Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החברה הפתיעה אותי עם כרטיסי טיסה ליוון, אנחנו ניהיה ברודוס במלון שנקרא Cathrin Hotel 3 לילות

אשמח להמלצות למקומות שכדאי ללכת אליהם, חופים מסויימים או כל דבר אחר..

כמובן גם המלצות להתנהלות נכונה, להשכיר רכב? לקנות סים מקומי עבור וייז? החברות הישראליות נותנות מחירים נוחים ליוון? היכן לעשות ביטוח? בקיצור כל דבר יעזור.. בעבר הייתי טס\מפליג עם חברה מסויימת שדאגה להכל, הפעם ההזמנה של הטיסה והמלון בוצעו בנפרד.. תודה :)

פורסם (נערך)

3 ימים? טיפה קצר. באיזה שעה אתם נוחתים, כמה לילות אתם שוהים ובאיזה שעה ממריאים?

הייתי לפני כ-10 שנים, שהות של שבוע. אי קטן וחביב.

מבחינת טיולים - אפשר לסגור בימיים של נהיגה. כאשר ביקרתי שם חלק מהדרכים שסומנו במפה ככבישים היו למעשה דרכים בסגנון של קק"ל\מילואים, אבל הפונטו הובילה את חמישתנו בגבורה, ובדרכים המשובשות פגשנו כמעט רק ישראלים. ולהזכיר - מדובר בתקופה שבה עדיין לא היה GPS בכל כיס.

מבחינת טיולים - אנחנו הקדשנו יום (די ארוך) לחוף המערבי (מעמק הפרפרים ועד מונוליתוס), יום לחוף המזרחי (במיוחד לינדוס ושבעת המעיינות - אפטא-פיגס) ויום אחד (על בסיס תח"צ) לעיר רודוס. בנוסף הפלגנו יום אחד לאי הסמוך סימי, כאשר בערך 2/3 מהזמן היה על האניה. אם אתה מעדיף לשרוף יום בפארק מים יש כזה קרוב ללינדוס.

מבחינת שכירת רכב - שכרנו באמצעות סוכנת נסיעות שישבה בלובי המלון. הרכב הובא למלון והוחזר על ידי השארתו בחניון עם המפתחות מתחת לשטיח. האי היה חף מפשע, ורכב שנגנב מאותר תוך דקות על ידי תצפיתני חברות ההשכרה, שמשתפות פעולה זו עם זו.

המלון שלנו היה בחף הצפון מערבי (יאליסוס), שלכם בצפון מזרחי (פאליראקי). סביר שיש אוטובוס סביר לעיר רודוס, אבל בדקו זאת מראש.

לגבי כרטיס סים - אני נהוג לרכוש כרטיס (כמעט) בכל מדינה בה אני מבקר, יש לי אוסף של עשרות כרטיסים. אאל"ט ביוון מדובר באירו בודדים כך שאפשר לרכוש שניים, יקל על התקשורת בינך ובין זוגתך אם אתם מתפצלים (למשל, בקניות). זו גם הסיבה שבגללה אני מעדיף מכשירי טלפון dual SIM שמאפשרים לי חיבור מקומי בלי לוותר, למשל, על היוזר שלי בואטסאפ (שמשמש אותי בתקשורת לארץ). בעבר השתמשתי בשני טלפונים נפרדים, ויש לי חשבון ואטסאפ נפרד עבור מכשיר הטיולים.שים לב לרכישת קרדיט מספיק והפעלת חבילת דאטא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

3 לילות זה לדעתי מספיק כדי להירגע ולהנות באי.

אני יכול לכתוב לך את מה שאנחנו עשינו בשלושה לילות.

ביום שהגענו (אם אתם לא נוחתים באמצע הלילה) בטח עד שתצאו מהמלון כבר יהיה צהרים, אתם יכולים ללכת לסיור באזור הנמל והעיר העתיקה של רודוס שנחמד להסתובב שם ויש לידה גם מקום עם עתיקות רומיות.

ביום השני שהוא יום מלא, אנחנו שכרנו רכב ונסענו לאזור שנמצא קצת מחוץ לעיר הראשית ששם יש עיר רומית עתיקה גדולה ואז יצאנו עם הרכב לסיבוב קצר בכביש שהולך לאורך החוף ועצרנו במבצר עתיק שראינו בדרך.

ביום השלישי יצאנו לשייט לאי נחמד שנמצא ליד רודוס, לדעתי זאת היתה טעות, סתם התייבשנו הרבה זמן על הספינה ובסוף הגענו לאי יפה, אבל לא היה צורך ללכת עד אליו כי גם ברודוס יש חופים יפים, אז אין טעם סתם לשרוף זמן בשייט משעמם.

היום האחרון הוא היום שטסים חזרה, אז היינו במלון ובחוף ליד המלון.

