Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לרכוש רכב חדש למשפחה של 2 + 4 זאטוטים.

לאחר שנכוויתי עמוקות מפיג'ו 5008 יד 2, שהיה אחלה אוטו מבחינת גודל ונפח איכסון, אבל סרב להיפרד מהמוסך החלטתי לרכוש רכב חדש.

הנסועה שלנו נמוכה ובעיקר רכב לחוגים ביומיום, וטיולים בסופ"ש, אבל מחפש גם רכב עם שוק חזק ויציב שאוכל למכור בעוד 3-4 שנים ללא בעיה ולהשתדרג מחדש. רכב בטיחותי שייתן לי גם פחות 3 שנים שקטות ללא מוסכים.

עברתי את כל הסוכנויות ולבסוף מבחינת תקציב, שוק ומה שמקבלים נותרו 4 אפשרויות:

ניסן אקסטרייל, מיצובישי אאוטלנדר, קיה קארנס וטויוטה וורסו (אגב, רכבים צרפתיים נפסלו על הסף והצטערתי לשמוע שלאחרונה אופל נמכרה לפיג'ו).

מבחינת רף מחיר הם בגדול בין 154,000 ל 175,000. ניסן נפסל כי הוא קצת צפוף יותר ויקר מהאאוטלנדר ולא נראה ששווה את ההפרש. קיה נפסלה מאחר והיא כמעט במחיר הוורסו ופשוט נותנת פחות (גם מזהמת ולא חסכונית).

קודם אשמח לדעת אם פסלתי אחד מהדגמים האחרים מהר מדיי, בטווח הגודל והמחיר הנ"ל.

שנית, ביו טויוטה לאאוטלנדר ההתלבטות קשה - אני מודע לכך שהם שונים משמעותית בסוג ובהפרש של כ 10,000 ש"ח.

הוורסו אמינה, עם שוק חזק מאוד, 3 מושבים מלאים ונפרדים בשורה השנייה מה שנותן להוריד מושב אמצעי ולהשתמש בו כמקום איכסון. הבעיה - רכב אנמי, משעמם ונשמע דיי מבאס לנהיגה. לא שזה כזה חשוב, אבל גם העיצוב שלו קצת מדכא בפנים ולוקה בחסר (אפילו זה שהמשענת ליד הנהג פתוחה ואין מקום לארנק).

האאוטלנדר נראה קצת צפוף יותר, נפתח בשורה השנייה רק 1 + 2 (למה? מה עובר להם בראש?), המושב האמצעי צפוף ובמקסימום אם אני מוריד אותו אני מקבל משענת עם מקום לשתיי כוסות... לא ממש מתאים לאיכסון. מנגד, הוא נותן הרגשה אחרת לגמריי לנהיגה, נראה אחרת ופשוט מרגיש מפנק, יציב וטוב מבחינת הנהג.

שניהם בטיחותיים, אמינים וטובים.

אחרי הטראומה עם הפיג'ו (שלמכור אותה יהיה סיפור בפניי עצמו) - ההתלבטות קשה, בהנחה שלא עשיתי טעות עם פסילת דגמים אחרים. הראש אומר טויוטה, הלב אומר אאוטלנדר.

האישה אומרת שלא משנה לה מה, היא תקטר בכל מקרה (:, אבל היא זו שנוסעת עם הרכב במהלך השבוע.

כל נתון, מחשבה או עצה שתטה את הכף לכאן או לכאן תתקבל בברכה.

תודה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כשהייתי בהתלבטות הזאת הגובה של האאוטלנדר ביחד עם המערכות בטיחות המובנות (בדגם פרימיום עם המושבי עור), כמות המכירות של הרכב (אומר שוק חלפים גדול וביקוש לפחות כרגע), והצורה הג'יפונית ניצחו...

הייתי בטויוטה... הרכב לא הלהיב אותי מספיק בשביל לקחת אפילו נסיעת מבחן כמו שאמרת אנמי... סביר להניח שמבחינת ביצועי נהיגה הטויוטה תנצח אבל באוניה כזאת אני לא מחפש להיות רכב ספורט.

יכול להיות שאני טועה אבל חלק מרכב בשבילי לפחות זה הצורה.

אגב... לאאוטלנדר יש מבצע כלשהו עכשיו כדאי לברר

פורסם

שתף אותנו מה המבצע?

אני הייתי בודק פריוס + מגיע כעת עם אבזור בטיחותי גבוה, לדעתי ייתן את שמירת הערך הגבוהה ביותר בפער משמעותי מול האחרות.

חיסרון: צפוף, אך אם לא פסלת את הוורסו תבדוק את הפריוס +

פורסם

כשאני הייתי בהתלבטות שלך, פשוט קניתי רנו סניק - אבל מבין שתי המועמדות שלך, בעיקר כיון שחשובה לך יכולת שדרוג עתידית, אני הייתי הולך על הטויוטה, משתי סיבות עיקריות:

1. המוניטין של טויוטה בארץ גורם לאנשים לרוץ אחריהן בעיניים עצומות (כיד 2), ולשלם עבורן מחירים לא הגיוניים.
  2. את האאוטלנדר יש בליסינג בכמויות אינסופיות, מה שאומר שכשיגיע זמן המכירה אתה תתחרה על קונים עם חברות הליסינג ותאלץ לחתוך במחיר כדי להיות תחרותי מול אפשרויות המימון והאחריות שלהן (אלא - אולי - אם יהיה לך דגם מפואר במיוחד שאין בליסינג, אבל גם אז לדעתי עדיין תושפע ממחירי יד 2 שלהן).

בקיצור, הנבואה ניתנה לשוטים, אבל כנראה שהטויוטה תהיה הסחירה יותר ותימכר גבוה יותר.

