Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שברולט סוניק האצ'בק, שנת 2012, מנוע 1400. נראה שעלות חידוש הרישיון שלה הולכת ומתייקרת כל שנה, כשהשנה המחיר כבר טיפס ל-1,337 ש"ח. זה נשמע לכם סביר לרכב קטן בן 5 שנים? (ובכלל, המחירים לא היו אמורים לרדת בעקבות ביטול האגרה של רשות השידור?).

כשעיינתי בדף הרישיון שמתי לב לפתע שהרכב נרשם ע"י משרד הרישוי בתור דרגת זיהום 14 :shock:, דרגה אחת מתחת לרכב המזהם ביותר שיש בעולם. סוניק איננה רכב חסכוני, אך מכאן ועד לשים אותה באותה קטגורייה עם כל מיני רכבי שטח אימתניים וגרגרנים נראה לי הזוי.

באתר של שברולט רשום בכלל שהרכב הוא בדרגת זיהום 7, אבל הנתונים כמובן נכונים לרכבים שהם מוכרים השנה. התקשרתי למוקד של משרד הרישוי לנסות להבין מה קרה, אבל מי שענתה לא ידעה להסביר כלום ורק הפנתה אותי לבדוק איזו טבלה באתר שלהם.

לדעתי היא התכוונה לזה:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/misuy-yarok2015.pdf

רק שאני לא באמת יכולה לחשב את זה כי אין לי את הנתונים.

מה אתם אומרים? שווה להמשיך לבדוק את העניין הזה? בכמה יכול להתבטא פער מחיר הרישוי, במידה ויגלו שהייתה טעות והרכב אכן דרגת זיהום 7 ולא 14?

כמה בדרך כלל עולה חידוש רישיון של רכב מהסוג הזה?

פורסם

חשבתי שסגרו את רשות השידור על כל אגפיה (טלוויזיה ורדיו). אבל לפי הלינק האחרון שהעלתי, 161 ש"ח פשוט הולכים עכשיו ל"תאגיד השידור הישראלי" במקום לרשות השידור, אז השם השתנה אך הגזל נשאר...

פורסם

אז כנראה שעלות החידוש היא סתם יקרה ברמה לא פרופורציונאלית לשום דבר, ולא בהכרח קשורה לזיהום.

פרופורציונאלית לקבוצת השווי של הרכב - כלומר למחירו כחדש - ולזמן שהרכב נמצא על הכביש - כלומר לגילו.

קבוצת השווי בהחלט מושפעת מהזיהום, כי רכב מזהם לא נהנה מהטבת מס כמו רכב בעלות יבוא זהה שמזהם פחות.

יקרה הרבה יותר ממה שצריך - מסכים איתך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
פרופורציונאלית לקבוצת השווי של הרכב - כלומר למחירו כחדש - ולזמן שהרכב נמצא על הכביש - כלומר לגילו.

קבוצת השווי בהחלט מושפעת מהזיהום, כי רכב מזהם לא נהנה מהטבת מס כמו רכב בעלות יבוא זהה שמזהם פחות.

יקרה הרבה יותר ממה שצריך - מסכים איתך.

לפי הלינק שצירפתי בהודעה השנייה, גיליתי שבעצם, יש לי מזל, ואני בכלל משלמת מעט, יחסית, לקבוצות הרכבים האחרות (המחיר משתייך לקבוצה 2 מתוך 7, כש7 הכי יקרה). אז דרגת הזיהום שהם רשמו כנראה לא השפיעה יותר מידי.

פורסם (נערך)

בדקי מה דירוג ה"מס הירוק" ברשיונות משנים קודמות. הדירוג קבוע לרכב מיום עליתו לכביש, אלא אם חלה איזו תקלה בהוצאת הרשיון החדש.

עריכה: בבדיקה ב"מחירון רכב" באתר זה מצויין כי דרוג המס הירוק של הסוניק 1.4 הוא 7. למרות שהמקור אינו רשמי בהחלט צריך לבדוק מהיכן צץ ה-14.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרגת הזיהום קובעת את המיסוי שמשולם על הרכב לרשות המסים, לא את גובה אגרת חידוש הרישיון שנקבע לפי מחיר המחירון של הרכב. כלומר אם שברולט סוניק עולה יותר מ-100,001 שקל היא תהיה בקבוצת רישוי 2, וזה לא משנה אם היא בקבוצת זיהום 14 או 7. יותר מזה - אגרת הרישוי תהיה בקבוצה 2 גם אם היבואנית מכרה לה את המכונית בפועל במחיר של קבוצת אגרה 1 (מבצע, 0 ק"מ וכד') או שהורידה מחיר מחירון אחרי המכירה - מחיר המחירון הרשמי במקור הוא הקובע היחיד.

פורסם

גם אסור לשכוח שכאשר הרכב נקנה, קבוצות הזיהום היו שונות.

הנוסחה לחישוב דרגת זיהום השתנתה עם השנים, כמובן לרעת הציבור בתחשיב המיסוי, וכך רכב שכאשר היה חדש היה בקבוצת זיהום 7, היום בהחלט יכול להיות 14.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לפי מאגר מידע באתר משרד התחבורה, שברולט סוניק ברמת גימור LS - הוא בדרגת זיהום 14.

נבדק עבור קודי משרד התחבורה הבאים (קוד יצרן 0751) : 0013 (סדאן), 0009 (הצ'בק), 0024 (הצ'בק).

http://rishuy.mot.gov.il/he/vehicle/licensing/models#

עבור רמת גימור LT - רמת זיהום אויר 12.

• תוכן חדש...