פורסם

שנה שעברה הייתי עם חברים.

זכור לי שהיינו בעיר העתיקה, היינו במרכז רודוס איפה שכל חיי הלילה , היינו בשייט לאי אחר בספינה שזה חמוד, היינו בפארק מים הענק באירופה שהוא מומלץ.

רוב היוונים שם מזהים שאתה ישראלי מקילומטרים ^^.

הכי חשוב, תהנו.

פורסם (נערך)

ה"אי האחר" הוא סימי (SYMI) שהזכרתי. המעבורת יוצאת מהנמל בעיר רודוס, מפליגה לאי (במקביל לחוף הטורקי, קליטת סלולר היא משם), עוגנת לאספקה לאיזה מנזר, משם ממשיכה לנמל הראשי של האי, שם עוגנת לאיזה שעתיים-שלוש והתיירים מסיירים רגלית באי (קצת מטפסים בכפר, וקצת מקיפים את המפרץ). מומלץ אם הטיול הוא של 5-7 ימים, כאשר מתחילים לסבול מעודף זמן.

ה"מבצר העתיק" הוא לינדוס- מדובר במצודה גדולה מאד. שווה טיפוס רגלי ,אבל אם אתם עייפים\עצלנים אפשר לשכור שירותי חמור ומחמר. אנחנו נתנו את החוויה לילדים בירידה. מדובר באחד האתרים החשובים באי רודוס.

"שבעת המעיינות" (אפטה פגיס) הוא אתר טבע חביב על הכביש בין רודוס ללינדוס.

עמק הפרפרים הוא אתר חובה נוסף, הנמצא במערב האי. אנחנו התחלנו יום טיול שם, המשכנו בדרכי העפר עד איזור מצודת מונוליתוס. חזרנו בנסיעה בכביש החוף הצפוני-מערבי.

ניצול הזמן הוא עניין של תחומי העניין שלכם וחלוקת הזמן שלכם בין מנוחה לטיולים. אישית אני מחפש טיולים ולא סובל בטן-גב, כך שכל יום נוצל לטיול, והערב לצעידה לאורך החוף.

מוסד שצריך להכיר ברודוס הוא ה"סופרמרקט". זה באמת כלבו שבו אתה קונה כל דבר, ממים מינרליים עד טלפון נייד. באזור שבו אנחנו שהינו (יאליסוס) היה "סופרמקרט" כזה בין כל שני בתי מלון, ולא חסרה להם תעסוקה. יש בכך יתרון - אם חסר משהו, ממגבת עד קרם הגנה - סביר שתוכלו לקנות אותו במרחק דקות הליכה מהמלון.

עניין קטן לגבי החופים - אמנם ניסיוני בעניין הוא מכרתים ולא מרודוס, אבל ביוון אין מוסד של מצילים, ויש זרמים משמעותיים בים. להזהר מאד אם אתם מתכוונים לרחוץ.

היתה לי ברודוס חוויה אחת לא נעימה - בתחנת דלק עשו לי איזה תרגיל עם העודף והפסדתי כמה אירו. זה בניגוד גמור למיעוט פשיעה באי, כולל מה שסיפרתי קודם על הרכב שמושאר במלון עם המפתחות מתחת לשטיח. משיחה עם נציג השכרת הרכב אם יש באי פשיעה קטנה כלפי תיירים (כגון כייסים) - אלה בדרך כלל תיירים ולא תושבים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם!

מה המחירים של הסים שם בערך עם חבילות? רצו ממנו בסלקום 250 שקל על חצי ג'יגה ו100 דקות :o

בנוגע לביטוח, איך ואיפה מומלץ לעשות? שנינו אנשי צבא, עדיין יש צורך לביטוח?

חופים מסויימים שחייב להגיע לשם?

ובנוגע להשארת רכב בנתב"ג, למישהו יש מושג מה המחירים? אין לנו רצון להסתבך עם הרכבת..

פורסם

סים עולה 5 אירו, צריך להפעיל עליו תוכניתמתאימה, אולי לקנות עוד קצת קרדיט. בדוק כאן.

ביטוח - אם אתה איש קבע - עשה ב-Passport Card. יש תנאים מיוחדים לחברי "חבר". אבל גם אם אינך חבר בארגון זה כנראה שזה הביטוח הטוב ביותר, גם אם הוא עולה עוד כמה פרוטות.

חניה בנתב"ג - סד"ג של 30-40 ש"ח ביום, תלוי היכן אתה חונה. בדוק כאן.

פורסם
סים עולה 5 אירו, צריך להפעיל עליו תוכניתמתאימה, אולי לקנות עוד קצת קרדיט. בדוק כאן.

