרווח הוא כל 20אלף אבל בשביל זה צריך לבדוק ספר רכב.

אין מצב שיונדאי היו מאשרים כזה מרווח.

בנוסף במנועי 1600ו1400 יש שרשרת תזמון ולא רצועת תזמון, לכן חשיבות מרווח טיפולים תקין או כזה שמתקרב לכל 15 אלף הוא בחשיבות עליונה.

פורסם

לא לקנות רכב (בנזין) שעבר טיפול כל 30 אלף ק"מ בכלל(!). לא משנה אם הוא טופל במורשה משרד התחבורה, מורשה יבואן או כנסיית מריה הקדושה בוותיקן.

שמן מנוע לא אמור לעבוד במשך 30,000 ק"מ - גם אם אלה קילומטרים בין עירוניים. 20 אלף - אולי, 15 - בסדר, 10 או פחות - מצוין.

לגבי "ק"מ בין עירוניים" - בהרבה רכבים יש מחשב רכב כפול (כלומר Trip A וגם Trip B), הרבה אנשים מאפסים במקרה הטוב רק את המחשב הראשון (במקרה הרע לא מאפסים בכלל), אפשר בתצוגות של המחשב להגיע למהירות ממוצעת, ואז לדעת* גם איפה הרכב בילה את רוב הקילומטראז' שלו. מהירות ממוצעת של כ-60 קמ"ש - הרוב בין עירוני, 30 קמ"ש - הרוב עירוני. וכמובן בין לבין.

בערבון מוגבל כמובן. זה לא מדע מדויק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספייר, באיזה רכב יש מחשב דרך כפול?

מד מתאפס Trip A ו Trip B בכל המכוניות שראיתי הוא מד קילומטרז' אחרי איפוס בלבד ולא מהירות ממוצעת או צריכת דלק.

יכול להעיד מניסיון על רנו קנגו 1.6 בנזין שעברה 320.000 עם טיפולים כל 30 אלף, בלי שום בעיה.

שמן סינטטי של פז שיש במוסכי רנו.

הייתי מחפש רכב שטופל לפי הוראות היצרן ולא פחות. סיכוי למצוא רכב שטופל בתדירות יותר גבוהה מהוראות היצרן הוא, בוא נגיד, לא גבוה.

פורסם

הערב לגבי ההודעה הקודמת שלי - ההתייחסות היא כמובן למנועי בנזין. מנועי דיזל הרבה יותר עמידים ושגרת הטיפולים שלהם הרבה פחות מחמירה - שם אפשר לגמרי לטפל כל 30 אלף.

ספייר, באיזה רכב יש מחשב דרך כפול?

מד מתאפס Trip A ו Trip B בכל המכוניות שראיתי הוא מד קילומטרז' אחרי איפוס בלבד ולא מהירות ממוצעת או צריכת דלק.

הרבה מאוד. אצלי בפונטו וב-207 של ההורים שלי מנסיון, ובעוד הרבה מאוד מכוניות שנהגתי עליהן. לא יכול עכשיו לשלוף מהזכרון לצערי, אבל זה קיים ומאוד נפוץ. במהדרין אפשר גם לאפס את הקילומטראז' בלי לאפס את צריכת הדלק ו/או להיפך.

פורסם
ואתה מאמין שאם היו עושים כל 30 או פעם בשנתיים הוא היה מגיע ל320 אלף?

בהקשר הזה, אני מאמין רק למה שאני רואה.

לגבי כל שנתיים - לא יודע. לא נסיתי.

הערב לגבי ההודעה הקודמת שלי - ההתייחסות היא כמובן למנועי בנזין. מנועי דיזל הרבה יותר עמידים ושגרת הטיפולים שלהם הרבה פחות מחמירה - שם אפשר לגמרי לטפל כל 30 אלף.

דיזל מזהם את השמן הרבה יותר מהר מבנזין ודווקא מנוע דיזל שטופל כל 30 אלף ק"מ הייתי חושש לקנות.

פורסם

אוקיי, מעניין מה שאתה אומר.

אז למה בעצם שגרת הטיפולים של מנועי דיזל אומרת טיפול כל 30KKM?

*שואל מתוך רצון להבין, לא מזלזל חלילה.

• תוכן חדש...