Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קיבלתי הודעה בדואר לשלם את אגרת הרישוי של האלפא ג׳ולייטה 1.6 דיזל של זוגתי. התשלום מתבצע באינטרנט ואורכו כמה דקות.

תשלום האגרה מנותק מהטסט, את הטסט עושים בתאריך אחר, טסט עולה בין £30-£58 תלוי עם יש מבצעים ואצל מי עושים. אין מכונים ייעודיים לענין הטסט מתבצע במוסכים פרטיים שיש להם ציוד בדיקה לפי הסטנדרט של משרד הרישוי.

אגרת הרישוי נקבעת לפי פליטת פחמן דו חמצני, הג׳ולייטה פולטת מעט ולכן האגרה שלה היא £20 לשנה שלמה. כן פחות מ100 שקלים.

לפני שאתם מתחילים להשוות אז דעו לכם שהמולטיפה דיזל שלי משנת 2006 פולטת די הרבה יותר פחמן דו חמצני וכדי לעודד אותי להיפטר ממנה הממלכה דורשת ממני £220 לישט אגרת רישוי לשנה.

יש טבלה באתר של ה dvla בו אתם יכולים לבדוק בהתאם לפליטת המזהמים כמב אגרת רישוי הייתם משלמים אילו משרד הרישוי של בריטניה היה רשאי לנהל את ענייני הרישוי בישראל.

ובסוף כל זה שאלה- מהי האגרה הנמוכה ביותר ולפי מה נקבע גובה אגרת הרישוי לרכב בישראל? פליטת פחמן דו חמצני?/nox?/נפח מנוע?/ שרירות לב?

ואי אפשר בלי תמונה IMG_4812.jpg

פורסם

אגרת רישוי בישראל נקבעת לפי מחיר הרכב כשהיה חדש.

יש 7 קבוצות אגרה, מכוניות יקרות שעולות כ 300 אלך שקל ומעלה מחוייבות באגרה של כ 4500 ש"ח בשנה, מכוניות זולות שעולות כ 80 אלף ש"ח ומטה - אגרה כ 1000 ש"ח בשנה.

רכב שמזהם פחות, מקבל הפחתה במיסוי לפי נוסחת המס הירוק, לכן הוא יעלה פחות לצרכן ואולי יהיה בקבוצת אגרה נמוכה יותר.

האגרה יורדת כל 3 שנים עד שהרכב מגיע לגי 10, אז היא נשארת קבועה.

רכב בקבוצה 7 אחרי 10 שנים מחוייב באגה נמוכה משמעותית, כ 1500 או 1700 ש"ח.

למכומיות זולות השינוי פחות משמעותי. האגרה הנמוכה הביותר: אחרי 10 שנים לרכב קבוצה 1 - כ 700 ש"ח.

המספרים מזיכרון, יכול להיות שלא דייקתי.

פורסם

ובאגרה פה מוסיפים גם אגרת רדיו בתוך המחיר.

מחיר האגרה בארץ תלוש מהמציאות וזה עוד מחלבת כסף מבית משרד האוצר והתחבורה.

לפי שאתה מספר יש קצת הגיון מאחורי האגרה בבריטניה, פה לא ממש.

פורסם

אגרת הרישוי הזולה ביותר היא לרכבי אספנות - 375 ש"ח לשנה, ללא תלות בדגם הרכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

שחר - אתה רשאי להמשיך לקטר, אבל כדאי שתבדוק את הנתונים.

אכן בבריטניה מיסי הרכב נמוכים משמעותית מאשר בישראל, אבל, לעומת זאת, המע"מ יותר גבוה (אם כי יש רשימה של מוצרים שעליהם המע"מ מופחת). אלי ידידנו בעל 57 מ"מ יתלונן על כך?

סה"כ ההכנסות ממיסים בבריטניה, כחלק מהתמ"ג, נמוך רק במעט מאשר בישראל (34.4% לעומת 36.8%). עם זאת יש הבדלים במקורות המס, וכמובן שאפשר להתווכח על טיב השירות שניתן תמורתו.