ביטוח - אם אתה איש קבע - עשה ב-Passport Card. יש תנאים מיוחדים לחברי "חבר". אבל גם אם אינך חבר בארגון זה כנראה שזה הביטוח הטוב ביותר, גם אם הוא עולה עוד כמה פרוטות.

חניה בנתב"ג - סד"ג של 30-40 ש"ח ביום, תלוי היכן אתה חונה. בדוק כאן.

בכל מרקט מקומי שם ניתן לרכוש חבילת SIM?

והחבילה היא רק אינטרנט, נכון? לווטסאפ / פייסבוק וכאלה וכו'?

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

פורסם

יש לך קישור. הכנס וקרא בו.

פורסם (נערך)

תודה, אז על מנת להנות מהתעריף של 40 ש"ח ליממה אני צריך לחנות בחניון שרחוק מהטרמינל, בשמש (לא מפריע לי, רק מציין) ולקחת שאטל עד לטרמינל 3.

ואשראי בינלאומי של מאסטרכארד עובר שם בבתי עסק בלי בעיה?

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

תיזהר מהקזינו, אתה עלול להתמכר. קזינו מדהים... אני הרווחתי כמה ג'ובות(מאמין שזה מכוון ככה) אבל חברים שלי עצרו אותי שמה הכסף היה הולך באמת לאיבדון.בקומות העליונות מלא, אבל מלא ישראלים יושבים ברולטות ומשחקים...

רודוס זאת ישראל 2.:shock:

מסתבר שחודש לפני שהייתי שם , אייל גולן היה שם גם.:lol:

פורסם

השאטל בנתב"ג פועל מצויין.

לא יכול לומר ספציפית על יוון, אבל כיון שכיום שימוש במאסטרכארד יותר זול משימוש במזומן (המלת המרה יותר נוחה מעמלת כספומט) אני משתמש בו לכל דבר, ואין שום בעיה. כמובן שתתכן בעיה נקודתית בעסק זה או אחר. מכל מקום, גם אם תקנה יותר מדי אירו הם לא ילכו לאיבוד, הם יהיו שימושיים בטיול הבא.

פורסם

טוב, חזרתי משם היום לפנות בוקר. אף פעם לא הייתי במלון ברודוס ואף פעם לא הייתי בכלל במלון בחו"ל.

השהות שלי במלון קטרין נתנה לי להעריך את המלונות בארץ, אולי זה המלון היחידי שמתנהל ככה, אני לא יודע.. אבל זה מזעזע!

קודם כל הכל עולה כסף, ה-כ-ל! בחדר אוכל בארוחת ערב אם אתה רוצה לשתות (אפילו מים) אני צריך להזמין בקבוק של 0.5 ליטר ב2 יורו, כשבמיני מרקט ממול מוכרים ליטר בוחצי ב0.8 יורו, בהתחלה כשלא ידענו את הנהלים חברה שלי הגיע עם בקבוק מים קטן משלה, וכשציינו שאנחנו לא מעוניינים להזמין לשתות (לפני שאתה מתיישב המלצרית כבר על האף שלך שואלת מה תרצה לשתות) המלצרית דפקה לנו פרצוף ולקחה את הכוסות מהשולחן, הזמינה את ה"אחראי" חדר אוכל שהסביר לנו את הנהלים, הבנו אותם ביקשנו סליחה בנימוס ומאז המשכנו להגיע ולהזמין שתיה כמו כולם.

אם תרצו wifi תצטרכו לשלם 5 יורו ליום או 25 יורו ל7 ימים, אין דיל ביניים. מזל שהזמנו את המלון דרך Booking ואחד הדילים דרך האתר הוא wifi חינם, יאמר לזכות הקבלה שהם ציינו בפנינו שזה עולה כסף אבל לנו מגיע חינם והוציאה לנו 2 פתקים ל7 ימים לכל טלפון שכוללים שם משתמש וסיסמא להתחברות, במידה והתנתקתם תצטרכו להזין שם משתמש וסיסמא שוב. במידה והwifi לא היה פעיל 10 דקות תצטרכו להתחבר עם שם משתמש וסיסמא שוב. הוסבר לנו שכל שם משתמש וסיסמא יכולים להיות פעילים בטלפון אחד בלבד, אז ביקשתי בנימוס עוד סיסמא בטענה שיש לי טאבלט בחדר, כשבמקור הבאתי את המחשב הבייתי שלי איתי על מנת לראות תוכן ישראלי דרך קודי או סתם סרטים. בלי בעיה קיבלתי עוד סיסמא. הלכנו לחדר בשמחה וששון בידיעה שיהיה לנו תוכן ישראלי לרגעים שבהם ניהיה בחדר - כי אין כמו להירדם תוך כדי צפייה בסרט טוב. מגיעים לחדר ואיזה כייף - הwifi לא קולט שם בשיט, הוא מראה שהוא מוצא אותו אבל אין אפשרות להתחבר, בקבלה הוסבר לנו שהwifi לא כל כך טוב בחדרים אבל בלובי בבריכה במסעדה ובבר הוא מעולה וככה היה. ממש התבאסנו ולא היה מה לראות.. בזמן שהותנו בבריכה הייתי צריך לאלתר ולהוריד דרך הטלפון של חברה שלי סרטים מלאים דרך היוטוב ואז להעביר אותם למחשב שהבאתי, בגלל שהמהירות שם חרא וכל סרט מיוטיוב לוקח כ350 מגה וכל שניה יש שם ניתוקים לקח לי כחצי יום להוריד 4 סרטים אבל הצלחתי בסופו של דבר. איכות כאילו זה צולם ע"י מגהץ אבל לפחות משהו.

