Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן - להדליק ישר או לחכות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו עמד יום יומיים, נכנס לאוטו - חם. האם ניתן להדליק מזגן עם ההתנעה או יש לחכות למנוע שיתחמם?

אני תמיד הייתי תחת הרושם שיש לחכות. אבל החלטתי לבדוק. אשמח לתובנות בנושא.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מחכה כמה דקות , ברמת העקרון הרוב זה מיתוסים אבל אם המנוע גם ככה עובד קצת יותר בעומס שהוא בהנעה קרה (קר בין היתר) ,אז עדיף לא להוסיף עוד צרכן חשמל לזה, יכול להיות שזה גם מיתוס.

בנוסף, בלי קשר לבריאות המנוע (יותר לבריאות שלך) , תדליק מזגן על סירקולציה חיצונית, פתח חלונות לכמה דקות, שהמזגן מתחיל לקרר במיטבו תעבור לסירקולציה חיצונית וסגור חלון.

אתה בטוח תקבל תגובות שאין טעם לחכות למנוע, הבלאי כנראה מועט מאוד ולכן זו החלטה שלך בסופו של דבר שקשורה יותר ל "פדנטיות" ופחות לאיך הרכב יתנהג עוד 3-5 שנים.

Miata ND2

פורסם

בכל המכוניות מניע ומדליק מזגן מיד. לא רואה שום סיבה להימנע מזה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חזית את העתיד.

אין שום בעיה להדליק את המזגן אחרי הנעה.

אני כן עם זאת מסכים עם ההמלצה לתת למזגן לעבוד בדקה שתיים הראשונות עם חלונות פתוחים, עוזר לקירור מהיר ויעיל יותר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

ברור שלהדליק מייד.

כמה בלאי תחסוך כבר בלהמתין?

לא תרגיש את זה בכיס בשום מצב.

את הזיעה ​לעומת זאת דוקא כן.

במנוע קר צריך לנהוג רגוע, וזהו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

על פניו, יש מקום למעט בעומס על מנוע קר. אבל במחוזותינו זה פשוט לא ריאלי. נכנסים, מדליקים.

יש ימים שהרכב יושב בשמש ומתחמם עד כדי כך שכדאי להניע, להדליק מזגן ולעמוד ליד הרכב עד שהוא מתקרר קצת.

בנסיעה ארוכה, הרגעים הללו בתחילת הנסיעה כשנכנסים לרכב רותח יכולים להשפיע מאוד על העירנות במורד הדרך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

העומס של המזגן זניח. אם היתה בעיה כלשהי מחשב הרכב היה מנתק אותו או לפחות מעלה את עוצמת המדחס (מדחס ולא מפוח. את המפוח בקרת האקלים מאיצה אחרי פרק זמן כדי שהמאייד יספיק להתקרר) באופן הדרגתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בלי קשר להדליק מיד או לא, ממליץ "בחום" לפתוח חלונות לדקה כשנכנסים לרכב שעמד בשמש סגור אפילו מספר דקות. כאשר פלסטיק מתחמם הוא פולט חומרים מסוקנים כמו דיאוקסין שממלאים את חלל הרכב הסגור. חומר מוכר כמסרטן. כדאי לכם לאוורר קודם.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

אם אני לא טועה, הוכח מחקרית שריכוז החומר הנפלט לחלל הרכב, אם בכלל, הוא מתחת לרף שיש בו כדי לגרום לפגיעה בריאותית כלשהי.

אבל זה עדיין לא שולל את ההמלצה שלך.

פורסם
את הזיעה ​לעומת זאת דוקא כן.

כשתיכנס ל60 מעלות חום באוטו שעמד בשמש, תזיע בכל מקרה. מה שכן, מצטרף להמלצה להדליק את המזגן ולפתוח את כל החלונות לפני נסיעה, מוציא את הסירחון של פלסטיקים מהאוטו (מה שקוראים לו "ריח של אוטו חדש". לי אישית בא למות מהריח הזה, בקורולה הוא לא יורד גם אחרי 4 שנים).

