Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם. אני ישתדל לתת כמה שיותר מידע ולא להציף יותר מידי.

שמי יניר - התחדשתי בתחילת השנה בפלואנס ( בנזין 1.6 ) בטרייד אין מקרסו. פעם ראשונה שלי עם

רכב צרפתי ומשפחתי בכלל ( היה לי יונדאי גץ מעל 6 שנים ). אז ככה - רכשתי את הרכב לאחר בדיקה,

עם 37 אלף קילומטר. בין היתר בדקתי היסטורית טיפולים ( היה במוסך מורשה ) הרכב עצמו עבר

יד 1 והכול היה נראה בסדר. עכשיו אין לי ניסיון או ידע בשביל לדעת אם קיבלתי רכב בעייתי או שזה

מצב תקין לסוג\דגם רכבים האלה. הרכב עבר טיפול "ראשוני" חינם במוסך מורשה שקניתי אותו והוחלפו

צמיגים חדשים ( חלק מהטרייד ).

אחרי 2000 ק"מ קפצה לי נורת מילוי שמן. הגעתי למוסך ואמרו לי שהיה חסר ליטר +-. בדקו את הרכב,

טענו שאין איזושהי בעיה מיידית שנראית לעין ויכול להיות שהם אלו שלא מילאו עדף הסוף כאשר עשיתי את

הטרייד. במוסך אמרו לי שרוצים לעשות מעקב ולחזור אחרי 1000-1500 ק"מ. חזרתי והיה חסר שוב באיזור

ה 2 ס"מ מפלס. מנהל העבודה במוסך אומר שעל פניו זה סביר אבל שוב יש לחזור למעקב. הבדיקה האחרונה

שעשו זה לרוקן את כל השמן ולשקול אותו, יצא בסדר גמור.

עכשיו ברצוני לציין כמה דברים קטנים אך רלוונטיים :

- אין לי ידע במכוניות מעבר לבסיס ( לבדוק שמן, למלא אוויר בצמיגים וכו').

- המוסך שאני מטפל בו הינו מורשה של קרסו, אבא שלי ואחי מטפלים שם שנים ואני כן סומך ומכיר

את המוסך עצמו. ככה רק רציתי לציין זאת. הם בני אדם ישרים מההיכרות שלנו, ועד עכשיו לא הוצאתי שקל

על כל ההתעסקות הזו.

- אבא שלי בדק ספידומטר או משהו כזה ( בנוגע להרצת קילומטרז' או משהו כזה ) והכול בסדר.

אני מצטער עם קצת משכתי את הסיפור, סה"כ רציתי לתת את כל מידע.

השאלה שחשובה לי - האם יש כאן משהו שמעיד על בעיה ? האם הרכב עצמו ידוע בצריכת שמן גבוהה

מהממוצע כמשהו סטנדרטי ? הרכב נוסע ומגיב יופי, אין לי שום בעיה בנסיעה עצמה.

מודה מראש על כל עזרה , יניר.

פורסם

לא נשמע שיש משהו בעייתי. אם מוסך מורשה אמר שאין בעית צריכת שמן, אחרי שבדק פעמיים, כנראה שאין.

עם זאת - מחובתך כנהג הרכב, לעקוב - תבדוק שמן מים פעם בשבוע בתקופה הקרובה, אל תחכה לנורה שתדלק. אם תראה שיש צריכת שמן, תחזור אליהם שיטפלו בבעיה.

מנסיון עם קרסו טרייד אין, הם עומדים מאחורי האחריות שהם נותנים לרכבים שלהם.

אם קרסו טרייד לא גילו משחק בקילומטראז', סביר שגם אביך, עם כל הכבוד, לא יגלה.

ובכלל, אין דרך וודאית לגלות אם "שיחקו" עם הקילומטראז' חוץ מלהסתכל בהיסטורית טיפולים של הרכב, שם כותבים קילמוטראז' עבור כל טיפול, ולוודא שאכן תואם את הנוכחי. (במידה וטופל במורשה).

אני לא יודע איפה המוסך שאתה מטפל בו, אבל בדר"כ קרסו בסדר - יקרים תחת, אבל מנסיוני, מקצועיים, את זה אי אפשר לקחת מהם.

פורסם

היי, תודה על התגובה.

ולשאלה השנייה השלי - האם הרכב הזה ספציפית צורך יותר שמן מרכב ממוצע ? זה נשמע סביר לרכב

עם הנתונים שפירסמתי ?

כמו שציינתי קודם, אני לא כ"כ בקיא ומעולם לא היה ברשותי רכב בבעלותי למעט יונדאי גץ, שמעבר לטיפולים

בזמן - מעולם לא היה משהו כזה.

פורסם

אני אישית לא מכיר בעיה רוחבית של צריכת שמן מופרזת במנוע לעיל (מנוע של ניסאן שמשרת עוד מספר דגמים). מהדברים שכתבת בלבד אין דרך להבין אם יש באמת בעיה או שהחוסר נוצר לאחר החלפת השמן האחרונה. לכן, כמו שענו לך, עליך לעקוב. מקם חתיכת קרטון גדולה מתחת למנוע ועקוב אם יש כתמי שמן. בדוק באופן קבוע מפלס שמן מדי שבוע. מפלס שמן, אגב, שים לב שבודקים כשהרכב על משטח אופקי ומנוע קר, או לכל הפחות עמד דומם במשך רבע שעה.

חזיר דיזל

פורסם

אני לא יודע איפה המוסך שאתה מטפל בו, אבל בדר"כ קרסו בסדר - יקרים תחת, אבל מנסיוני, מקצועיים, את זה אי אפשר לקחת מהם.

אם הם "בסדר" ו"מקצועיים" כל כך, איך זה ששיחררו רכב {לטענתם, כן?} עם חוסר של כמעט ליטר וחצי שמן? זה לא ה"א"-"ב" של בדיקת הרכב לאחר טיפול ומילוי שמן חדש?

בקיצור, פ"ש, תעקוב בעצמך על תצרוכת השמן ברכב, ואם המנוע יבש, ללא שום נזילה, והשמן "נעלם" תחזור אליהם ותנצל את האחריות שיש לך.

• תוכן חדש...