ואם כבר, אין בכלל טלוויזיה בחדרים, אלה מסך מחשב בגודל 21 אינצ'. אין מיטות זוגיות, יש 2 מיטות יחיד נפרדות!

כדי לרדת לבריכה עם מגבות יש צורך להשאיר 20 יורו בקבלה, וכשמחזירים את המגבות מקבלים חזרה 15 יורו, כדי לקבל החלפה אקסטרה למגבות שבחדר, צריך להתחנף לחדרניות קצת אז זה מה שהיינו עושים.

בנוסף, החדר חם! ממש חם! המזגן (מזגן קיר ישן כמו של פעם) מוציא רק רוח, לא רצינו לרדת להתלונן על זה כדי שלא יגידו שהישראלים בוכים על הכל אז שתקנו, ביום שלמחרת המזגן הפסיק גם להוציא רוח, ירדתי לקבלה והיא טוענת שהמזגנים לא עובדים בכלל עד ה15 ליוני :shock:, כל הניסיונות שלי להסביר לה שאתמול זה עבד והיום פתאום הפסיק היא לא הבינה אותי ואמרה שאין מה לעשות. עליתי לחדר עצבני ובסוף הבנתי שנפל השלטר של "המזגן", הרמתי אותו והוא התחיל לעשות לנו "פווווו" שוב, ואז בעצם הבנתי שהמזגנים כולם מוציאים רוח בלבד והקירור מתחיל לעבוד רק ב15 כפי שהיא אמרה - מזעזע! בחדר חנוק, חם! אז פתחנו את החלון מרפסת של החדר כי בחוץ בערב הרוח ממש נעימה. כעבור 20 דקות אנחנו מוצאים את ספיידרמן על התקרה!! בחיים שלי לא ראיתי במציאות עכביש גדול כזה, 2 כפכפים וקצת קפיצות בחדר הוא ירד לאסלה, מתוך עצבים רצינו להגיע לקבלה עם העכביש בנייר טואלט אבל אחרי כמה דקות רגיעה וויתרנו.. אז להשאיר חלון פתוח גם אי אפשר.

בסופו של דבר השכרנו רכב דרך שירותי המלון, שילמנו 55 יורו ליומיים עבור יונדאי i10 ידנית. ניווטנו בעזרת תוכנה בשם navmii שהצלחתי להוריד בזמן השהות בבריכה שהיא בעצם מפות של כל יוון - עבדה מעולה. למקרה חירום הורדתי מפות של גוגל לניווט לא מקוון אבל לא השתמשתי בזה בסוף. השירות של השכרת הרכב היה יעיל ומהיר ומאוד אדיב.

מה שכן, האוכל במלון טעים! טעיםם!! מי שלא שומר כשרות יהנה מכל ביס.. חברה שלי שומרת כשרות והיא הסתפקה באוכל החלבי ומדי פעם באיזה עוף ללא תוספות. אבל אין גיוון, כל יום אותן מנות בשר, אין כמעט סלטים ואלה שיש כל יום אותו הדבר, ממש כל יום וממש הכל, אפילו בסדר המיקום הם לא גיוונו אבל הסתדרנו.. ארוחות בוקר ממש ממש דלות, מבחר כמעט אפסי..

האוכל והבירות ממש זולים לעומת הארץ, המינימרקט של המלון ממש ממש זול, שאר הדברים יקרים להחריד, אנשי הצוות במלון אף אחד לא יווני, חלק גרמנים חלק צרפתים וחלק איטלקים ואף אחד כמעט לא דובר אנגלית אז לתקשר גם היה קשה קצת..

הבריכה במלון מדהימה! נקיה ענקית וממש תענוג.. רב צוות המלון אדיב בצורה מעוררת קנאה לעומת הארץ.

בכל מקרה, אני יודע שרשמתי הכל בקצת בבאלגן ובלי סדר אבל הייתי חייב לפרוק קצת.

תודה לכל מי שעזר.. :)

• תוכן חדש...