Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להצעות לשיפור המערכת בדגש על איכות שמע ובאס טוב

מה שכרגע מורכב

- ר"ד: Alpine CDE-W235BT

- קומפוננט מקדימה: Alpine SPG17CS

- סאב וופר: JBL GT5-1204BR

מורכב על מאזדה 2008

תודה מראש

פורסם
איזה מגבר יש לך ברכב ? ומה התקציב שאתה רוצה להשקיע ומה המטרה ?

סורי חחח לא שמתי לב ..

אז ככה:

רדיו דיסק: Alpine CDE-W235BT

קומפוננט מקדימה: Alpine SPG17CS

סאב וופר:JBL GT-Series Split Stream

מגבר:JBL GTO804EZ

מה אתם ממליצים להחליף ולמה ? חשבתי להחליף את הקומפוננט ואת המגבר אולי

תקציב - 1800-2000

תודה רבה :)

פורסם

עדין לא ענית לשאלה בהודעה #2 - מה המטרה?

אין שום הגיון בשאלה שלך אותנו מה להחליף ולמה.

אתה זה שצריך לענות על כך, בעיקר על סעיף הלמה (או אלפקה, מה שבא לך :turn-l:).

מה חסר לך? ממה אתה לא מרוצה?

פורסם

אני שומע בעיקר שירים עם באסים והבאסים לא משהו באלפיין ובכללי בלי שום קשר לבאסים החווית שמיעה לא משהו אני לא הכי מרוצה מהקומפוננט איזה קומפוננט הכי מומלץ עם דגש על באס אבל עדיין יספק חווית שמיעה בהתחשב בעובדה שהם יחוברו לשאר המערכת ?

עד 1000 ש"ח

פורסם

hertz energy או hi energy אם תמצא ביד 2 ואני לא מאמין שתמצא ב1000 ש׳׳ח, אולי טיפה יותר.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם

לפני שאתה נכנס לרכישות,

יחידת הראש אצלך מוגבלת משהו בשל זוג יציאות למגבר בודד.

האם מופעל דרכה במקרה HPF? האם מופעל Loudness? האם האיקוולייזר מופעל?

תוכל להעלות תמונה של הכיוונים במגבר?

עיקר הבאסים יגיעו מהסאבוופר, אבל כמובן שזה מועיל כשהסט הקדמי מסוגל לרדת בעצמו נמוך טוב (ראה בהקשר זה גם את ההמלצה לאיטום). נסה לשנות את הכיוון והמיקום שבו הוא מונח בתא המטען. ראה אם יש הבדל ואם לטובה.

שקול להשתמש בחלק מהתקציב לביצוע איטום/בידוד בדלתות, במידה וטרם בוצע.

פורסם
לפני שאתה נכנס לרכישות,

יחידת הראש אצלך מוגבלת משהו בשל זוג יציאות למגבר בודד.

האם מופעל דרכה במקרה HPF? האם מופעל Loudness? האם האיקוולייזר מופעל?

תוכל להעלות תמונה של הכיוונים במגבר?

עיקר הבאסים יגיעו מהסאבוופר, אבל כמובן שזה מועיל כשהסט הקדמי מסוגל לרדת בעצמו נמוך טוב (ראה בהקשר זה גם את ההמלצה לאיטום). נסה לשנות את הכיוון והמיקום שבו הוא מונח בתא המטען. ראה אם יש הבדל ואם לטובה.

שקול להשתמש בחלק מהתקציב לביצוע איטום/בידוד בדלתות, במידה וטרם בוצע.

האיקולייזר מופעל לגבי הלאודנס אני כמעט בטוח שלא מופעל

יש בידוד בדלתות

IMG_0420.jpg

זה התמונה שיש לי כרגע מחר אני יעלה אחת יותר נורמלית

פורסם

כבר כעת ניתן לראות שם קצת בעייתיות -

• באס בוסט לסאב פתוח לחלוטין - מומלץ לסגור לחלוטין או רק תוספת קלה ממנו (פחות מחצי).
  • גיין של סאבוופר פתוח מאוד ביחס לאלו של הרמקולים (שנראה סגור לחלוטין). כיצד הוא בוצע? האם באמצעות דיסק הכיוון ושימוש בלדים על המגבר או בצורה אחרת?
  • נקודת חיתוך עבור הסאב והרמקולים גבוהה יחסית, נראה באזור ה-140 או אפילו טיפה יותר. נסה להוריד לכיוון ה-100 לפחות (עבור שניהם) ואולי טיפה מתחת.

