Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה. לאחרונה מת לי לוח אם במחשב הנייח, והחלטתי שאני לא מתעסק יותר בפירוקים ושידרוגים, ובמחיר קרוב למה שתכננתי להוציא על לוח אם + מעבד + זכרונות + מארז + ספק חדשים, אני יכול לקנות מחשב נייד עם מפרט קצת פחות טוב, אבל שיעשה את העבודה.

אז חטפתי קריזה והעפתי את כל הכבלים + טון אבק שהיו לי מתחת לשולחן (מרגיש כאילו נוסף מטראז' לדירה), וקניתי מחשב Dell Vostro 5568 עם מעבד i5-7200u, כרטיס מסך חיצוני Nvidia 940mx וSsd 256gb חיבור m.2.

עכשיו בינתיים הכל טוב עם המחשב הזה, רק בעיה אחת. בתור מישהו שעובר ממחשב נייח עם 3 טרה נפח אחסון, חסר לי מקום בדיסק.

ראיתי שיש במחשב חיבור SATA, ואפשרות לשים דיסק נוסף. עכשיו יש כמה שאלות.

במחיר של פלוס מינוס 300 ש"ח אפשר לקנות דיסק 1 טרה WD Blue הבעיה - הוא 5400 סל"ד. בהנחה ומערכת הפעלה ותוכנות ישבו על ה-ssd, עד כמה זה יכול לפגוע בביצועים? האם יש הארד דיסק עדיף בתקציבים האלה (ברור שעדיף ssd, רק שטרה יעלה כמו חצי מחשב)?

שאלה נוספת - חיי סוללה. עד כמה דיסק מגנטי משפיע על חיי סוללה?

תודה לעונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי אם כבר עברת למחשב נייד,

את האחסון תשמור מחוץ למחשב.

כלומר תבנה לך איזה NAS או משהו בסגנון.

אם בכל זאת אתה מתעקש על אחסון בתוך הנייד,

אתה מבין לבד שאין יותר מדיי אפשרויות.

SSD גדול - עדיין יקר מאוד

אתה נשאר אם האפשרות של דיסק מכני.

אפשר לקנות באמזון דיסק 7200 לנייד

לדוגמא:

https://www.amazon.com/Black-Performance-Mobile-Hard-Drive/dp/B01DOL05OC/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1492838069&sr=1-1&keywords=hard+disk+2.5+7200&refinements=p_n_feature_keywords_two_browse-bin%3A6799355011%2Cp_n_feature_keywords_three_browse-bin%3A4990425011

כמובן שעוד מכשיר חשמלי בתוך המחשב יצרוך חשמל מהסוללה.

פורסם

מבחינת ביצועים זה לא משמעותי.

אבל, לא נראה לי פרקטי במיוחד להסתובב עם הנייד ועם הארד דיסק שני, חשוף, מחובר אליו. במיוחד כשהוא חשוף ונפילה קטנה תדפוק אותו.

הפתרון האידיאלי הוא כונן רשת. אצלי יש שרת קטן של qnap אבל זה קצת מעבר לתקציב, במיוחד אם אתה רוצה גיבוי (raid).

וכמובן, תתחדש!

פורסם

לא ממליץ על דיסק מכני פנימי... יקח לך סוללה ויעשה לך רעש.

כשאתה צריך לגבות דברים\דברים ששוקלים הרבה - שים על דיסק חיצוני.

ד"א הכרטיס מסך שלך הוא "לא מובנה" אבל בהחלט לא חיצוני. חיצוני = מחוץ למחשב.

פורסם
לא ממליץ על דיסק מכני פנימי... יקח לך סוללה ויעשה לך רעש.

כשאתה צריך לגבות דברים\דברים ששוקלים הרבה - שים על דיסק חיצוני.

ד"א הכרטיס מסך שלך הוא "לא מובנה" אבל בהחלט לא חיצוני. חיצוני = מחוץ למחשב.

תודה על העצה.

חיצוני (discreet) הכוונה לכרטיס מסך שלא מובנה במעבד ויש לו זיכרון משל עצמו. יש מחשבים ניידים שהכרטיס מסך הוא ממש כרטיס שמתלבש על לוח אם, ויש לו אפילו גוף קירור משל עצמו (תחנות עבודה או מחשבי גיימינג למיניהם, כמו Dell Precision או HP ZBook), בדגמים זולים יותר הוא מובנה בלוח אם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כבר שנים שאצלי מותקנים 2 דיסקים פנימיים. אחד ssd והשני WD black במקום כונן דיסקים במגירה יעודית.

מדובר על T420. אכן, זמן סוללה נפגע אבל לא קריטי.

אם אצלך יש מקום לדיסק שני, תשים בלי לחשוב פעמיים. נדמה לי סדרה שחורה של wd היא 7200rpm. בתכלס, ההבדל בין 5400 ל-7200 לא נראה במיוחד ביחס ל-ssd.

דיסק שמשמש רק לחומר ואין שום תוכנה או משחק שמופעל ממנו יכול להיות גם 5400.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Veni Vidi Vici

פורסם

לאחסון חומר גם 5400RPM מספיק. אחד מההרדיסקים שלי בשולחני הוא 5900RPM (סדרה ירוקה של WD) והוא מיועד לאחסון בלבד, לכן לא אכפת לי שיהיה איטי יותר. ואני גם עובד עם SSD.

כמו שנאמר לך כאן, SSHD הוא פתרון אפשרי שעובד די טוב. אבל הם יקרים יחסית להרדיסק רגיל.

אגב, קח בחשבון שפירוק של המחשב (במידה וצריך כדי להרכיב את ההרדיסק) יכול לפגוע באחריות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...