Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני בעלים של במו סדרה 118 שנת 2013 והגיע הזמן להחליף את צמיגי הראן פלאט שמותקנים ברכב.

הצמיגים הקיימים הם במידה 205/55/16 (אני מחליף גם את ג'אנטים למידה גדולה יותר).

לאחר חיפוש מעמיק בפורום לגבי המלצות לצמיגים, אני חייב לציין שנותרתי מבולבל עוד יותר מלפני תחילת הבדיקה שלי.

אשמח לייעוץ לגבי רכישת צמיגים חדשים במידה הנ"ל.

אני אוותר על צמיגי הראן פלאט ואעבור לצמיגים רגילים ממספר סיבות שביניהן: מחיר, נוחות, התנהגות כביש.

אופי הנהיגה שלי הוא ב90% מהזמן רגיל ובשאר הזמן מעט ספורטיבי. התקציב הוא 350-500 ש"ח לצמיג.

חשוב לי שהצמיגים ייתנו לי שקט ושצריכת הדלק לא תעלה באופן משמעותי.

פורסם
אני רכשתי לרכב שלי golf GTI את הגודוייר F1 asymc 3.

1050 שח לזוג

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מה חוות דעתך עליהם? מה הההבדל בין asymc 3 ל asymc 2 ?

פורסם

אני מאוד מרוצה, יותר אוחזים מהדאנלופ Maxx rt שקיבלתי עם הרכב. בקמ גבוה תשקול מישלין PS4. לא בדקתי מה ההבדלים לעומת ה-2..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

אני אוותר על צמיגי הראן פלאט ואעבור לצמיגים רגילים .

על פי חוק זה אסור אם צמיגי runflat רשומים אצלך ברישיון הרכב.

אתה עלול שלא לעבור טסט.

אם בכ"ז תחליט לקחת סיכון, אמליץ כי תשקול ציפוי פנימי של רינו-טיירס.

כמו כן, בשינוי המידה שציינת צפה פגיעה משמעותית בנוחות.

אני נשאר עם runflat - כיום כבר יש צמיגים שקטים. המחיר אמנם גבוה יותר, אך לא כמו בעבר. לדעתי גם העמידות שלהם טובה יותר, הן על פגעי הדרך, והן לאורך זמן.

פורסם

על פי חוק זה אסור אם צמיגי runflat רשומים אצלך ברישיון הרכב.

אתה עלול שלא לעבור טסט.

לא רשום ברשיון רכב שצמיגי הרכב צריכים להיות Run Flat. בנוסף, קיבלתי מסמך מהיבואן על אישור מידה ורשום בו שניתן להתקין צמיגים רגילים, אך התקנה זו מותנת בהוספת ערכת תיקון\ניפוח.

תוכל להסביר בבקשה מה ייתן הציפוי?

כמו כן, בשינוי המידה שציינת צפה פגיעה משמעותית בנוחות

תוכל לפרט מה תהיה הפגיעה? האם חווית פגיעה שכזו בעצמך?

אני נשאר עם runflat - כיום כבר יש צמיגים שקטים. המחיר אמנם גבוה יותר, אך לא כמו בעבר. לדעתי גם העמידות שלהם טובה יותר, הן על פגעי הדרך, והן לאורך זמן.

שאלות באדום

פורסם (נערך)
שאלות באדום

תוכל להסביר בבקשה מה ייתן הציפוי?

- נא ראה: rhinotire.co.il

כמו כן, בשינוי המידה שציינת צפה פגיעה משמעותית בנוחות

תוכל לפרט מה תהיה הפגיעה? האם חווית פגיעה שכזו בעצמך? - העובדה כי חתך נמוך פוגם בנוחות היא נדושה... just google it.

רשמת: "אופי הנהיגה שלי הוא ב90% מהזמן רגיל ובשאר הזמן מעט ספורטיבי", - מכאן שחתך נמוך יהיה עבורך חיסרון.

כמו כן רשמת:

"האם יש למישהו ניסיון עם צמיגים זולים יותר בהשוואה ל GOODYEAR? פאלקן, טויו וכו,?"

- לדעתי, ברכב פרימיום יש להתקין צמיגי פרימיום.

יחד עם זאת, יש לי ניסיון טוב מאד עם צמיגי פאלקן ZE914 על פולו מזדקנת בה הנהגת רואה

אתגר גם בסיבוב כיכרות. כמובן שלא הייתי שוקל אפילו להתקין כאלה על BMW.

עריכה אחרונה על ידי Speedool
פורסם

הציפוי הפנימי של ריינוטייר גם גובל בחוקיותו למיטב זכרוני. מעבר לכך, עשויה להיות לו השפעה על ביצועי הצמיגים והניהוג עצמו.

לפותה"ש אין שום בעיה להחליף לצמיגים רגילים, כפי שציין, בתנאי שאין במקור מקום לגלגל חילופי ושהוא נושא עימו ערכת ניפוח.

פורסם

טום22 - נכון.

היות ובשקלול הכולל אני רואה חיסרון במעבר לצמיג רגיל, המלצתי קודם לכל לפות"ש להישאר עם צמיגי ראנפלאט.

