Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת EPS יונדאי i20

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יונדאי i20 שנת 2009 1.4 אוטומט 200000 ק"מ.

ביום שישי לאחר הנעה נדלקה נורת eps ההגה היה קשה והטורים לא היו יציבים.

לאחר כיבוי והדלקה של הרכב, ההגה שוב היה קשה אך הבעיה הסתדרה לאחר כמה דקות והנורה כבתה. ממה שבדקתי בגוגל זה ניראה כמו בעיה בהגה כוח. יש לציין שלקח לרכב זמן להניע לפני שנדלקה הנורה.

אגב הקודנית נותקה לפני כשבוע עקב בעיות הנעה.

האם מישהו נתקל בתופעה?.

תודה רבה.

פורסם

נשמע כמו מצערת, eps זה electronic power steering.

כנראה שהמצערת מלוכלכת והמנוע לא מצליח לייצב סל"ד במאמץ. בכל מקרה מציע להתחבר לסורק תקלות ואם אין תקלה להתחיל בניקוי מצערת.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם
נשמע כמו מצערת, eps זה electronic power steering.

כנראה שהמצערת מלוכלכת והמנוע לא מצליח לייצב סל"ד במאמץ. בכל מקרה מציע להתחבר לסורק תקלות ואם אין תקלה להתחיל בניקוי מצערת.

זו גם יכולה להיות תקלת הגה חשמלי.

אבחון ממוקד ומדוייק יעשה את העבודה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בחודשיים הקרובים (+/-) הרכב צריך להיכנס לטיפול אז אני כבר אבקש ממנו לבדוק מה הבעיה, אבל בימים האחרונים הבעיה מתרחשת לעתים קרובות יותר ולאחר מכן נעלמת.

יש לציין שלפני שהיא מתרחשת, ישנם קשיים בהתנעה ונורה של מפתח צהוב דולקת.

לאחר מכן נורת ה EPS נדלקת והטורים משתגעים וההגה קשה. צילמתי סרטון:

פורסם
זו גם יכולה להיות תקלת הגה חשמלי.

אבחון ממוקד ומדוייק יעשה את העבודה.

שזו אכן "מחלה" ידועה של הדגם.

אך מנסיון, כשהנ"ל מצטרפת לעוד "סריה" של תקלות חשמליות מוזרות, זו יכולה להיות צמת חשמל הגה.

(800 ש' כולל מע"מ ועבודה. תודה ששאלת :p).

כמו שCOLAUTI אמר, אין מנוס מאבחון במוסך שמכיר היטב את הדגם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

לחבר מהעבודה יש יונדאי I30 שנת 2008 עם 240K. יש לו בעיה דומה שנורת ה EPS נדלקת לסירוגין, הוא ניגש למוסך מורשה יבואן ושם לא ידעו לאבחן את הבעיה במדויק. אמרו לו שיחליפו לו חלק מסוים (הוא לא זוכר איזה) שהעלות שלו בסביבות 1000 ש"ח ואם זה לא יפתור את הבעיה אז יחליפו לו את כל ההגה.

בטיפול הקודם ביקשתי מהמוסך שאני מטפל אצלו שיבדוק למה הרכב מתקשה להתניע, הוא בדק ואמר שהכל תקין וכנראה הקודנית היא זו שעושה בעיות. ניתקתי אותה, אבל עדיין יש קשיים בהתנעה ולאחר מכן נורת ה EPS נדלקת.

פורסם

שוב, במקרה דומה מאד לזה (שם התלוותה לעניין גם נורת ESP וח"ח שלא נפתחים לסירוגין,אבל הטורים נשארו יציבים,ולא הייתה בעיית התנעה) הוחלפה "צמת חשמל הגה" במוסך יונדאי פאר בהרצליה, והבעיה נעלמה כלא היתה.

הנזק הסתכם ב800 ש' וחשמלאי מיוזע אחד.

כשהתקלה היא מההגה עצמו, נוטים במוסכים להחליף רק מוח (ללא מנוע) במוח משופץ, שזו אכן עלות של כ-1000 ש'.

בפורומים בחו"ל, ממליצים להחליף את כל ההגה קומפלט, אבל הם לא משלמים כמונו על חלפים....

אבל אתה מדים את המאוחר. מאחר והתקלה מלווה בעוד סימפטומים, מוקדם לחשוד בהגה עצמו.

פורסם

השמועות אומרות 5-6K.

אני לא מכיר מישהו שהחליף (מקסימום לאחד מפירוק ברבע מזה).

חכה לבעלי יונדאי נוספים...

פורסם

תודה רבה.

אני שואל כי בימים האחרונים התחלתי לשמוע מעין נקישות מההגה כאשר מחזירים אותו למצב ישר לאחר סיבוב שמאלה ולכן אני קצת חושש. מעבר לזה האוטו נוסע חלק ויפה.

• תוכן חדש...