לגבי אגרת הרדיו - אאל"ט גם זו המצאה בריטית. אבל זה מנבכי הזכרון, לא טרחתי לחפש מקורות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן מעמ 20 אחוז.

אך אין מעמ על ספרים למשל.

מעמ על חשמל ושירותים נוספים 5 אחוז.

רוב המוזיאונים בחינם.

לגביי לאן הולכים כספי המיסים שלי, ומה אני מקבל תמורתם, זה כבר לא קשור לנושא.

אפשר לסכם את ההבדל המרכזי לישראל בכך שהיחס לזולת כאן הוא קצת יותר טוב בדכ.

מינוס מרכזי הוא מזג אוויר הפכפך בקיץ.

אגרות הרישוי הנמוכות ביותר הן 0 - לרכבי אספנות (מגיל 40 מתגלגל) ולרכבים חשמליים.

רכבי אספנות שיוצר לפני 1960 פטורים מטסט, למרות שבעלים רבים מעבירים אותם למרות זאת בישביל שיבחנו על ידי עין נוספת.

פורסם

אתה מחפש בגוגל "אגרת רישוי" נכנס לתוצאה ראשונה והנה זה בא -

http://rishuy.mot.gov.il/he/vehicle/licensing/licence/fees

אבל לא נראה לי שזוהי המטרה העיקרית של הדיון, אלא "להוציא לנו את העיניים" עם אגרת רישוי זולה.

אני לא איזה מעריץ של ישראל, אבל אנגליה גרועה פי כמה וכמה מישראל. מעדיף את החיים כאן על פני החיים שם בכל יום. גם אם האגרת רישוי עולה כאן 2000 במקום 200... חבל פות"ש שזה מה שאתה עושה, לא צריך לעודד ירידה מהארץ. אם באמת היה טוב לך לא היית צריך לרוץ ולספר על כך (או שתתרץ את זה בכך ש"אתה בא להשכיל אותנו איך במדינה נאורה זה יכולה להיות" אז THANKS BUT NO THANKS)

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

כל מי שלא תומך במצב הקיים הוא כנראה חתרן.

זה כבר ממש לאוף טופיק.

כקורא בפורום וכישראלי, אני אומר שמהלך בוכנה 57ממ הוא נכס לפורום הזה, ותמיד טוב לדעת שיש מקומות מפותחים עם תרבות מוטורית.

אם כבר, אז יוחזר המנדט לאלתר.

פורסם

לא אמרתי שההודעות שלו ככלל אינן מועילות/כו', אפילו אגדיל ואומר שהוא פעם דיבר על תנאי ההעסקה של עובד בUK והשכלתי מכך רבות, אבל השירשור הזה פשוט מצחין מ"תראו כמה טוב באנגליה". ובתכל'ס ? לא כ"כ, אבל זה לא הדיון.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

לכל מקום בעולם יתרונות וחסרונות.

לישראלים יש נטיה לקטר הרבה - אם כי איני יודע להשוות זאת למדינות אחרות. למשל, באיזה פורום בין לאומי נתקלתי בקיטורים קשים של דנים ופינים לגבי מדינותיהם, אז כנראה שאנחנו לא חריגים. כמובן שיש עניין כמותי שאיני יודע למדוד.

התחום המוטורי ממש אינו עניין עיקרי למרבית האוכלוסיה, אני מסופק אם יש כאן מישהו שיהגר רק בגלל מיסי הרכב או אפשרויות השינויים בו. בכך אני לא אומר שישראל היא המקום הטוב ביותר עלי אדמות - אבל בהחלט לא הרע ביותר. שכל אחד ימצא את נקודת האיזון והמקום המתאים לו ביותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קצת סוטים מנושא המוטוריקה, אבל לא חסר על מה לקטר ולא חסר גם על מה לתת מילה טובה. ככה זה פה וככה זה בכל מדינה.

כשאני ניגש לשלם 1300 שקל על חתיכת טופס מסכן כל שנה אני מרגיש שעושקים אותי.המדינה מכניסה כ4 מיליארד שקל בשנה רק מאגרות רישוי, תסכימו איתי שזו חזירות.

ומפה נחזור לדבר על רכבים :)

• תוכן חדש...