במונדאו הייתה לי אפשרות לפתוח את כל החלונות מהשלט, בקיץ זה היה מאוד עוזר. חבל שזה היה מחובר למונדאו ימשו"ז.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כי הקורולה לא מזדקנת :D

מה שאני עושה שאני מניע זה קודם כל לפתוח חלונות ולהדליק מזגן על

סירקולציה חיצונית על 3, האוטו מתקרר הכי טוב ככה.

בנוסף תמיד עדיף לנשום מסירקולציה חיצונית ולא פנימית, בפקקים מעביר לפנימי כדי לא לנשום את הגזים מהרכבים.

פורסם

בדקה הראשונה אני נמנע מכל עומס מיותר על המנוע, עד שהשמן יתחמם טיפה ויגיע לכל המקומות. זה כולל האצות לא יותר מסבתא, והמנעות ממזגן. לפעמים החום מוגזם ואז אני נשבר עם המזגן. אבל בד"כ לא וגם הדקה עם החלונות מאווררת את הרכב מכל האוויר החם.

פורסם (נערך)

בעיני, זו אחת הדוגמאות שבהן טובת הנהג גוברת על ההתחשבות במצבו המכני של הרכב. איכות האוויר וטמפרטורת תא הנוסעים הם בעלי חשיבות עליונה בשמירה על עירנות הנהג.

מצד שני, לפעמים באמת רק להשאיר את הרכב פתוח לדקה או שתיים מייתר את הצורך במזגן בדקות הראשונות לנסיעה, שכן דרכו של אוויר חם לברוח למעלה ולכן החוצה דרך הדלתות.

בכל אופן, השמן מגיע לכל הפינות תוך כמה שניות, ויש רכבים שבהם הוא מתחיל לזרום עוד כשהמפתח נכנס לחריץ המתנע. אולי אפשר להרחיב את הטיעון שלך לגבי פרק הזמן שדרוש למנוע כדי לייצב את מהירות הסיבוב שלו, אבל גם זה הרבה פחות מדקה.

בנוסף תמיד עדיף לנשום מסירקולציה חיצונית ולא פנימית, בפקקים מעביר לפנימי כדי לא לנשום את הגזים מהרכבים.

לסחרור אוויר יש יתרון בכך שבשל פעולת המזגן הוא לרוב מוציא יותר אוויר במצב זה. אם רוצים לשמור על הרכב קר, סחרור אוויר זו הדרך. כנ״ל אם רוצים לשמור את הרכב חם, אבל מאחר ופעולת החימום ברכב מאוד אפקטיבית בין כה וכה ואינה מוסיפה עומס על המנוע (להבדיל מן המזגן), עדיף לנסוע בחורף במצב אוויר טרי, כדי למנוע הצטברות אדים. זו גם דרך למנוע חימום יתר של תא הנוסעים, המוביל להתייבשות ו/או להירדמות.

מבחינת ריכוז דו-תחמוצת הפחמן בחלל הרכב, לוקח לו זמן רב להצטבר וגם אז הוא יורד לאזור הרגליים בשל משקלו הסגולי. מה גם שחלל הרכב לא אטום לגמרי. כך שלוקח 20 דקות ומעלה לפני שצריך להכניס חמצן טרי לחלל הרכב, ולא צריך לפתוח את המזגן לאוויר טרי לזמן רב כדי לרענן את תא הנוסעים.

מבחינת איכות האוויר, חלל הרכב יכול להתמלא בגזים מזיקים גם מבלי לנהוג בתוך פקק תנועה. כל נסיעה בכרך הגדול בשעות העומס היא רעה לבריאות מהבחינה הזו.

בקיצור, בקיץ ו/או בנהיגה עירונית, מוטב להתייחס לסחרור אוויר כמצב ברירת המחדל של תפעול המזגן ורק לפתוח אותו לאוויר טרי כדי להכניס חמצן, להפשיר אדים או להוציא אוויר חם מרכב שחנה בשמש.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...