Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזדה 6 רכב מעולה, רק צריכת דלק הרבה יותר גבוהה מאשר בסופר מיני חדשות. אם אתה לא נוסע הרבה, אפשר לשקול אופציה כזאת. היכרות עם הבעלים של הרכב לפעמים יתרון ( אם אפשר לסמוך עליו ).

כן אני לא נוסע הרבה לכן נושא צריכת הדלק לא נורא הלכתי לראות את הרכב באמת שמור והכל רק לא היה מוסך בדיקה פתוח כי הגיע השעה 4 כבר מחר אקח את הרכב לבדיקה ואם הכל יצא מעולה אקנה. תודה רבה =)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההחלטה הכלכלית החכמה ביותר היום, היא רכישת דגמי 0 ק"מ, בני שנה.

אתה פשוט מתחיל את הסינון ביד 2 עם הדגמים שאתה רוצה, ומסמן יד 2 ומעלה.

אתה תגיע לכל האנשים שרכשו לפני שנה רכבי 0 ק"מ, ועכשיו רוצים למכור - מכל מיני סיבות.

רק מה, יש להם בעיה חמורה במכירה - הרכב לא פתח עדיין פער רציני במחיר בינו לבין רכב 0 ק"מ חדש בסוכנות.

אתה מתקשר, מציע להם 10-15% פחות מהמחירון המשוקלל (שהוא בעצמו מחירון מינוס 15%) - ורואה מה קורה.

אתה תגלה שאתה יכול לרכוש רכב שעלה כחדש 90 אלף ש"ח בסוכנות (נגיד משהו כמו קיה ריו או יונדאי I20) - במחיר של 65-70K - כאשר הרכב בסה"כ בן שנה עם מספר קילומטרים מועט ביותר.

מבחינתך זה חיסכון כספי ניכר, בלי להתעסק עם מוסכים ותיקונים.

חיסרון? אתה יד 3 על רכב בן שנה.

פורסם

השרשורים האלה חוזרים על עצמם די הרבה בפורום. ובכל פעם עולה השאלה הראשונה: האם מבחינת פותח השרשור יש הצדקה לרכישת הרכב, או שזו גחמה. האם הרכב חיוני לפרנסתו? האם הוא גר באיזה יישוב קטן ומרוחק ומתקשה להגיע לעיר הקרובה? האם אינו יכול להעזר ברכב שכבר קיים במשפחה?

פות"ש - רכישת רכב היא רק ההתחלה. האחזקה השוטפת תעלה לך, באומדן גס מאד, סביב 2000 ש"ח בחודש, לא כולל החזר הלוואות. ערך הרכב יורד - צריך לחסוך לקראת החלפתו. צריך לשלם תמורת רישוי, ביטוח, טיפולים שוטפים, דלק, תיקוני תקלות ותאונות לא צפויים - האם מבחינתך הוצאה כזו מוצדקת?

ועוד שאלה - האם אתה מצליח לחסוך לעתיד? מה מקורות הכנסתך בהווה, עד כמה הם יציבים, ומה תוכניותיך לעתיד? הזהר מנטילת התחייבויות שאינן מגובות בהכנסה יציבה.

אם, אחרי שתדון עם עצמך (ומשפחתך, ואולי חבריך) תגיע למסקנה שאכן יש מקום לרכוש ולהחזיק רכב עולה השאלה הבאה: מה לקנות?

תלוי בסכום שיש בידך לצורך זה.

תלוי בהכנסות השוטפות שלך - וכמה מהן אתה מוכן להוציא על הרכב.

תלוי בחסכון הנדרש לך לעתיד.

תלוי בצרכים שלך מהרכב.

תלוי במשך החזקת הרכב הצפוי.

וגם במאוויים שלך. אבל מומלץ להניח אותם בעדיפות נמוכה.

למה כוונתי:

רכב משומש יעלה פחות ברכישה ובירידת ערך. מצד שני - סביר שיעלה יותר בתיקונים. עד כמה? תלוי עד כמה הקפדת לבחור רכב שמור, וגם קצת בעזרתה של אלילת המזל. במקרה שלך רכב חדש יעלה גם בהוצאות מימון.

העניין הוא שהטעם שלך ברכב משומש בעייתי - אתה רוצה כלי רכב שכנראה אינם מתאימים לצרכיך, אלא הרבה יותר מדי גדולים. וגם יותר מדי יקרים. תביא בחשבון שאחזקה של רכב גדול תעלה הרבה יותר - דלק, רישוי ביטוח ואפילו תיקונים.

בקצרה - ראה את כל מה שנכתב בשרשור כעניינים שעליך להביא בחשבון. לא הייתי מקבל את ההמלצות כלשונן, אלא כשיקולים בקבלת ההחלטה על עצם רכישת הרכב, ובשלב הבא - בבחירתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
השרשורים האלה חוזרים על עצמם די הרבה בפורום. ובכל פעם עולה השאלה הראשונה: האם מבחינת פותח השרשור יש הצדקה לרכישת הרכב, או שזו גחמה. האם הרכב חיוני לפרנסתו? האם הוא גר באיזה יישוב קטן ומרוחק ומתקשה להגיע לעיר הקרובה? האם אינו יכול להעזר ברכב שכבר קיים במשפחה?

