Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוסף למנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני בתקופה הקרובה מחליף שמן באוטו ורציתי לשים תוסף למנוע לפני שאני מחליף את השמן.

בעיקרון אני יודע שהפעולה צריכה להיות הפוכה אבל אני לא רוצה לנסוע על תוסף כי לדעתי זה לא מומלץ.

קודם כל התוסף הוא של חברת BG הוא נקרא MOA,מה שטוב בו שהוא נותן ציפוי לבוכנות והם עובדים חלק יותר,זה טוב במיוחד בהתנעה של הבוקר כי לשמן לוקח זמן מסויים להגיע לכל חלק במנוע זה שלב מאד קריטי.

אם אני ישים את התוסף הזה יסע 2000 קמ יחליף שמן לחדש,האם החומר ישאר במנוע?

כדאי בכלל ללכת על זה? אשמח לשמוע תשובות.

מאמר שמצאתי,מומלץ לקרוא לפני שאתם אומרים משהו תבינו איך התוסף הזה עובד.

http://www.bgprod.com/bgprofessional/bgproducts/autooil.html

פורסם

אני לא מכיר את התוסף הזה ,אבל ככה אני עושה את ההחלפה בכל אופן:

לפני הניקוז אני מוסיף engine flash ונותן למנוע לעבוד לפי ההוראות

מנקז את השמן הישן

מוסיף שמן חדש רצוי חצי סינטטי. סינטטי מלא הוא כמו מים אני לא חסיד גדול שלו ,ולא שמן מינרלי בשום אופן לשום רכב (רוב המנועים החדשים משתמשים ב: 10w40 או 5w30 תבדוק בהמלצות היצרן),

התוסף שאני משתמש בו הוא תוסף על בסיס טפלון של חברת QMI הוא נמכר באוטו דיפו ב-180 ש"ח +-

הוא נרכש לאחר סיקור שעשיתי בין הרבה אנשים לגבי איכות תוספים למנוע

בכל אופן יחס המילוי הוא 1:4 ,התוסף אמור להחזיק 80k .שזה 8 החלפות שמן ,מכובד ביותר בשביל 180 ש"ח

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

נשמע תוסף איכותי מה שקנית,אני יודע שQMI יש להם ציפוי טפלון לפח של האוטו לא ידעתי שיש להם גם תוסף מנוע:?

תוכל להגיד לי איך קוראים לתוסף הזה? והאם הוא עובד על אותו עיקרון כמו הBG

פורסם
אני לא מכיר את התוסף הזה ,אבל ככה אני עושה את ההחלפה בכל אופן:

לפני הניקוז אני מוסיף engine flash ונותן למנוע לעבוד לפי ההוראות

מנקז את השמן הישן

מוסיף שמן חדש רצוי חצי סינטטי. סינטטי מלא הוא כמו מים אני לא חסיד גדול שלו ,ולא שמן מינרלי בשום אופן לשום רכב (רוב המנועים החדשים משתמשים ב: 10w40 או 5w30 תבדוק בהמלצות היצרן),

התוסף שאני משתמש בו הוא תוסף על בסיס טפלון של חברת QMI הוא נמכר באוטו דיפו ב-180 ש"ח +-

הוא נרכש לאחר סיקור שעשיתי בין הרבה אנשים לגבי איכות תוספים למנוע

בכל אופן יחס המילוי הוא 1:4 ,התוסף אמור להחזיק 80k .שזה 8 החלפות שמן ,מכובד ביותר בשביל 180 ש"ח

טפלון זה חומר שלא עמיד בחום ולחצים של תא שריפה במנוע.

הוא עלול להתגבש ליצור חלקים מוצקים שיסתמו מעברים ויכולים לגרום לחוסר שימון ולשפיכת לגרים וכו'.

הכי טוב תשקיע בשמן סינטטי ללא תוספים, או אם בכל זאת אתה מעונין בתוסף רק תוסף של LM "אל שחק" שמבוסס על הMOS2 שעמיד בלחצים ובחום וככל שאלו עולים הוא נצמד ביתר שאת לחלקי המתכת.

החומר הוא מסכך מוצק אשר מקדם החיכוך שלו הוא כרבע ממקדם החיכוך של השמן -עוד פרטים תמצא בחיפוש(מילות חיפוש:מולי:MOS).

ניצן

פורסם

אני לא כזה מבין גדול בכימיה ,למרות שעברתי את הקורס מבוא,אבל מה שכן ,כל תוספי המנוע שנצמדים למתכת מבוססים על טפלון מה לעשות שטפלון נצמד למתכת ומגן עליה

ובתוספים של qmi אני משתמש מעל 4 שנים ועוד לא חוויתי סתימות מעברים וכיוב'

התוסף הומלץ ע"י מספר גדול של מביני עניין ונמכר כדת וכדין בחנויות רבות בארץ ובעולם

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

מה קרה שפתאום החלטת שאתה צריך תוסף?

בעיקרון יצרני הרכב אוסרים על שימוש בתוספי שמן ! - גש לספר הרכב...

שמן המנוע מורכב ממגוון רחב מאוד של מרכיבים...

השיפור הטוב ביותר למנוע בריא הוא שימוש בשמן איכותי ככל האפשר!

שימוש בשמן סינטטי מלא ברמת צמיגות המותאמת לתנאי הפעולה של המנוע יתן את התוצאה הטובה ביותר. כ"כ הקפד על שימוש בשמן המדורג לפחות בדירוג שציין היצרן.

לתוסף MOS של LM יש את ה"סיפור" הטוב ביותר. לדעתי עם שיפור ברמת השמנים (שים לב לדירוג) גם תוסף ותיק זה - מיותר!

יש להקפיד על שימוש בחברה מוכרת!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני לא כזה מבין גדול בכימיה ,למרות שעברתי את הקורס מבוא,אבל מה שכן ,כל תוספי המנוע שנצמדים למתכת מבוססים על טפלון מה לעשות שטפלון נצמד למתכת ומגן עליה

ובתוספים של qmi אני משתמש מעל 4 שנים ועוד לא חוויתי סתימות מעברים וכיוב'

התוסף הומלץ ע"י מספר גדול של מביני עניין ונמכר כדת וכדין בחנויות רבות בארץ ובעולם

"מביני עניין"? אולי אינטרסנטים למינהם שגוזרים קופון על המיסחור של הסיפור הזה...?!

"ונמכר כדת וכדין בחנויות רבות בארץ ובעולם"? - וזה אומר מה? שכל מה שמותר לממכר גם מועיל?

לא רציני...

פורסם

אוקיי הבנתי אני חושב שבאמת לא כדאי לקנות את התוספים האלו אני ישקיע בשמן איכותי.

בעיקרון אני רוצה לקנות את השמן של ESSO סנטטי מלא (בקבוק ירוק)הוא לא זול אבל הוא מאד איכותי.

מה שמפריע לי זה שהרבה אמרו לי שאני ישים חצי הם טוענים שסנטטי מלא למנוע כמו שלי לא יתרום כלום.

בכל זאת מה כדאי? אני יודע שההבדל בין שני השמנים האלה של ESSO זה רמת הצמיגות סנטטי מלא זה 5על 40 וחצי זה 10 על 40.

מה לקנות:roll:

פורסם

אתה בכיוון הנכון...

בדוק בספר הרכב מה הצמיגות המומלצת.

הקפד לקנות שמן שהדירוג שלו אינו נופל מהנדרש ע"י היצרן.

אל תצפה לשיפור מוחשי בביצועים. לעומת זאת, שמן טוב יאפשר שימור טוב של מצב המנוע לטווח ארוך.

• תוכן חדש...