אגב, אפילו לא התחלתי להתייחס לנושא הג'אנטים, שכנראה שמי שמחפש להתקין צמיגי טורינג מדרג ביניים בבמוו שלו, הולך גם להתפשר על איכות ובטיחות בתחום זה.

לו אני במקומו, ותקציבי היה מוגבל, הייתי משקיע בצמיגי פרימיום ראנפלאט במקום להחליף ג'אנטים.

אינני פוסל "שופוני" - כל איש וטעמו...., אולם אלו צריכים לדעתי לבוא תמיד רק אחרי הבטיחות.

פורסם (נערך)

לא אני ולא אתה יודעים (עדין) אילו חישוקים פותה"ש עתיד להתקין ומה טיבם.

אני לא מסכים בהכרח לענין צמיגי הפרימיום.

דגם ZE914 של פאלקן ואחרים של טויו כגון CF2, T1 Sport הם בטוחים מספיק ואף מעבר לנהג הממוצע. גם אם אינם ממוקמים בראש הטבלאות. הדגם הנ"ל של פאלקן אף מגיע בגרסאת OE על חלק מרכבי קונצרן VAG למשל (כולל פאסאט אם אני זוכר נכון).

יש גם דגמים של הנקוק שעשויים להתאים, וגם הם כמו הפאלקן אושרו לשימוש ע"י מספר רכבים אירופאים (כולל פרימיום/ספורטיביים).

למרות תג השם, לא מדובר כאן ברכב חורך אספלט עם דרישות חריגות. :wink:

אגב, גם הגודייר אסימטריק 3 שהוזכר כאן יכנס בתחום התקציב. וקשה להגיד עליו שמדובר בצמיג טורינג מדרג ביניים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

טום22, בסיכום כל מה שאמרת, אזי אתה ממליץ למעשה לפות"ש לנטוש צמיגי ראנפלאט, ולהסתפק בצמיגים שאינם מהשורה הראשונה.

אפשרי כמובן בקונטקסט של פות"ש, במיוחד בתוספת ג׳אנטים עם אפקט הגעה גבוה יותר, אבל אני לא ממליץ, וזאת כמי שהחזיק רכב כמו של פות"ש במשך שנתיים וחצי בהנאה רבה. לרכב יכולת ניהוג יפה מאד בעת הצורך, כזו שאינה נמדדת במשך התאוצה מ- 0-100 קמ"ש.

פורסם

השיקול אם לנטוש צמיגי ראנפלאט מצוי אצל פותה"ש.

הסיכון הוא בעיקר הסיכוי להיתקע בצד הדרך עם צמיג שלא ניתן לתקן אפילו זמנית.

וכן, הוא לא חייב צמיגים מהשורה הראשונה (אם כי הוא יכול לאפשר לעצמו אולי חלק מהם, וגם יכול להיווכח כחלק מהשרשור שעליו להשקיע יותר), אבל גם אף אחד לא אמר לו להתקין צמיגים סוג ז' רק כדי לאפשר התקנה של חישוקים גדולים יותר. יחד עם זאת, ראוי שלא לרדת ברמת הצמיגים ביחס למה שמותקן כעת או שהוא יכול לאפשר לעצמו במידה הקיימת (כלומר, נניח שהוא מחליט להישאר במידה הקיימת, אבל יבחר עדין באפשרות זולה יותר, אז באותה מידה הוא יכול לעלות מידה ולרכוש את אותו צמיג).

בסה"כ העליה במידה היא לא "בטירוף". הוא לא עולה לקטרי R18 ו-R19 שגם עקרונית מאושרים לרכב ואולי באמת מיותרים למעט אפקט השואו ברכב זה. המידה הגדולה יותר גם מאפשרת בסופו של יום רכישת צמיגים ספורטיביים יותר, אבל כן, אולי זה ידרוש השקעה קצת גבוהה יותר.

פורסם

צמיגי ראנפלאט יחזיקו לפות"ש 4 שנים, כפי שכבר הוכיח לנו.

צמיגי רמת ביניים רגילים יחזיקו לו להערכתי האופטימית לכל היותר 3 שנים.

לכן ב- long run צריך הפרש כספי בן יותר מ- 25% על מנת להצדיק זאת.

רק פות"ש יכול לומר לעצמו כמה שווים בשבילו רמת אחיזה, חוזק מבני, משקל מוקפץ המותאם לרכב ועמידות של צמיגי הראנפלאט לעומת הרגילים.

באופן מפתיע צמיגי ראנפלאט במידה 205/55/16 גם עומדים בתקציב של פות"ש לפי אתר יד2צמיגים, וכן לא יקרים משמעותית מצמיגים רגילים מאותה רמת איכות.

כל זאת כמובן ללא שקלול מוטיב השואו, שכן מוטיב זה הינו אמוציונלי גרידא ולא ניתן לבלבול עם עובדות...

אם פות"ש רוצה להגדיל את אפקט ההגעה על חשבון נוחות, בטיחות ועלות? - שיבושם לו. כל אחד ועדיפויותיו.

• תוכן חדש...