פות"ש - רכישת רכב היא רק ההתחלה. האחזקה השוטפת תעלה לך, באומדן גס מאד, סביב 2000 ש"ח בחודש, לא כולל החזר הלוואות. ערך הרכב יורד - צריך לחסוך לקראת החלפתו. צריך לשלם תמורת רישוי, ביטוח, טיפולים שוטפים, דלק, תיקוני תקלות ותאונות לא צפויים - האם מבחינתך הוצאה כזו מוצדקת?

ועוד שאלה - האם אתה מצליח לחסוך לעתיד? מה מקורות הכנסתך בהווה, עד כמה הם יציבים, ומה תוכניותיך לעתיד? הזהר מנטילת התחייבויות שאינן מגובות בהכנסה יציבה.

אם, אחרי שתדון עם עצמך (ומשפחתך, ואולי חבריך) תגיע למסקנה שאכן יש מקום לרכוש ולהחזיק רכב עולה השאלה הבאה: מה לקנות?

תלוי בסכום שיש בידך לצורך זה.

תלוי בהכנסות השוטפות שלך - וכמה מהן אתה מוכן להוציא על הרכב.

תלוי בחסכון הנדרש לך לעתיד.

תלוי בצרכים שלך מהרכב.

תלוי במשך החזקת הרכב הצפוי.

וגם במאוויים שלך. אבל מומלץ להניח אותם בעדיפות נמוכה.

למה כוונתי:

רכב משומש יעלה פחות ברכישה ובירידת ערך. מצד שני - סביר שיעלה יותר בתיקונים. עד כמה? תלוי עד כמה הקפדת לבחור רכב שמור, וגם קצת בעזרתה של אלילת המזל. במקרה שלך רכב חדש יעלה גם בהוצאות מימון.

העניין הוא שהטעם שלך ברכב משומש בעייתי - אתה רוצה כלי רכב שכנראה אינם מתאימים לצרכיך, אלא הרבה יותר מדי גדולים. וגם יותר מדי יקרים. תביא בחשבון שאחזקה של רכב גדול תעלה הרבה יותר - דלק, רישוי ביטוח ואפילו תיקונים.

בקצרה - ראה את כל מה שנכתב בשרשור כעניינים שעליך להביא בחשבון. לא הייתי מקבל את ההמלצות כלשונן, אלא כשיקולים בקבלת ההחלטה על עצם רכישת הרכב, ובשלב הבא - בבחירתו.

מעריך מאוד את התשובה המפורטת שלך ישבתי עם עצמי ועם חברים ומשפחה המון והגעתי להחלטה שעדיף לי למצוא רכב שמור וישן מאשר להתחייב לרכב חדש בסופו של דבר זה יצא כמעט אותו דבר את הכסף שאני אשקיע בתיקונים אני אשקיע במימון אז זה אותו דבר שקלתי את כל הדברים שאמרת תודה רבה.

פורסם

לא תשקיע במזדה 6 שמורה סכומים גדולים לתיקונים.

ירידת ערך של מזדה כזאת יותר מתונה משל רכב חדש, לכן ההפסד הכספי יותר קטן. במזדה 6 גם תרגיש אחרת מאשר ברכב סופר מיני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ברור, ציינתי את זה מקודם אבל יצא לי לנהוג על כמה רכבי סופר מיני ופשוט היה חסר לי משהו לא מסתדר איתם לא אוהב אותם אחת מן המחלות שלי

פורסם

גם אני לא אוהב רכבים קטנים - גם טויוטה ורסו מרגישה לי קטנה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הרכב עבר תאונה מקדימה, יש למוכר דוח שמאי?

מה הוחלף?

חלק מהמלל לא נכנס לתמונה.

פורסם
גם אני לא אוהב רכבים קטנים - גם טויוטה ורסו מרגישה לי קטנה.

לא מפתיע כשיש לך 4 ילדים.

ממה שקראתי בין השיטין פות"ש רווק צעיר, וכנראה לא מהעשירים - הוא צריך משהו יותר צנוע. ולחסוך כדי שבעתיד יהיה לו ממה לתת קורת גג לילדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאשר הייתי רווק, התחלתי מאופל קדט ומיצובישי לנסר.

לא יכולתי לסבול דייהטסו שרייד וסובארו ג'סטי.

בכל מקרה, פותח השרשור פתח במקביל עוד שרשור ( לא ברור למה ).

פורסם

פתחתי כדי לקבל עוד חוות דעת יותר מהירות יכול להיות שאנשים לא היו נכנסים לפה בגלל שהשרשור בן יומיים אבל כן יכנסו לשרשור חדש שמבקש עזרה על בדיקה.

בכל מקרה רכשתי את הרכב מאוד מרוצה לקחתי אותו שוב לבודק כדי לבדוק את הנושא של התאונה והוא אמר שלא הוחלף כלום ושזה היה טעות שלו ככה קורה שאתה הרכב ה18 שהוא בודק ביום

פורסם

תתחדש ותהנה !

• תוכן חדש...