פורסם

גם הטויוטה רצה חזק בליסינג, מבחינת סחירות עתידית נראה לי תיקו,

מה לגבי סורנטו - מרווחת וטובה תנסה ללחוץ על היבואן ולהגיע ל180K לדגם הפשוט או לחפש אחת יד 2 בת פחות משנה.

פורסם

אם מעניין אותך רכב מודרני אז זה בטח לא האאוטלנדר. חוץ מהצפיפות בשורה השלישית שאכן מתאימה רק לזאטוטים היתי מנסה שוב האקסטרייל. שעל פי הרבה מבחני דרך מודרני מהאאוטלנדר. והכי חשוב נסיעת מבחן.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

הניסאן אכן מאוד צפוף בשורה השלישית, האאוטלנדר מרווח יותר ובשתיהם תא המטען עם 7 מושבים יתחרה בזה של מכונית מיני (שתנצח).

אתה צריך 7 מקומות "אמיתיים" או שלרוב לא נוסעים 7 ואם יסעו 7 ולפחות 2-3 יהיו ילדים?

פורסם
הניסאן אכן מאוד צפוף בשורה השלישית, האאוטלנדר מרווח יותר ובשתיהם תא המטען עם 7 מושבים יתחרה בזה של מכונית מיני (שתנצח).

אתה צריך 7 מקומות "אמיתיים" או שלרוב לא נוסעים 7 ואם יסעו 7 ולפחות 2-3 יהיו ילדים?

4 ילדים ו 2 מבוגרים. הבעיה שלשלושה בוסטרים טיפה צפוף בשורה השניה (קשה לסגור חגורת בטיחות) - אבל לפחות אפשר להוריד מושב אחורי אחד בשביל לשים איזה תיק או צידנית קטנה. בתצורה של 2 בשנייה ו 2 בשלישית אין איפה לשים. המושב האמצעי בשורה השנייה הוא בעצם ידית מושב שיורדת.

פורסם

מציעה לך לשכור ליום/יומיים את שני כלי הרכב ורק אז להחליט.

אנחנו התלבטנו בסוגיה דומה, שכרנו אאוטלנדר ומאד לא נהנינו. המושבים היו לנו לא נוחים גם מקדימה ובעיקר בספסל האמצעי. ישבתי שם במשך כחצי שעה של נסיעה נסיעה, ונשברתי. משהו לא עבד.

אני מניחה שזה עניין אישי מאד אבל כדאי לנסות ולהרגיש לפני החלטה יקרה כל כך.

פורסם
הבעיה שלשלושה בוסטרים טיפה צפוף בשורה השניה (קשה לסגור חגורת בטיחות)

היחידות שמסוגלות לזה הן הפיאקסו והסניק - הן המרווחות בקטגוריה - אבל כיון שהן לא ברשימת האופציות, אז ההצעה לשכור כל אחד מהרכבים לסופ"ש ולבחון אותם בשימוש אמיתי נראית לי הצעה מעולה.

פורסם

השאלה מה מעניין אותך, פרקטיות או הנאה וכיף בנהיגה

אם התשובה היא פרקטיות לך על הורסו.

אני הייתי באותה התלבטות ובסוף הלכתי על ורסו.

הרכב אצלי כמעט 4 שנים ואני חייב להגיד שהוא רכב נהדר למשפחה עם 4 ילדים קטנים (וגם לאחר שגדלו קצת, בכל זאת 4 שנים)

הספסל האמצעי מכיל 3 כיסאות בטיחות ללא בעיה, מאוד מרווח, ובספסל האחורי תמיד כיסא אחד מקופל כך שלא חסר מקום בבגאז'.

אז נכון שהרכב "משעמם" אבל הוא מפצה בגדול בפרקטיות

פורסם

לפני שקניתי אאוטלנדר, ועוד לפני שקניתי הונדה frv, הלכנו לראות רכבים בסוכנות כלשהי. המליצו לי על טויוטה וורסו, נכנסתי לאוטו ולא אשכח איך ברחתי משם. השורה השלישית צפופה ומחניקה...

אז נכון שבאאוטלנדר המושב האמצעי קטן, אבל בגדול - הוורסו כולו קטן ומחניק. האאוטלנדר הרבה יותר מרווח.

גיסי קנה וורסו ונסעתי בו כמה פעמים, הרכב נוח לנהיגה ואמין וסחיר והכל טוב ויפה. אבל מבחינת מראה חיצוני - ואני מדגיש, לטעמי כאחד שחובב ג'יפונים - ליד האאוטלנדר הוא נראה מאוד מאוד עלוב. סתם קופסת נעליים עם פרצוף כועס (תסתכלו על הפרונט של הוורסו ותדמיינו פרצוף...).

האאוטלנדר גבוה, נוח להיכנס ולצאת, נוח לדלג על מכשולים, איבזור יותר מפנק, וכמובן פונקציית הבלימה האוטונומית בגירסת הפרימיום האחרונה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

גם בביקורות רכב זה מופיע:

"במבט מבחוץ קשה להאמין שטויוטה ורסו - כולה 444 ס"מ מפגוש לפגוש - מכילה בתוכה שלוש שורות מושבים. אבל זו עובדה. יש כאן שלוש שורות מושבים. השורה האמצעית מרווחת למדי ומאפשרת להושיב שלושה מבוגרים. בשורה השלישית, כאן נגמרו לטויוטה הקסמים, אפשר להושיב רק ילדים, רצוי ילדי גן"

(יואב קווה, כבישים)

יש גם ביקורת על החוסר בפתחי מיזוג בשורה השלישית, אבל בקטע הזה אין הבדל בין אאוטלנדר לוורסו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תוכן חדש...