Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Bass horns

poko
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב , אני מקווה שהנושא הבא לא מתקדם מדי לפורום ... אבל ננסה.

בכל אופן , בזמן האחרון אני חושב על בניית רכב שישלב SQ יחד עם SPL. אחת מההחלטות שבאות עם זה שזמן לא חסר לי היא שאני לא הולך להתפשר על מבנה קופסה והולך לנסות לבנות מבנה שיימצה את יכולות ה SPL של הרמקול.

למי שלא יצא לו לראות , רק כדי להבהיר עד כמה יש תיבות מתוחכמות יותר מה PORTED וה SEALED שכולנו מדברים עליהם כל היום , אחד מהמשתתפים בפורומים בחו"ל הצליח בעזרת זוג פשוט של 6.5" להגיע לכ 145DB. רק לשם השוואה, בתחרות האחרונה של אוטוסאונד התוצאה הגבוהה הייתה 132DB ואף אחד לא היה עם 6.5".

בקיצור ... לאחר בדיקה באינטרנט נתקלתי במבנה שעובד מדהים במערכות הגברה לאולמות ובכמה מקרים בקולנוע ביתי (מאוד יקר) ואלו הם שופרות הבס.

הדוגמה הבאה :

http://www.avantgarde-usa.com/basshorns.html

הנה של שופר בס בעל נצילות של 110DB כמעט (לא קיים במבני תיבות רגילים) ויכולת להתמודד עם עוצמה של 7,200 וואט. מה שבוודאי ייתן במכונית (בתוספת ה Cabin Gain) ציון של מעל 160DB עם סאב 12" אחד. הבעייה היחידה במבנה הזה הנה שגודל פה השופר הנו מעל 5.5 מטר מעוקב, מה שלא ישים ברכב.

הדוגמה הזאת :

http://www.eaw.com/products/item_new.phtml?part_number=0999713

הנה של מבנה "מקופל" אשר עדיין שומר על נצילות של 109DB ובעזרת שני סאבים של 12" מגיע לעוצמה של 145DB ללא ה Cabin Gain. ברכב קטן תיבה שכזו בבוודאי תנפק מעל 150DB.

עכשיו ... אני שוקל כיצד לבנות דבר דומה לרכב.

Leon Cupra 2009

פורסם

נשמע מדהים!

פועל על עיקרון הפונוגרם לא?

ולשאלה של למה לא כולם משתמשים בזה - כי זה יקר (אני מניח), ויותר חשוב מזה זה המבנה של הדבר הזה. זה נראה שזה מעלה כמה בעיות כמו חוזק המבנה עצמו וההתאמה עצמה לבגאג' של רכב..

רעיון מדהים השאלה הגדולה היא האם זה מתאים ל6? מבחינת גודל השופר עצמו, אני מניח שהוא גם צריך מרווח מסוים לא?

בכל מקרה רעיון גדול!

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

בהצלחה בניסיון לבנות תיבה כזאת שדורשת תכנון מאוד גדול, נפח ענקי, וגם התאמה של הדריבר שאיתו משתמשים.

כאלו תיבות קיימות כבר עשרות שנים, כבר ראיתי (במציאות) סט ביתי שהגודל שלו זה של רכב קטן. אין פה שום דבר חדש.

לדעתי זה ממש מיותר.

על כמה דציבלים אתה מתכנן?

פורסם

לגבי המספרים ... זה לא מה שמשנה באמת בדיון הזה ...אבל אחרי שדיברנו אתמול הבנת בטח אייל על מה אני מתכנן.

בכל אופן לגבי שופר הבס , לפי מה שהבנתי עד עכשיו יש שתי בעיות עיקריות :

1) גודל השופר הנחוץ כדי להגיע לתדרים נחוצים גדול יותר מאוטו גדול מאוד.

2) בחלל הקטן של האוטו לא ניתן ליצור Loading ועל כן ה HORN מאבד את תוספת העוצמה שהוא נותן בקונפיגורציה רגילה.

מה שכן ראיתי שהצליחו ברכבים זה לבנות שופרים שנותנים עוצמה יפה בתחומי התדרים של 60-80 הרץ. הבחור מהת'רד של 205 הגיע ל 160 בערך עם ארבעה סאבים בלבד וכוח מועט.

Leon Cupra 2009

פורסם

כן אבל אריאל, קראת בטח שזה מאוד קשה ודי לא שימושי. לדעתי זה פשוט הסתבכות מיותרת מה גם שאם ראית איך בנוייה תיבה כזו תשים לה שהיא כלל לא פשוטה.

גם אם אתה רוצה ללכת על מפוצץ מבחינת מראה, זה יהיה בעייתי כי לא תוכל לעצב את התיבות כמו שתרצה ופשוט יהיה לך ארגז גדול.

4 סאבים זה כבר לא מעט ואפשר להגיע איתם לתוצאה יפה בתיבה "רגילה" עם בנייה מעוצבת ויפה.

פורסם

סתם בהמשך , כמו שראיתם אחד מהלינקים שפרסמתי היה של חברת אוונטגרד.

בקיצור היום הייתי בחנות סטריאו והיה להם אחד מהרמקולים של ה Duo.

לא יצא לי לשמוע אותו (לא מחובר) אבל גודל השופר לא גדול במיוחד , מעניין מה יחס הגודל בינו לבין ה Bass Horn.

והמחיר .... 120,000 ש"ח לזוג.

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...