Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך מנוע - מה עושים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שבוע שעבר נסעתי עם הפורד פוקוס 2008 שלי בכביש ירושליים - ת"א , פתאום רעש דפיקות מכיוון המנוע ואז מכה חזקה. לפי הרעש חשבתי שהתפוצץ גלגל.

עצרתי מיד בצד הדרך.

ניסיתי להניע שוב וראיתי עשן לבן יוצא , כיביתי את האוטו והזמנתי גרר.

גררתי את האוטו למוסך והמוסכניק הצליח להניע את האוטו אולם המנוע עושה רעשים חזקים מאוד (כאילו עוד רגע הולך להתפרק)

המוסכניק אמר לי שאפשר לעשות שיפוץ ראש מנוע או להחליף מנוע.

קודם צריך לפרק ראש מנוע ואז בודקים מה הלך ומה צריך להחליף/לשפץ- יודעים איפה מתחילים אבל לא יודעים היכן יסתיים.

מנוע מייבוא + הרכבה עולה 4500-5000 (כולל מע"מ)

אני בהתלבטות קשה מה לעשות?

היכן אני מוצא מנועים מייבוא ?

האם כדאי להעדיף מנוע מייבוא או מפירוק מקומי ?

האם יש מתקין מנועים אמין שאפשר לסמוך עליו ?

תודה רבה,

דוד

פורסם

תתחיל מלפרק ולראות מה הנזק. לפי התיאור רוב הסיכויים שזה אכן לא משהו פעוט אבל כדאי להיות בטוחים.

פורסם

רכב בן 10 שנים כמעט. קורה במשפחות הכי טובות. עלות ההחלפה או התיקון שאתה מציין לא כזאת גבוהה לעוד עשר שנים של נהיגה. ברכב יש בלאי והוצאות שוטפות ופעם בכמה זמן גם הוצאה גדולה יותר, מנוע, גיר וכו'. מכוניות לא חיות לנצח ואם כן, היצרנים היו פושטים את הרגל.

פורסם

דווקא עדיף היה שחגורת הטיימינג תיקרע וויהרסו חלק מהשסבתומים או יותר כי אז,אפשר היה לשפץ ראש מנוע ולגמור "רק" בזה את הסיפור.

מה שקרה -ככל הנראה, היתה סתימה במערכת השמן /רשת משאבת השמן היתה מלאה בבוצה ואלו גרמו לכך,שהמנוע לא קיבל שימון (גם אם היה בו שמן ולצערי חוויתי מקרה כזה ברכב עם ק"מ נמוך יחסית עם דייהטסו אפלאוז).אם זה כך,אין מה להשקיע במנוע הזה,רק להוציא אותו ולהכניס במקומו אחד אחר מיבוא/משופץ מוכן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

החלפת מנוע זה תיקון מאוד גדול שדורש לא מעט מיומנות תתייעץ כמה שיותר עם אנשים שמבינים בתחום איפה ואיך לבצע את זה. המוסך עוזר בדרך כלל עם הרישום במשרד הרישוי של החלפת המנוע.

אם תחליט כן לעבור את התהליך הזה של החלפת מנוע, תבקש מהמוסך אחריות על התיקון לפחות ל-3 חודשים.

לא מעט בעיות יכולות להתעורר אחרי החלפת מנוע שלא בוצעה כמו שצריך. יכולים גם לעשות לך מעקפים לא רצויים רק כדי שהרכב יניע ויסע.

פורסם

קורה במשפחות הכי טובות !?

ממש לא.

לפי דעתי בלבד:

מציעים לך החלפת מנוע כי זה פיתרון הכי קל למוסך במקום לפרק ולהתעסק, מביאים מנוע מפירוק ודוחפים לך אותו, גם אם זה לא מנוע מה שבטוח בטוח עוד לקוח מרוצה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...