מהנ"ל נראה שאתה מאמץ "בכוח" את הסאב, ויש סיכוי סביר שמכניס לו גם עיוותים. בעוד שלרמקולים יש חיים קלים עם גיין סגור לגמרי (כיוון שלו נועד להתאים מתח יציאה למתח כניסה, לא לשנות ווליום) ונקודת חיתוך HP גבוהה יחסית.

אם אתה מעלה תמונות נוספות, העלה גם או תאר בבקשה גם את החיבורים בצדדים, בדגש על הסוויץ' של ה-Level (האם על LOW?), האם פיצלתם את ה-RCA מהרדיו או שהשתמשתם בשכפול אות (סוויץ F/F&R)?, האם הסאב מחובר בגישור בצורה נכונה (חיבורים באלכסון בין שני הערוצים האחוריים ולא למעלה/למטה)?

לגבי האיקוולייזר ב-HU, על איזו ברירה הוא נמצא?

מה לגבי ה-HPF במכשיר, מופעל במקרה?

פורסם
כבר כעת ניתן לראות שם קצת בעייתיות -

• באס בוסט לסאב פתוח לחלוטין - מומלץ לסגור לחלוטין או רק תוספת קלה ממנו (פחות מחצי).
  • גיין של סאבוופר פתוח מאוד ביחס לאלו של הרמקולים (שנראה סגור לחלוטין). כיצד הוא בוצע? האם באמצעות דיסק הכיוון ושימוש בלדים על המגבר או בצורה אחרת?
  • נקודת חיתוך עבור הסאב והרמקולים גבוהה יחסית, נראה באזור ה-140 או אפילו טיפה יותר. נסה להוריד לכיוון ה-100 לפחות (עבור שניהם) ואולי טיפה מתחת.

מהנ"ל נראה שאתה מאמץ "בכוח" את הסאב, ויש סיכוי סביר שמכניס לו גם עיוותים. בעוד שלרמקולים יש חיים קלים עם גיין סגור לגמרי (כיוון שלו נועד להתאים מתח יציאה למתח כניסה, לא לשנות ווליום) ונקודת חיתוך HP גבוהה יחסית.

אם אתה מעלה תמונות נוספות, העלה גם או תאר בבקשה גם את החיבורים בצדדים, בדגש על הסוויץ' של ה-Level (האם על LOW?), האם פיצלתם את ה-RCA מהרדיו או שהשתמשתם בשכפול אות (סוויץ F/F&R)?, האם הסאב מחובר בגישור בצורה נכונה (חיבורים באלכסון בין שני הערוצים האחוריים ולא למעלה/למטה)?

לגבי האיקוולייזר ב-HU, על איזו ברירה הוא נמצא?

מה לגבי ה-HPF במכשיר, מופעל במקרה?

איך אני סוגר טיפה את הבאס בוסט ומה זה הגיין של הסאבוופר ושל הרמקולים ?(סורי על הבורות אני לא מבין גדול)

איך אני יכול לסדר את המערכת ללא התערבות מקצועית למה אני לא כזה מבין וטיפה מהדברים שרשמת נשמע לי סינית חחחח

פורסם

אין צורך לצטט כל פעם הודעה אחת מעליך.

כל הכפתורים העגולים שנראים בתמונה הם סיבוביים. סיבוב נגד כיוון השעון = סגירה.

עוד על הדרכים כיצד לכוון גיין, ראה כאן. הסברים נוספים תוכל למצוא בחוברת ההפעלה של המגבר וגם באמצעות חיפוש.

אם אתה לא מבין (ולא מוצא תשובות בחיפוש), ובעיקר בכל הנוגע לכיוון הגיין (מאחר ואפשר לגרום לנזק בכיוון לא נכון), עדיף בכל זאת לפנות לבעל מקצוע טוב. אפשרות נוספת תהיה להגיע למשל לאחד המפגשים (ויש אחד ארצי מתוכנן שבוע הבא, ראה דביקים) ולהיעזר בחברים שם.

• תוכן חדש...